Pozostały krzew (ten na dole) przycinam "w kulę". Moja pienna pęcherznica ma 2 lata, wcześniej krzak rósł też tyle.

O, dzięki - właśnie przypomniałam sobie, że szukałam tego wątku, żeby zapytać o ketmiętralaluszy pisze:Widziałam trzy różne ketmie ogrodowe,których pnie zapleciono w warkocz,korona kwitła w trzech kolorach,piękne to było.
U Halinki - plecionki widać - plecionki juz 3 letnie... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=826tralaluszy pisze:Tylko ciekawe jak długo pnie tworzyć będą widoczny warkocz,bo zaplecione pędy fikusa benjamina po kilku latach zrosły się ze sobą w jeden pień. Szkoda.
Z perspektywy czasu muszę napisać,że jednak tawuła japońska nie nadaję się do formowania.Raczek pisze: Wyszłam dziś do ogródka z sekatorem i szukałam co by tu uformować.
Znalazłam zapomnianą,przysłoniętą przez rozrośniętą chryzantemę tawułę japońską.
Przesadziłam ją na trawnik i oczywiście nie mogłam się opanować i zaczęłam jej formowanie.
Zobaczcie efekt,który nawet mnie zaskoczył :
tawuła japońska przed formowaniem
chyba zrobiłam za duże zbliżenie,na tym zdjęciu wyszła większa niż jest w rzeczywistości