Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Sliczne jezowki :D
Czy ta cytrynowa to Meteor Yellow - bardzo ładna
Ewuniu czy jest taka jezowka,która nie chce u Ciebie rosnąć?
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewka pewności nie ma , ale jest większe prawdopodobieństwo :lol: ... na razie mam różowe i te zwykłe brązowo - żółte ... z innymi będę kombinować bo mam trochę nasion ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękny okres nastał u Ciebie ;:138 . Masz mnóstwo jeżówek i floksów ;:108 . Te fioletowe i różowe są obłędne ;:224 . A jeżówki to klasa sama w sobie ;:108 . Dobrze, że je odkryłam chociaż moje przy Twoich wyglądają raczej marnie ;:306 . Bardzo ładnie uchwyciłaś motylka na żółtej jeżówce ;:333 . Sporo u Ciebie tych stworzonek więc można piękne zdjęcia robić . Bardzo ciekawa jest ta jeżówka Cherry Fluff . Kupujesz jeżówki w jakimś konkretnym miejscu czy może przez internet zamawiasz ?? U mnie w okolicy przebrana oferta i tak mylę sobie skąd wziąć nowe odmiany ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ale cudnie kolorystycznie wpasował się ten motyl ;:167
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa rzadko bywam ostatnio na forum, oczywiście z chronicznego barku czasu, więc niech to będzie moim usprawiedliwieniem długiej nieobecności u Ciebie. Piszesz, że nie ma gdzie usiąść ;:224 , a kto by tu siadał, tyle do obejrzenia, piękne zakątki trzeba zwiedzić w szerz i wzdłuż. Na razie ani myślę siadać, szukam inspiracji do czekających mnie zmian w ogrodzie, w Twoim ogrodzie kilka już znalazłam ;:215 .
Kwiaty masz w doskonałej kondycji ;:173 a róże piękne, dorodne i zdrowe.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Krychna Krysiu, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196

bona Bożenko, nie wiem o które zdjęcie Ci chodzi. U mnie padłą tylko jeżówka secret joy.

to jest jeżówka Meteor Yellow. U mnie jest niewysoka i fajnie się rozrosła. Mam dwie sadzonki w różnych odcieniach żółci ;:oj

Obrazek

Obrazek

ewarost Ewcia, siej może wyrośnie coś ciekawego. Ja w tym roku zostawiłam siewki i za rok zobaczymy co z nich wyrośnie. Myślę, że w większości ta podstawowa, różowa

ewelkacha88 Ewelinko, u mnie jeżówki dobrze rosną. Ja bardzo je lubię bo właściwie są niekłopotliwe, nie chorują, zagrażają im tylko ślimaki ( tylko jak są małe ) Kupuje gdzie się da, w BR , u nas i prze internet. Wcale nie takie marne te Twoje jeżówki. :uszy

AnaAn Aniu, już nie wyobrażam sobie ogrodu bez motyli. Mam sporo jeżówek, więc i motyli jest dużo. Do floksów przylatują fruczaki, do tego jeszcze ptaki i koty sąsiadów. Pełna menażeria ;:306

daysy, u mnie znalazłaś inspiracje ;:oj jestem w szoku ;:oj w tym bałaganie ? U mnie się siedzi na czym się da, głównie na plastikowych stołkach bo są lekkie i można je szybko przenieść. W sumie to mało siedzimy, dużo pracujemy, ale w święta trzeba posiedzieć. Siedzimy też na pniach, nawet na wiaderkach ;:306 Roslinki, biedaczki rosną ,ale się męczą w tym upale. Męczy się też mój portfel bo za wodę trzeba płacić :twisted:

A tak na poważnie to mam już zarys ogrodu. Mam nadzieje, że w tym tygodniu uda mi się posiać troszkę trawy.

Wczoraj jak siedzieliśmy na działce, rodzina stwierdziła, żebym już rabatek nie robiła. Chcą duży trawnik. Znaleźliśmy nowe miejsce na basen. To co zaproponowali jest nawet fajniejsze od tego co ja wymyśliłam. Chyba nie będzie lasku. ;:oj

I kwiatuszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie coś mi się samo wysiało. To jest chyba wilczomlecz ;:oj

Obrazek

Zaczynają hortensje

Obrazek

Ten zestaw kolorów najbardziej mi odpowiada

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja Meteor, oczywiście jeżeli jest to ona, w tym roku jest dość wysoka. ale to za sprawą maków, ktore zasłoniły jej cały swiat :;230 Jeżówka Cherry Fluff rzeczywiscie jest śliczna, kolorek ma mało popularny wśród kwiatów. Z kolei Pink Bonbon zaskakuje formą kwiatków. Fajna jest ;:63
Żółty motylek na żółtej jeżówce uchwycony bezbłędnie. Nawet widać jaki ma śmieszny ryjek ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewa, motyl pięknie się prezentuje przed obiektywem. Jakie ciepłe kolory tych zdjęć! ;:215 ;:303
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1, mój Meteor jest niższy od Alohy przy której rośnie. Jeżówka Cherry Fluff przebarwiła się w kierunku jasnego różu . Jest średniej wysokości.

Obrazek

Pink Bonbon też mi się podoba.

Obrazek

Motylek wyjątkowej urody :-)

Beaby Beatko, staram się robić zdjęcia w czasie, kiedy świeci słoneczko, ale nie zawsze jest to możliwe.

Odrobina wczorajszego dnia

Kwitną jeszcze liliowce, ale to już końcówka

Obrazek

Ten różowy ma być pełny. To nowość, myślę, że w przyszłym roku się rozkręci. widać, ze zaczyna się zagęszczać. Ma duży kwiat i ładny różowy kolorek.

Obrazek

Wciąż działam przy pracach ziemnych. \Wczoraj pomagała mi córka to praca szła sprawnie. Powstało drugie ramię literki U

My od razu podnosimy teren. Myślę, że w tym tygodniu uda się wysiać tutaj trawę.

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć hortensje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Floksy, jedne zakwitają, inne przekwitają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeżówki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zakładanie ogrodu to ciężka i żmudna praca , a i na efekt trzeba poczekać czasami nawet kilka lat , wiem coś o tym , dlatego bardzo doceniam każdy nowy powstały u Ciebie kawałek ogrodu . Dobrze że chociaż masz pomoc co jakiś czas ,bo czasami naprawdę jest ciężko .Tyle ogrodów odwiedzamy na Forum , i każdy jest inny , zaplanowany , lub nie , ale w jakimś sensie uosabia swojego ogrodnika , bo często po ogrodzie widać upodobania właściciela , jego wrażliwość na kolory i formę .Można poznać czy ktoś lubi mieć wszystko pod kontrolą , czy może odwrotnie , jakie kolory dominują w ogrodzie , spokojne , wyważone , czy może mocno energetyczne .Ewuniu , w Twoim ogrodzie widać ład kolorystyczny ,Jesteś estetką , malujesz ogród kolorami , nakładasz je na siebie , a czasami dajesz mocniejszy akcent , ale jeden i dobrze wyważony . Jak skończysz swój ogród , to jestem pewna że sama będziesz zaskoczona efektem .Pozdrawiam , i dzięki za wrażenia kolorystyczne . ;:167
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 Ela, nawet nie wiesz jak mi się ciepło na sercu zrobiło. ;:196 ;:196 ;:196 Kochana jesteś ;:cm

Bawiłam się kiedyś w krzyżowanie liliowców i takie cudo udało mi się wyhodować. Inne wyrzuciłam a ten czaruje mnie codziennie. zawiązuje dużo pąków kwiatowych, kwiaty są duże. Pomimo, że są trzy, no może i czwarte kłącze się znajdzie, to codziennie są minimum trzy kwiaty. A wczoraj mnie zaskoczył bo było ich 5

"Senne marzenie Mimi"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W słońcu mieni się drobinkami złota ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Piękna nazwa dla pięknego liliowca, gratuluję, to wielki sukces i frajda wyhodować nową odmianę ;:180
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajnie, że miałaś odrobinę pomocy bo praca idzie zdecydowanie lepiej i szybciej ;:333 . Twoje floksy zachwycają mnie za każdym razem kiedy Cię odwiedzam, są cudne i takie ładne kępy tworzą ;:167 . Krzyżowanie liliowców dało Ci na pewno sporo frajdy a Senne marzenie Mimi wyszedł obłędnie ;:215 . Co to będzie jak tylko kępa się rozrośnie ;:215 . Masz śliczny ogród i jest na czym oko zawiesić ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka liliowiec piękny... zdolna ogrodniczka z ciebie ;:168 Wilczomlecz białobrzegi sam się rozsiewa i trzeba czasem go usuwać jak wyrośnie tam gdzie nie powinien :) Podoba mi się ta duża kępa Zawilca japońskiego ;:333

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

daysy, przyznam się, że krzyżowanie liliowców nie jest trudne, jednak nie wszystkie z nich chcą zawiązywać nasiona. Mnie osobiście dużą trudność sprawia ich wysiew. Większość z nasion mi po prosto gniła. W tym roku zbiorę nasiona z tych co zawiązały i spróbuję je wysiać, ale dopiero w maju, jak będzie dużo słońca.

ewelkacha88 Ewelinko, floksy zdobywają moje serce i planuje w drugim miejscu kolejne floksikowo :D Będzie większe od tego pierwszego. Rośnie już tam kilka floksów, ale chcę je połączyć w całość. Prym tam będzie wiódł Bricolor :-) Pomoc niestety się skończyła bo córka pracuje teraz od 8 do 20. Och ta młodość, wszystko zniesie. Widzę, że i ona ma pomału tego dość. Szefostwo daje im dodatkową premię i to ją skusiło.

ewarost Ewcia, ja nie mam takiego wilczomlecza, może przywędrował od sąsiada, albo jakiś ptaszek upuścił nasionko. Kompletnie nie mam na niego pomysłu, ale niech sobie rośnie. Ewa, jaka ja tam zdolna, tak mi się raz udało :heja . Przypomnij mi wiosną to Ci wyślę kawałek tego zawilca. Szybko się rozrasta i chyba będę musiała go przystopować ;:333

No to jałóweczki bo one teraz ubiegają się o miano królowych

Zauważyłam, że jeżówka double decker u mnie się wyradza i obecnie ta starsza wygląda tak

Widać, że zanika jej daszek. Rozmawiałam o tej jeżówce z panią, która się na nich zna i mówiła mi, ze one powtarzają cechy rośliny matecznej. I to jest prawda . U mnie siewki zakwitły i wyglądają tak

Obrazek

Obrazek

Zdecydowanie będę ją corocznie wysiewać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”