Witajcie

.
Pogoda w dalszym ciągu jest nie najlepsza ale dzisiaj chwilami pokazywało się słońce .Wykorzystałam okazję i posadziłam floksy i kilka piwonii. Jutro jak pogoda pozwoli posadzę resztę

. Zrobiłam kilka zdjęć i mam w końcu coś kwitnącego

. Jeden krokus postanowił zakwitnąć i to w jakim kolorze

.
Małgosiu z cięciem lawendy jeszcze się wstrzymuję

. Ja niestety niewiele mam róż, które mogę zakulkować bo to jeszcze młodziki ale niektóre puściły giętkie długie baty i te postanowiłam zakulkować

.Bardzo jestem ciekawa efektów. U mnie tylko zielenina póki co wychodzi z ziemi a koloru właściwie brak

.Czekam na słońce i cieplejsze dni .
Marysiu wczoraj słońca nie miałam nawet na chwilkę ale dzisiaj chwilami pojawiało się. To jednak nadal za mało

. Ja postanowiłam spróbować z tym kulkowaniem bo właściwie nic nie tracę a może zyskam

. Spóźnione podziękowanie za życzenia

. Tobie również życzę słoneczka

.
Moniko o tym nie pomyślałam ale faktycznie tuje mają inny kolor zimą . Coś w tym jest

. To teraz popatrz na pędy mojej Gizelki i oceń czy to faktycznie taka ochrona czy jednak coś jest nie tak . Zdjęcie niestety kiepskiej jakości i słabo widać ale dodam, że pędy mają normalnie już pąki i wyglądają na żywe , jednak ten kolor jest dziwny

.
Małgosiu- PEPSI zakulkowałam jedną NN do której mam podejrzenia, że to może Louise Odier a druga to Reine des Violettes. Mojego niecierpka wysiałam dopiero w niedzielę i jeszcze cisza

. Długo czekałaś na wschody ??
Basiu poczekam, poczekam bo coś zimno jest i deszczowo w dodatku

. Liczę na taki właśnie szał kwiatów po zakulkowaniu

. Zobaczymy w czerwcu co z tego wyniknie .
Seba nie podczytywałam tego wątku ale po Twoim poście postanowiłam zerknąć

. Masz rację, te prognozy długoterminowe to fajne nie są ale może jednak nie będzie tak źle . Lawenda lubi cięcie i na pewno Ci się odwdzięczy . Pozdrawiam

.
Małgosiu- clem kulkowałam róże po raz pierwszy ale nadają się do tego wszystkie róże z giętkimi pędami . Rabatowych i wielkokwiatowych siłą rzeczy nie zakulkujesz. Spróbuj tak na próbę bo nic nie tracisz

.
Pozdrawiam serdecznie

.