Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Ale śliczny ten szpalerek z krokusów :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu sama nie mam,ale zapamiętałam,że muszę je kupić.To o co pytasz to puszkinia ;:108
Donice rattanowe super :D Róże wspaniale będą w nich wyglądać.Moje rosną w produkcyjnych :oops:
Pytałaś o sadzenie wiosenne i jesienne.Sadzę w obu terminach i nie widzę ogromnej różnicy. Wiosną trzeba pilnować i podlewać świeżo posadzone korzenie.Jesienne mają więcej kwiatów podczas kwitnienia.
Krokusy masz śliczne ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dlatego Aniu właśnie preferuję jesienne sadzenie. Niestety przez zimę zawsze urodzi się nowe chciejstwo i depresja zimowa, czyli mus poprawić sobie humor i jakby nie patrzeć jestem zmuszona sadzić wiosną i jesienią. :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kupowałam róże i jesienią i wiosną. I chyba więcej wiosną nie będę kupowała. O tej porze roku jest duży problem z wodą, a młodziaki podlewać trzeba. W W sezonie 2016/17 zostawiłam wodę w wiadrach i baniakach do wiosennego podlewania. I efekt był taki, że wszystkie mi popękały. Na całe szczęście zauważyłam zanim puściły mrozy i eM wyniósł na dwór. Inaczej miałabym zalany domek. W tym roku sadziłam różyczki w dwóch turach i do pierwszego sadzenia musieliśmy przywieźć wodę z domu.
Z dnia na dzień robi się coraz piękniej w ogrodach :heja
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, moje hiacynty równie zabiedzone.. Dobrze, że dosadziłam kilka na jesień to będzie na czym oko zawiesić. Nie wiem czy to tylko kwestia nawozu - moje rosną w towarzystwie róż, którym nigdy nie żałuję, a jesienią po całych rabatach rozsypuję nawóz. Zaczynam się zastanawiać czy raczej nie są zbyt przesuszone w czasie kiedy zbierają energię na przyszłoroczne kwitnienie ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu maluchy cebulowe śliczne, kolorowo już na rabatach. ;:215 Ale różane szaleństwo dopiero będzie w czerwcu. :wink: Sąsiadami chyba już wszystkie zakręcone ogrodniczki się nie przejmują. ;:131 Bardziej bym się martwiła zdrowiem gdybym tyle róż w deszczu posadziła. ;:108 Donice ładne i różom w takiej ilości ziemi na pewno się spodoba. Ciepła na kolejne dni w ogrodzie. ;:3
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Pięknie bardzo u Ciebie :D Kolorowo i ciepło ;:333 Kociambra zajefajna ;:196
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, bardzo elegancko wyglądają te donice z różami ;:215 Dopiero jak ładnie się będą komponować jak róże zakwitną! Na pewno zajrzę, aby zobaczyć :D
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przytuptałam Aniu do Twojego wątku i nie mogę odejść. ;:138 Przeczytałam już prawie wszystko. Bardzo spodobała mi się kolekcja Clematisów i wiesz co? Zawsze wyobrażałam sobie, że powinny być na pergolach, podporach ale nie pomyślałam, że mogą być przy siatce ;:oj . Wszystkie róże przetrwały zimę? U mnie niestety były znaczne szkody, mimo, że nie było aż takiego mrozu.

Czy ta kostka na trawniku w kształcie kwiatków ma jakiś specjalny kształt? Super to wygląda!
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . To małe coś to chyba puszkinia ;:173 . Przynajmniej tak mi się wydaje ;:224 .Skoro masz małe obawy co do tych donic to trzymam kciuki żeby wszystko wyszło z zimowaniem i całą resztą ;:108 . Hiacynty i u mnie niektóre dziwnie wyglądają ;:306 . Zobaczymy jak zakwitną wszystkie i co pokażą bo jesienią dosadziłam kilkanaście sztuk ;:108 . Co do róż to zdecydowanie lepiej wyglądają te sadzone jesienią i u mnie także ;:108 . No ale trudno się dziwić skoro te wiosenne były sadzone kilkanaście dni temu ;:224 . Na pewno nadrobią ale jednak jesienne będą o krok z przodu ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękna wiosna ;:215 Powojnikom w donicy daj szansę, one potrafią baaardzo zadziwić ;:108
jagusia111

Post »

Aniu, a może te hiacynty takie są. Ja mam takiego jednego różowego i on zawsze taki jest niekompletny. On akurat przetrwał, a te o pełnych dużych kwiatach wyparowały. Róże u mnie jeszcze nie dają znaku życia. Super masz ten szpaler z krokusów.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, wszystko ślicznie kwitnie ;:215 do co sadzenia róż, to patrząc po pannach posadzonych na jesieni jestem zdania, że jest to zdecydowanie lepszy termin, przynajmniej u mnie.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ja wolę sadzić róże wiosną, bo wtedy zdecydowanie przyjemniej się pracuje ;:333 Inna sprawa co różom bardziej odpowiada. Jakiś wielkich różnic nie zauważyłam, poza tym, że jesienne szybciej startują. A wszystko i tak zależy od jakości sadzonki. Jeśli jakość jest w porządku, to te sadzone wiosną szybko nadgonią. Pierwszy sezon dla różanego krzaczka wiąże się z ukorzenianiem i aklimatyzacją. Dla nas z niecierpliwym oczekiwaniem na pierwsze kwiaty ;:65 Zżera nas ciekawość co też takiego wyrośnie z tych naszych wymarzonych panienek? Na spektakularne kwitnienie w pierwszym sezonie nie zawsze można liczyć i ta sytuacja dotyczy zarówno tych sadzonych jesienią jak i wiosną.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja mam nawet często tak, że w pierwszym roku w ogóle nie kwitną
Trzeba miec cierpliwość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”