Moje storczyki
Oto moje zakupy w LM (długo czekałam na tę przecenę, sprawdzałam za każdym pobytem, czy ceny nie poszły w dół, no i wreszcie się opłaciło).
To falenopsisy:

Ten żółty falenopsis był w najgorszym stanie: tak przesuszony, że listki mu zwisały, po przyjeździe do domu podlałam go solidnie, zostawiając wodę w podstawce. Zdjęcie jest zrobione dzień po zakupie
Dziś wygląda zdecydowanie lepiej, listki pojędrniały, kwiatuszki podniosły się, został już zasilony nawozami.
Oprócz falenopsisów kupiłam oncidium flexuosum: nie mogę wkleić pozostałych zdjęć, bo fotosik nie działa
To falenopsisy:

Ten żółty falenopsis był w najgorszym stanie: tak przesuszony, że listki mu zwisały, po przyjeździe do domu podlałam go solidnie, zostawiając wodę w podstawce. Zdjęcie jest zrobione dzień po zakupie

Dziś wygląda zdecydowanie lepiej, listki pojędrniały, kwiatuszki podniosły się, został już zasilony nawozami.
Oprócz falenopsisów kupiłam oncidium flexuosum: nie mogę wkleić pozostałych zdjęć, bo fotosik nie działa

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wreszcie fotosik "zaskoczył". Wklejam resztę zdjęć.
Oncidium :
A ten storczyk był bez nazwy za to z pąkiem:
Monisiu, mam teraz dwa żółte falenopsisy:
Pierwszy jest cytrynowo-żółty w paseczki , drugi - żółty jak słonecznik w kropki jak tygrys.
Oncidium musiałam ściąć kwiatostan, bo opanowały go mszyce
Oncidium :

A ten storczyk był bez nazwy za to z pąkiem:

Monisiu, mam teraz dwa żółte falenopsisy:

Pierwszy jest cytrynowo-żółty w paseczki , drugi - żółty jak słonecznik w kropki jak tygrys.
Oncidium musiałam ściąć kwiatostan, bo opanowały go mszyce

No proszę jakie pięknoty Ci się trafiły
,eh te wyprzedaże....
Oncidium mam takie samo,po trzech latach zakwitło mi 97 kwiatami ,życzę Ci abyś ty tak długo nie czekała

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki