Małgosiu - clem3 rośliny dziękują za uznanie.
Mam nadzieję, że pierwiosnek gruziński nie zawiedzie i szybko się rozrośnie.
Zawilce wyszły, czyli teraz czekasz jeszcze na arizemę amurską, u mnie jeszcze jej nie widać.
Danusiu - danuta z zawilec żółty dobrze sobie radzi i w słońcu i w półcieniu, jednakże wszędzie przestrzegają przed jego ekspansją.
Bardzo dużo płacicie za wywóz śmieci, u nas dotychczas płaciliśmy po 46,00 zł od działki. Śmieci też jest dużo, bo nic spalić nie można, a nie wszystko można wrzucić do kompostownika.
Alu - Biedronka 641 w tym roku miłek wiosenny miał około 50 pąków i jeszcze trochę czeka na rozkwit. W ubiegłym roku pąków było około 40, pisałam o tym na 56-tej stronie poprzedniego wątku.
Moje sasanki kwitną w tym roku dobrze, ale że ja mam te najzwyklejsze.
Dzisiaj spadło trochę deszczu, więc rośliny odżyły. Deszcz obudził jednak wygłodniałe po zimie ślimaki i wszystkie rośliny są zagrożone.
Ewuniu - ewarost już nadrobiłaś zaległości, a ja ciągle nie nadążam i zaległości ciągle się powiększają.
Wiosna rozszalała się, temperatury wprost letnie, a więc rośliny śpieszą się z kwitnieniem. Zapraszam więc do spacerów.
Madziu - Madziagos 'Persian Pearl' to prawdziwa perełka wśród tulipanów botanicznych. Szkoda tylko, że kwitł tak krótko.
Marysiu - delosperma zauważyłam, że ostatnio wiosny są coraz krótsze. Czekamy na nie przez długie, zimowe miesiące, a jak już nadejdą, to zamieniają się
szybko w lato. Na razie jest jeszcze co oglądać, chociaż roślinyu bardzo krótko kwitną.
Jurku - Locutus tak, tegoroczna wiosna to szaleństwo. Nie nadążam robić zdjęć.
Marysiu - mar33 rośliny zakwitły nagle i wszystkie naraz, w dodatku bardzo szybko przekwitają, niektórym nawet zdjęć nie zdążyłam zrobić.
Pierwiosnki
Ułudka wiosenna
Ułudka wiosenna 'Alba'
Żywokost sercowaty
Knieć błotna
Knieć błotna 'Multiplex'
Rzeżucha łąkowa
Floks śnieżny
Fiołek rogaty 'Cornet Mickey'
Fiołek rogaty 'Alba'
Fiołek labradorski 'Purpurea'
Śnieżyca letnia