podawałam już ale nei wiem gdzie - nie ma sprawy powtórze
1 kostka kasi
3/4 szklanki cukru (ja daje mniej)
zmiksować to na gładką masę
do tego 2 żółtka
dalej miksujemy
2 kostki sera białego
cukier waniliowy
dalej miksujemy
opakowanie galaretki rozpuszczone w 1/3 szklanki wody
ewentualnie żelatyna
dodajemy, miksujemy i gotowe
na tortownicy rozkłądam biszkopty, herbatniki czy co tam mam, jak nie mam to smaruję tortownicę kasią i wysypuję bułką tartą
wylewam masę serową
teraz do lodówki żeby stężało
jak juz steżeje to wykłądam owoce - jakie są jeżyny, maliny, truskawki, brzoskwinie, gruszki z zalewy, jabłka spażone... wszystkie są dobre
i zalewam galaretką w kolorze uzależnionym od nastroju
z powrotem do lodówki i czekamy...
smacznego!