Zaczynam - rogalm1 cz.1
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ze zbiorem nasion łubinu poradzisz sobie bez problemu, nie potrzeba pończochy, jak strąki (łubin tworzy je podobne do fasolki) zaczną zasychać to pozbierasz dosuszysz i wyjmiesz ziarenka. Moniko masz rację czeka mnie znowu kolejne wyzwanie, śmieję się,że niedługo ja sama będę prosiła o nadwyżki roślin

- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MONIU JA JUŻ SWOJE KANNY WYSADZIŁAM DO GRUNTU , ALE TY NIE JESTEŚ CODZIENNIE NA DZIAŁCE TO WYSADŻ JE PO 15 MAJA.rogalm1 pisze:
I jeszcze mam pytanie do Joli lub kogoś kto się zna na takim kwiatku (paciorecznik), pięknie mi wyrósł z nasionka ale wydaje mi się, że już ma dość tego kubka po jogurcie, czy mogę go już dać do gruntu i czy lubi słońce czy raczej cień
Ja myślę że już przymrozków nie będzie ale strzeżonego ......
Jak chcesz zaryzykować to wysadż jedną sadzonkę i zobaczysz jak będzie sobie radziła , 15 już niedaleko :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Moniko canny[pacioreczniki] takie z nasionka bezpieczniej jest posadzić po 15 maja.
Natomiast te,które ci wysłałam,kłącza można już śmiało posadzić.
Natomiast te,które ci wysłałam,kłącza można już śmiało posadzić.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Jolu ale mi wyrosła tylko jedna kanna! jest jeszcze druga, ale taka marna- dziwne bo przecież w jednej ziemi siałam i tak samo podlewałam....jolciajci pisze:
Jak chcesz zaryzykować to wysadź jedną sadzonkę i zobaczysz jak będzie sobie radziła , 15 już niedaleko :P
Aniu, te od Ciebie już posadziłam, jutro zobaczę jak się przyjęły!
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Moniko,Aga canny ode mnie trochę jeszcze posiedzą w ziemi zanim wyjdą.
Może to trwać nawet miesiąc.Dlatego często są sadzone wcześniej do donic,aby szybciej zakwitły latem.
Jednak opłaca się poczekać cierpliwie,to naprawdę piękne rośliny.
Może to trwać nawet miesiąc.Dlatego często są sadzone wcześniej do donic,aby szybciej zakwitły latem.
Jednak opłaca się poczekać cierpliwie,to naprawdę piękne rośliny.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na chwilę mnie tu nie było a tu tyle nowości. Świetny domek
. Nareszcie w razie deszczu będziecie mieli się gdzie schować. Będzie można nawet się przespać do następnego dnia. Ale frajda dla dzieciaków
:P
Moniczko trzymam kciuki, żeby wszystko się udało no i za roślinki żeby dobrze rosły.

Moniczko trzymam kciuki, żeby wszystko się udało no i za roślinki żeby dobrze rosły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Kochani, dziękuję Wam za odwiedziny! Ta sobota była cudowna, wszystko tak pięknie rośnie, że nie mogę się nazachwycać! Pojechała z nami koleżanka, która była z nami początkiem marca i oczom nie mogła uwierzyć ile się zmieniło! Posadziłam jeszcze trochę kwiatów, które dostałam od Was, posprzątałyśmy z Marysią domek, powiesiłyśmy zasłonki i od razy poczuliśmy się swojsko. Robert zaczął przecinkę w lesie, bo straszna dzicz i olszyny z brzózkami zagłuszają wszystko inne! A potem ognisko i kiełbaski i snucie planów co dalej - już pracujemy na projektem naszego docelowego domu!To bardzo odległa przyszłość, ale pomarzyć zawsze można! W najbliższym czasie mamy zamiar zrobić taką wielką wiatę nad domkiem, bo w lecie byłoby w nim okropnie gorąco i od razu duży (7x3 m) taras przed nim, z kuchnią polową tzw. angielką, jadalnią i miejscem wypoczynku, oczywiście obsadzony różami pnącymi i winogronami - widzicie to już?
Na razie wygląda tak

tak jest w środku, to w czasie porządków, więc efekt taki sobie
tak sie rozpisałam, ale wiem że trzymacie za nas kciuki więc chciałam pokazać, że nie na darmo!
Na razie wygląda tak

tak jest w środku, to w czasie porządków, więc efekt taki sobie
tak sie rozpisałam, ale wiem że trzymacie za nas kciuki więc chciałam pokazać, że nie na darmo!
A teraz czas na roślinki! Agrest, który ma 40 cm i tyle owoców, a jak sadziłam go w marcu był cienkim patykiem i nic nie wskazywało na to, że tak mi się odwdzięczy!

a tak rosną kwiatki:

konwalie od Agnieszki, którym chyba sie bardzo spodobało miejsce pod lasem

a teraz rośliny do identyfikacji, tę znalazłam między wrzosami
1. FIOłEK WONNY

ten krzaczek jest od Bernadki i te skalniaczki też ale nie znam nazw
2

3
4 ROJNIK MUROWY

to nie wiem co ale ślicznie się rozrasta
5 RUNIANAKA JAPOńSKA

6 NAPARSTNICA ?

7 OSTRÓŻKA

Dorotko, dobrze poznaję, że to łubin od Ciebie?

a tak rosną kwiatki:

konwalie od Agnieszki, którym chyba sie bardzo spodobało miejsce pod lasem

a teraz rośliny do identyfikacji, tę znalazłam między wrzosami
1. FIOłEK WONNY

ten krzaczek jest od Bernadki i te skalniaczki też ale nie znam nazw
2

3
4 ROJNIK MUROWY

to nie wiem co ale ślicznie się rozrasta
5 RUNIANAKA JAPOńSKA

6 NAPARSTNICA ?

7 OSTRÓŻKA

Dorotko, dobrze poznaję, że to łubin od Ciebie?

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko na ostatnich dwóch zdjęciach jest łubin, zdjęcie z nr 7 to ostróżka. Moniko zapał u Was ogromny, koleżanka nie mogła poznać działki po zaledwie dwóch miesiącach, a w sierpniu będziecie mieć przepiękną całkowicie zmienioną i zaskakującą oazę kwiatową. Marzenia się spełniają także szybciej wybudujecie dom niż myślisz. Najważniejsze to chęci, ja za Was cały czas trzymam kciuki i życzę POWODZENIA