Jestem
Basiu, zawsze lubiłem róże, a teraz ... je kocham
Zaczyna
Burgundy iceberg
Karolino - zdjęcie z
Betiną wstawiłem na poprzedniej stronie.
NN - nazywam ją 'Blue Moon'
Inna NN
Marysiu - kwitną róże, kwitną i to na potęgę.
Jadzia już odpisała o 'Księciu Monaco' - u mnie rozrósł się na szer. ok 90 cm po 3 latach i wys. ok 1m. Teraz przemarzły pędy i nowe wyłażą z ziemi - będzie szerszy, bo jest ich dużo.
Póki co pokazuję maluszka, dwa lata temu był to tylko patyczek wetknięty w ziemię
oaz inną różę morelową, zaczynającą kwitnienie -
Olimpic Palace
Mariuszu - powiadam ci ... nalewkę można robić ze wszystkiego, oprócz smoły i lepiku
A tymi grzybami mnie podpuściłeś, a jeszcze rower nie naprawiony. Z ostatniej późnojesiennej wyprawy z lasu ledwo dojechałem - rozleciało się łożysko w tylnym kole.
Kurki mówisz? Pewnie pod Zbiersk jeździsz - każdego roku robię tam przystanek na zbieranie kurek
Pomyśleć, że kiedyś nie mieliśmy pnących róż, a teraz chcę ich coraz więcej
Jadziu - zagadka z motylem rozwiązana jeszcze wczoraj.
Nie mam
Princess of Alissar lecz
Queen Babylion Eyes i wiosną próbowałem ukorzenić patyczek (nieudanie), teraz jedna gałązka jest przysypana i mam nadzieję, że do następnego roku puści korzonki. Dość ładnie się rozbudowuje i jesienią będę też patyczkował.
Tak! W tym kółku z bukszpanowymi parcelami jest 10 stanowisk i rośnie 7 róż od Ciebie

pokazana wyżej NN pomarańczowa zostanie eksmitowana by zwolnić miejsce na ósmą od ciebie (rosnący patyczek o którym wspominasz
Eyes for You) i pewnie ... kiedyś
Jadzina Rabata będzie w całości zasiedlona Twymi różami
Oto część róż 'Jadzinych' już pokazywanych w innej odsłonie.
CHEWdelight
Pretty Sunrise
Angela
I ogólny widok 'Jadzinej rabatki'
Co jeszcze pokazać ... mało rozbudowane, bo młode - ale pokazują urok
'Dama Serca'
'queen of england'
pnąca 'White Swan'
Z pozdrowieniami dla wszystkich - zwłaszcza niedowiarków, że tak róże już kwitną