Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

Łooooo matko Krysiu zasypało wszystko na biało ;:202 aż wierzyć sie nie chce ,że to 14 maja .Gdyby to był tylko puszek to niegroźny dla roślin ,ale taka mokra breja może narobić szkód nie tylko wśród roślinności, ale i drzewostanu ;:222 ;:168
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu aż sprawdziłam datę Twojego wpisu, nie do uwierzenia, mam nadzieję że ciężki śnieg nie połamał żadnych roślin. Zimni ogrodnicy dali o sobie znać.
Jak nie zapomnę o irysku to chętnie poproszę o małą sadzoneczkę, ja w zamian mogę zaoferować inna odmianę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,ale Cię zasypało aż nie do wiary ,1 maja byliśmy zasypani ,ale 14 nigdy ,u mnie pada cięgiem i jest 4 stopnie ,ale śniegu ne ma ,te Twoje białe tulipanki tak dzielnie trzymają się pod śniegiem ,reszta kolorków zniknęła ,taki śnieg o tej porze może bardzo zniszczyć drzewa i krzewy ,bo połamie od ciężaru,taką mamy okropną pogodę ,a przecież to najpiękniejszy miesiąc i kojarzy się nam z pięknym słoneczkiem ,ciepłem i kolorami ,pozdrawiam i niech już u Ciebie nie dosypuje ten śnieg ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, kochana ;:168 zima w połowie maja! Okropność!!! Już nie narzekam na deszcz! Pamiętam swoją rozpacz, kiedy chyba w 1990r, 9tego maja, spadł deszcz ze śniegiem, a potem śnieg i mróz. Wszystko było oblodzone! Jakoś potem się podniosło i było piękne lato! To i Twój ogród się obroni! Już teraz może być tylko lepiej ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krychna pisze: czegoś takiego nie było, żeby 14 maja tak sypało i sypie cały czas
Nie pamiętam :(
Współczuję i mam nadzieję, że roślin nie przemroziło. U nas dwa lata temu 19-tego kwietnia duży śnieg przykrył całkowicie na dwa dni m.in. kwitnące już tulipany. Trzeciego dnia tulipany zaczęły się prostować i szkód nie było.
Forumowe spotkania są przyjemne ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Krysiu, nie mogłam uwierzyć, ze to aktualne zdjęcia ;:202
U mnie zimnica niesamowita, ale śniegu nie ma. Niech to paskudztwo jak najszybciej zniknie .
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

A ja narzekam na zimno !!!! Z tym sniegiem to przesadziłaś ! A ta nowość w twoim ogrodzie to jak się nazywa ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DzonaK

Post »

Oglądam te piękne kwitnące rośliny , a tu nagle taki widok . Współczuję ci ogromnie nie do uwierzenia żeby w maju padał śnieg . :roll: :shock:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu szok! miałam chwalić rośliny wstawione dzień wcześnie, a tu taki widok! Widziałam wczoraj na FB takie ogródki i powiem szczerze że przestałam narzekać na mój ciągle padający deszcz! przynajmniej nie mrozi!.
Mam nadzieję, że już się stopił i rośliny nie ucierpiały!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Krysiu ależ miałaś fajne spotkanie z takimi fajnymi sympatyczynmi ludźmi. ;:215 Aż ci trochę zazdraszaczam..
Wiosnę masz piękna. Tulipany śliczne . I mnie też jeszcze kwitną. Chłodne deszczowe dni je stulaja i przedłużają kwitnienia. Floksiki piękne.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Krysiu, bardzo nam było miło poznać Cię w realu i wybacz, że nie skojarzyłam Twojego cudnego ogrodu z sympatyczną gospodynią :oops: ;:196 Wszystko przez miejscowość jaką podałaś, góry górami, ale umiejscowiłam ją inaczej ;:306 Nie dawało mi to spokoju i już późnym wieczorem, eM już nawet zdążył zasnąć, poszukałam Cię na forum i prawie, że krzyknęłam Eureka ;:oj Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uda nam się spotkać ;:196
Nie może być, co też ta pogoda wyczynia w tym roku ;:202 Toż to przecież niemożliwe ;:202 Nie zazdroszczę doznań jakie musiały towarzyszyć takiemu widokowi. U nas za to ciągle pada, ale jak zobaczyłam Twój śnieg, to od razu polubiłam swój deszcz :;230 i dzisiaj wreszcie zrobiło się ciutkę cieplej. na jutro zapowiadają trochę mniej wody z nieba, to może uda mi się coś podziałać na działeczce. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witaj Krysiu :wit

dziękuję za przemiłe towarzystwo na spotkaniu. ;:196 Bardzo miło było Cię poznać. ;:215
Przeszłam się wirtualnie przez Twój ogródek i pięknie u Ciebie. ;:173 Ale widok śniegu sprzed dwóch dni totalnie mnie zszokował. ;:oj Mam nadzieję, że nie poczyni wielu szkód. Trzymam za to kciuki i za szybką poprawę pogody dla nas wszystkich, bo chyba każdy już jest tą ostatnią aurą trochę zmęczony.
Miłego dnia i mam nadzieję do zobaczenia na jakimś kolejnym spotkaniu. :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,pewnie śnieg niespodzianka już stopniał i znowu w ogródeczku,kolorowo i pachnąco ,u mnie dzisiaj ciut lepiej ,bo do południa nie padało,ale po południu wielka burza przeszła i znowu lało ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Krysiu :D

Epimedium zawstydzony ,ale cudo, zawsze je omijałam, ale teraz będę polowała na nie, tak ładnie je przedstawiłaś ;:333 Floks kanadyjski niebieska chmurka wygląda pięknie w słońcu, uwielbiam go.
Śnieg spadł u Ciebie, to jakaś anomalia ,na szczęście chyba krzywdy roślinkom nie wyrządził prawda?

Pozdrowienia i miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu :wit
Ja też kilka razy zerkałam na datę postu ze śniegiem. Wydawało się, że są to wspominkowe zdjęcia, a jednak nie - polowa maja przysypana białym puchem.
Uśmiałam się z wpisu "zimo i niezimo zielone rośliny". Niby nic, a jednak mnie wprawiło to w jeszcze lepszy nastrój.
Piwonie lada moment zaczną u Ciebie koncertować. ;:167
Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnego tygodnia. ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”