Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Witaj Olu :wit . Co u Ciebie słychać ?? Czyżbyś się urlopowała ;:173 ??? U mnie deszczu ostatnio to nawet za dużo :roll: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu hej! Nie czaj się , tylko jakieś foty dawaj z ogrodu! Czekamy! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj _oleander_,tyle róż i powojników pięknie Ci kwitnie ,to takie nasze radości,dobrze,że mamy te ogrody i możemy się rozkoszować urodą kwiatów pozdrawiam ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu zestawienie lilii z firletką śliczne. ;:138 Miałam takie w ubiegłym roku, ale wiosną zapomniałam wsadzić młodą firletkę. Lilia wielopłatkowa przepiękna. ;:oj Mam nadzieję, że masz urlop, a nie tylko ciężko pracujesz. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Kochani witajcie. :wit Wszystkim miłym gościom dziękuję za odwiedziny.
Na wstępie bardzo przepraszam za moją tak długą nieobecność.Aż mi wstyd.... :oops:
Nie byłam na wakacjach, siedzę w domu , pracuję a urlop dopiero zaczynam od poniedziałku... ;:65
Teraz taka pora roku , że pracy mamy mnóstwo w ogrodach i w domu też trzeba porobić , a jak jest super pogoda to wolę czas poświęcić dzieciom i jedziemy na cały dzień nad wodę...Potem już po prostu nie chce mi się siedzieć przy komputerze...
Zdjęć mam mnóstwo , więc muszę to jak najszybciej nadrobić....
A i doła złapałam , bo moje róże nie kwitną jakoś specjalnie w tym roku ;:185 . Może z braku czasu mało im dałam papu....Lato też jest byle jakie, jak w ostatnim wpisie narzekałam na brak deszczu, tak teraz mam go aż za nadto, na dodatek jest zimno....
No i jeszcze ślimaki.....
Wpier....jeżówki, ostróżki, nawet trzykrotkę w donicach i pelargonie. I jak tu się nie wkurzać. ;:222
.................................................
........................................................

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to na tyle....lecę pospacerować chociaż po kilku zaprzyjaźnionych ogrodach. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Lilie masz dorodne ;:63
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu ty narzekasz na zbyt dużo deszczu, a ja wciąż na suszę ;:222 Już sama nie wiem co gorsze...
Czy Polka też cię tak urzekła jak mnie? Chociaż w porównaniu do innej pnącej posadzonej w tym samym czasie kwitnienie miała dość ubogie, za to kwiat ma śliczny ;:173 Lilie nadrabiają za wszystkie kwitnienia ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ola, - tak ładnie Ci wszystko rośnie w ogrodzie i tak pieknie kwitnie ;:215
Powojniki, lilie, róże no i ta urocza trzykrotka. ;:3
Wczoraj zamawiałam powojniki, mam sporo na liście, ale na jesień zdecydowałam się tylko na kolejne dwa (wcześniekwitnące).
W tym roku Alba mnie oczarował, śliczny jest, nawet jak przekwitnie.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Olu :wit . Współczuję ekscesów ze ślimakami ;:222 ale to wredne bestie ;:222 . Pogoda płata nam figle ale cieszmy się z tego co jest bo nigdy nie będzie idealnie ;:306 . Albo zbyt zimno , albo pada, albo za bardzo upalnie :;230 . W ogrodzie u Ciebie mnóstwo koloru ;:333 . Wszystko bardzo ładnie się ze sobą komponuje ;:108 . Masz rację, korzystaj z pogody a na forum będzie czas zimą :wink: . Doba to za mało żeby ogarnąć wszystko . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu migasz się na FO... ;:oj ten ogólny marazm i Ciebie dopadł...kanikuła to kanikuła ale... jakoś tak smętnie ostatnio... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Toć przecie sezon ogórkowy , więc i na forum nie inaczej , we wrześniu wszystko wróci do normy .Teraz czas na wypoczynek , wyjazdy , spotkania i przyjemności , więc niech się dzieje kanikuła .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Dobrze że jesteś ;:196 kłopotów ze ślimakami współczuję, ale jak widać ze zdjęć całego ogrodu nie zjadły :wink: piękne kwitnienia pokazujesz, może różane nie tak obfite, ale mimo wszystko śliczne ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie drodzy goście... :wit
Pogoda dopisuje , to i na forum mam mało czasu...Szkoda lata, nadrobię nieobecność jesienią. ;:108
Nawet specjalnie mnie do komputera nie ciągnie. Czasami przez telefon podejrzę niektóre wątki i to tyle....
Ale w końcu się dziś zmobilizowałam , bo raz na ruski rok wypadałoby się odezwać w swoim wątku...

Obrazek

Małgosiu Clem masz rację Polka ma kwiaty przepiękne....Ja ją mam w miejscu, gdzie nie dociera przez dłuższy czas słońce i nie wiem czy z tego powodu nie będzie słabo kwitła. ;:131 Na razie jest młodym krzaczkiem więc trudno mi coś powiedzieć na ten temat...Ale miejsca słonecznego nie mam na ten czas nigdzie. Musiałabym robić nowe rabaty a powiem ci szczerze że jakoś zapał na razie mi minął...Planuję tylko posadzić rząd hortensji bukietowych , poprzeplatanych trawami...

Obrazek

Beatko wszystko jakoś kwitnie , ale jest nieziemsko sucho. Zapasy deszczówki są już na wykończeniu. Przydałaby się nowa dostawa , prosto z nieba.... ;:173
A tymczasem ..... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Z jednej strony dobrze bo mam urlop .Z drugiej , nic nie robię w ogrodzie bo strasznie sucho.... ;:222
Alba zakwitła mi tylko trzema kwiatkami....Ale jak na młodzieńca dobre i to...

Obrazek

Ewelinko korzystam z lata na całego....do tego stopnia , że nie robię kompletnie nic.
W końcu mam urlop , to wypoczynek musi być. Ale wczoraj już mnie roznosiło na leżaku... ;:306
Ile można siedzieć i czytać książki....

Obrazek

Maryniu przyznaję rację , migam się....Ale co zrobić jak upał nie nastraja mnie kompletnie do niczego. Nawet do wpisów na FO...Wolę wodę w basenie i wylegiwanie się na materacu....

Obrazek

Eluniu kochana ;:167 Nawet się nie obejrzymy a będziemy wieczory spędzać z laptopami czy też komputerami....Więc tak jak mówisz, korzystajmy teraz z tego pięknego czasu jak najwięcej....
Wrzesień niedługo.... ;:222

Obrazek

Blueberry dzięki za miłe słowa. ;:196 Na razie susza to i ślimaki pochowane. Roślinki mają czas na regenerację....Tylko czemu jest tak cholernie sucho...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do napisania :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Olu :wit . Przepiękne masz te swoje donicowe kompozycje ;:138 . Coraz bardziej podobają mi się przeróżne trawki ;:333 . Rośliny wyglądają u Ciebie tak świeżo a moje donicowe to istna masakra. Jak co roku z resztą :oops: . Chyba trzeba kiedyś zainwestować w porządne doniczki żeby się nie nagrzewały tak bardzo bo z tym podlewaniem u mnie niestety różnie bywa ;:222 . Masz rację, urlop to i odpoczynek ;:138 no ale tak jak piszesz ile można ?? Aktualnie ja też nic w ogrodzie nie robię bo jest za sucho . Mam nadzieję, że końcem lipca będzie można coś zrobić chociaż prawdę mówiąc chyba wolę termin wiosenny na jakiekolwiek zmiany i przeróbki :roll: . U Ciebie bardzo ładnie ;:215 . Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ola masz przepiękną Pashminę,czyste płatki i rozwinięta pokazuje różowy rumieniec ;:333 Moja ścięta,bo straszyła pomponami zmoczonymi,które wcale się nie otworzyły ;:224

Pozdrawiam piątkowo :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”