Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Ewelinko, a jaką różę tak kulkowałaś? Ja muszę mojego Louisa potraktować podobnie, bo wypuszcza takie długie baciska, że aż szkoda ciąć, a tak to ładnie się zaokrągli.
Lawendowa obwódka miodzio ;:215
Niecierpek ładnie wykiełkował i o dziwo rośnie. Mam nadzieję na własne sadzonki. :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to sekator w dłoń i tnij krótko (może faktycznie poczekaj jeszcze kilka dni), ja już w ub. roku naginałam / kulkowałam jedną i dała czadu niezmiernie!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mam nadzieję, że Ciebie nic nie dopadnie po tym przemoczeniu .
Czyżbyś podczytywała Turkuciowy wątek pogadankowy ? ;:183
Dzisiaj było troszkę zimno, na dwór nie chciało się wyjść :)
Prognoza długoterminowa nie napawa optymizmem, martwią mnie przymrozki ;:145
Ja też muszę obciąć lawendę, jest strasznie zapuszczona ;:131
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Jak to dobrze poczytać forum - też się bałam o ciemne pędy róż, ale uspokoiłam się po wpisie Moniki :D Teraz cierpliwiej będę czekała na pączki róż.
Też się nieraz zastanawiałam nad kulkowaniem róż, ale jakoś tak schodziło... Czy tę formę prowadzenia można zastosować u wszystkich grup?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Pogoda w dalszym ciągu jest nie najlepsza ale dzisiaj chwilami pokazywało się słońce .Wykorzystałam okazję i posadziłam floksy i kilka piwonii. Jutro jak pogoda pozwoli posadzę resztę ;:108 . Zrobiłam kilka zdjęć i mam w końcu coś kwitnącego ;:138 . Jeden krokus postanowił zakwitnąć i to w jakim kolorze ;:224 .

Obrazek

Małgosiu z cięciem lawendy jeszcze się wstrzymuję ;:333 . Ja niestety niewiele mam róż, które mogę zakulkować bo to jeszcze młodziki ale niektóre puściły giętkie długie baty i te postanowiłam zakulkować ;:108 .Bardzo jestem ciekawa efektów. U mnie tylko zielenina póki co wychodzi z ziemi a koloru właściwie brak ;:173 .Czekam na słońce i cieplejsze dni .

Obrazek

Marysiu wczoraj słońca nie miałam nawet na chwilkę ale dzisiaj chwilami pojawiało się. To jednak nadal za mało ;:222 . Ja postanowiłam spróbować z tym kulkowaniem bo właściwie nic nie tracę a może zyskam ;:224 . Spóźnione podziękowanie za życzenia ;:196 . Tobie również życzę słoneczka :wit .

Obrazek

Moniko o tym nie pomyślałam ale faktycznie tuje mają inny kolor zimą . Coś w tym jest ;:173 . To teraz popatrz na pędy mojej Gizelki i oceń czy to faktycznie taka ochrona czy jednak coś jest nie tak . Zdjęcie niestety kiepskiej jakości i słabo widać ale dodam, że pędy mają normalnie już pąki i wyglądają na żywe , jednak ten kolor jest dziwny ;:222 .

Obrazek

Małgosiu- PEPSI zakulkowałam jedną NN do której mam podejrzenia, że to może Louise Odier a druga to Reine des Violettes. Mojego niecierpka wysiałam dopiero w niedzielę i jeszcze cisza :( . Długo czekałaś na wschody ??

Obrazek

Basiu poczekam, poczekam bo coś zimno jest i deszczowo w dodatku ;:222 . Liczę na taki właśnie szał kwiatów po zakulkowaniu ;:224 . Zobaczymy w czerwcu co z tego wyniknie .

Obrazek

Seba nie podczytywałam tego wątku ale po Twoim poście postanowiłam zerknąć ;:306 . Masz rację, te prognozy długoterminowe to fajne nie są ale może jednak nie będzie tak źle . Lawenda lubi cięcie i na pewno Ci się odwdzięczy . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Małgosiu- clem kulkowałam róże po raz pierwszy ale nadają się do tego wszystkie róże z giętkimi pędami . Rabatowych i wielkokwiatowych siłą rzeczy nie zakulkujesz. Spróbuj tak na próbę bo nic nie tracisz ;:108 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, kwitnący krokusik ;:215 ;:215 Zastępuje słoneczko, które zbyt często chowa się za chmurami. ;:108
Noski tulipanowe u Ciebie też już dość ładne. ;:63
Tylko prawdziwie wiosennej pogody brakuje. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, piękny żółty krokusik ;:138 Taki mały kwiatuszek, a jak cieszy. Widać, że wiosna u Ciebie na całego, bo cebulowe już bardzo duże i róże mają piękne czerwone noski ;:215 Żeby wreszcie przyszło trochę ciepełka, to migiem wszystko się rozwinie.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

A na pierwszym zdjęciu, obok krokusa kiełkuje Ci chyba klon?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anida, ale masz oko! Nie zauważyłam tego jak przeglądałam zdjecia Eweliny :D Niesamowity widok z tym kiełkującym klonem :D

Ewelina, mozna powiedziec, że przyłapałaś go na gorącym uczynku ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelina,rabaty widzę pięknie przygotowane do wiosny,wszystko czyściutko wysprzątane z liści i badylów,,teraz tylko trochę ciepełka wszystkim potrzeba,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko wiosna u Ciebie na bogato obudzona... ;:215
Mnie też niepokoją te kolory pędów, u kliku róż są właśnie takie brązowe... Czekam na czerwone noski, czy obudzą się, bo póki co nędznie wyglądają. ;:185
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ewelinko, nie pamiętam jak długo czekałam na wschody niecierpka, ale szybki raczej nie był. Wczoraj go popikowałam i mam dwanaście ładnych flanc, reszta to mikruski i chyba nie dadzą rady. Dobre i to.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Jest nadzieja ;:138 . Słońce świeci od czasu do czasu więc liczę, że będę mogła chwilę popracować w ogródku ;:173 . Moje wysiewy na razie w ziemi ale widać pod lupą, że coś tam się dzieje . Liczę na jakieś wschody bo już nie mogę się doczekać ;:65 . Końcem miesiąca planuję wysiać kolejne rośliny i wsadzić bulwy begonii do doniczek .

Lucynko nawet nie wiesz jak ucieszył mnie ten krokusik ;:138 . Taki mały a daje tyle radości ;:224 . Z niecierpliwością czekam na więcej kolorów bo kępek u mnie w tym roku całkiem sporo więc liczę na piękną wiosnę . Oby tylko pogoda była bardziej wiosenna. Pozdrawiam i słońca życzę ;:196 .

Dorotko właśnie tego ciepełka i słoneczka brakuje ale mam nadzieję, że prędzej czy później się ociepli bo przecież nie ma innej opcji ;:173 .Z dnia na dzień tulipany coraz wyższe i wychodzą też nowe, te sadzone w połowie listopada ;:138 . Jeśli to wszystko zakwitnie to w tym roku będzie u mnie kolorowo ;:108 .

Anido brawo za spostrzegawczość ;:180 . Ja nawet tego nie zauważyłam ;:306 ale masz rację to klon. Mamy takiego olbrzymiego jawora na działce i on tak sieje się po całej okolicy ;:173 . Jakoś można nad tym panować chociaż czasem mnie to wkurza. Jednak mimo wszystko nie wytniemy tego drzewa .

Dominiko właśnie tak ;:306 . Trzeba mu ukrócić ten żywot niestety ;:173 . Gdybym pozwalała tak szarogęsić się klonom to miałabym już las .

Marto coś tam sprzątałam ale jeszcze mam sporo pracy. Pogoda jak na razie mało zachęcająca ale może dzisiaj się uda coś zrobić. Dziękuję i wzajemnie :wit .

Basiu z tymi różami to poczekamy i zobaczymy . Wszystko okaże się przy cięciu . Bądźmy dobrej myśli ;:168 .

Małgosiu mój coś drgnął i może wylezie w weekend . Dobre i dwanaście sadzonek ;:108 . Trzymam kciuki za Twojego niecierpka i pozdrawiam :wit .

Pozdrawiam i udanego piątku Wam życzę :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Mały klonowy kiełek musiał być zdziwiony, że ledwie wylazł a już dybią na niego paparazzi ;) pewnie ciężko być gwiazdą :;230
Ewelinko trzymam kciuki za wszystko kiełkujące (łącznie z klonikiem ;-) ). U mnie też kwitną pojedyncze krokusy, wychodzą pojedyncze tulipany, ale niestety nie wszystkie i większość nawet nie ma blisko do powierzchni ziemi i tkwi w takim stanie od jesieni :? Już się poważnie zmartwiłam, ale M. mnie uspokaja, że przecież sadziłam je w listopadzie i nie miały tyle czasu, co reszta. A może i za głęboko je posadziłam, hmm, już sama nie wiem, czy w nich grzebać czy spokojnie czekać.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Troszkę zieleni i jak to cieszy, prawda?
Ja też dzisiaj mimo zimna wyszłam na momencik, żeby zobaczyć co na rabatach :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”