Wiosna na działce - ewkapaw
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłam dzisiaj na działce i zamiast być ogrodniczką , byłam malarzem " nieszczęśliwym" - malowałam siatkę .
Do pomalowania została mi jeszcze taka sama część jaką dzisiaj pomalowałam . Zostawię to już chyba na przyszły tydzień . Zrobiłam też kilka fotek kwiatków jednorocznych - takich zwykłych , ale jak urokliwych .

Do pomalowania została mi jeszcze taka sama część jaką dzisiaj pomalowałam . Zostawię to już chyba na przyszły tydzień . Zrobiłam też kilka fotek kwiatków jednorocznych - takich zwykłych , ale jak urokliwych .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Wcześniej już wspominałam , że jestem posiadaczką wielkiego orzecha włoskiego . Orzechy są bardzo duże i smaczne . W tym roku na drzewie jest niesamowita ilość owoców - orzechów . Orzechami odwdzięczy mi ten cień jaki robi na działce .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
witam Cię Ewuniu. Przybiegłam do Ciebie, bo mam pare pytań. Co to jest na 3 zdjęciu strona wczesniej. U mnie tego pełno i ja to wyrywam bo wszędzie rośnie, choc ładne jest??/ Po drugie jeszcze wczesniej widziałam tawułkę bladorózową - czy mozna ją rozdzielić z korzenia i rozsady porobić (też taką mam ale jedną a chcę więcej)?? A co do orzecha ja ma aż 2 które są jedynymi dającymi cień na działce drzewami. Co 2 lata maja zatrzęsienie orzechów i tak jest w tym roku. Pozdrawiam serdecznie jak mozesz daj odpowiedź. Pa
- ewkapaw
Tess - oczywiście że znalazłam , byłam dopołudnia , ale nic nie kupiłam . Tak jak pisałam mam ochotę na większą ilość róż ale muszę wpierw zrobić na nie miejsce , żeby później nie przesadzać po kilka razy . Żeby zrobić miejsce muszę koniecznie jeszcze pomalować pozostałą siatkę i zrobić parę przesadzeń . Pani w tym ogrodniczym mówiła że dopiero teraz będą dostawać róże od polskiego dostawcy z pod Gorzowa .
Zajrzę do nich za tydzień , a może przez te kilka dni zrobię coś na działce , a pogoda pozwoli na przesadzanie . Właśnie zaczyna padać , ciekawe jak długo , bo często jest tak że burza idzie wzdłuż granicy a nas tylko lekko zachacza . Może dzisiaj będzie inaczej .
Zajrzę do nich za tydzień , a może przez te kilka dni zrobię coś na działce , a pogoda pozwoli na przesadzanie . Właśnie zaczyna padać , ciekawe jak długo , bo często jest tak że burza idzie wzdłuż granicy a nas tylko lekko zachacza . Może dzisiaj będzie inaczej .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
ewkapaw pisze:Tess - oczywiście że znalazłam , byłam dopołudnia , ale nic nie kupiłam . Tak jak pisałam mam ochotę na większą ilość róż ale muszę wpierw zrobić na nie miejsce , żeby później nie przesadzać po kilka razy . Żeby zrobić miejsce muszę koniecznie jeszcze pomalować pozostałą siatkę i zrobić parę przesadzeń . Pani w tym ogrodniczym mówiła że dopiero teraz będą dostawać róże od polskiego dostawcy z pod Gorzowa .
dobrze wiedzieć, więc za tydzień też tam zajrzę.
widziałaś te wielkie kaktusy? a tą winorośl???
- ewkapaw
Widziałm Tess , są piękne .
U mnie też czarno , światło trzeba palić , a na zewnątrz leje . Może jutro będę mogła coś poprzesadzać .
U mnie też czarno , światło trzeba palić , a na zewnątrz leje . Może jutro będę mogła coś poprzesadzać .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków