Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

IWONKO jak się cieszę ,ze mnie odwiedziłaś .Widać ,że M przyniósł laptopka lecz dobre i to .W realu obejrzysz co kwitnie ,bo czas szybko zleci
BASIU czego musisz odmówić, bo nie bardzo rozumiem czyżby nasionek dziurawca ???? .Nasionkom nic się nie stanie możesz je przetrzymać parę lat i będą jak znalazł
KAROLCIA Prince de Monaco to szatan potrzebuje sporo miejsca.Właśnie w takie kąty posadziłam żółte i oranżowe róże.

Dzisiaj pierwszy raz robiłam fotki telefonem ciekawe jakie będą .Oczywiście wszystkie zmniejszyłam .Niestety muszę się dopiero naumieć, bo nie są zbyt rewelacyjne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie kwitną Ci róże, cały ogródek masz kolorowy. ;:138 Ja teraz jestem na etapie wycinania wilków a narosło tego że ho ho. ;:134
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

To chcę Jadziu! ;:138 Jeśli można je przetrzymywać, to z przyjemnością... Bałam się, że one mają krótką żywotność, tak jak np. sasanki.
Co jest na drugim zdjęciu?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu Twoja Elżbietka cuuuudowna i kolorem i kształtem kwiatów a rozmiarów tylko pozazdrościć. Widzę, że marcinki u Ciebie też już kwitną, moje jeszcze w doniczkach i wreszcie muszę je wsadzić na rabaty.To zwiastuny zbliżającej się jesieni, ale po ostatnich opadach rośliny jakby wybudziły się ze snu i zaczynają ponownie kwitnąć, u mnie kwitną pierwiosnki ;:oj
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu to ostatnie zdjęcie róży cudowne. A wrzosy jakie piękne. Też muszę kupić. Najwyższy czas udekorować jesiennie patio. :tan
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne te Twoje róże. Też kiedyś miałam tego blado liliowego astra- marcinka, ale zbyt mi się rozcepirzał i wywaliłam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A i ja w głowę zachodzę co to takiego na tej drugiej fotce, tylko hibiskusa jednorocznego odgadłam.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, dzisiaj przyjrzałam się dokładnie Twoim daliom i znów kolejna ślicznotka wpadła mi w oko - Aurora. Ma nie tylko, ciekawy kolor, ale i oryginalne kwiaty ;:333

Twoje marcinki w pełni kwitnienia, a ja mam chyba jakieś późniejsze odmiany, bo kwiatuszki jeszcze bardzo maleńkie :roll: Ich kwitnienie nieodłącznie kojarzy mi się z jesienią.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu pięknie pokazałaś Munstead Wood ;:167 cieszę się że ją zamówiłam.Róże u ciebie pięknie powtarzają ;:303
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, bardzo chętnie zaopiekuję się szałwią, ale co w zamian ?.. :oops:
Powiedz mi jeszcze, czy Munstead Wood dobrze będzie wyglądał w towarzystwie Hansestadt R. ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GABI ja dla mnie bombowo będą wyglądać te róże razem .Swoją Hansestadt mam posadzoną przy Burgundzie. Za szałwię niczego nie chcę, bo wiesz ,że u mnie miejsce na wagę złota :;230 .Już napisałam całego posta wraz z fotkami i gdzieś puściłam go w powietrze ;:222 Koniec świata chyba nie myślę ;:222 Ta szałwia też ładnie by pasowała z obiema różami, a może chcesz nasionka niebieskiego wysokiego przetacznika
TOLINKO szkoda ,ze nie kupiłam szybciej Munstead, bo już parę lat temu miałam ją na liście, lecz wtedy wybrałam Tradescanta.Słabo powtarzają tegoroczne róże i coraz więcej chorych liści na krzaczkach .W ubiegłym roku do listopada były zdrowe mogłam je jeszcze raz opryskać Bioseptem lecz stwierdziłam po co jak i tak już idzie jesień .To był niestety błąd
DOROTKO 350 dalię Aurore mam od naszej różanej Joli która ma Austinki .Jej ta dalia nie pasowała, a mnie urzekła od pierwszego spojrzenia.Ona na prawdę ma cudny kolor i kwiat i co najważniejsze nie rośnie wysoko tak jak Ferncliff czy Cafe au Lait ma jakiś 1m lub trochę ponad
BEATKO na drugiej fotce to Ketmia południowa wraz z nasiennikami one są również cudne takie cićkate stworki :wink: czyli dobrze odgadłaś jednoroczny hibiskus z nasiennikami
MARIOLKO mam ten sam problem z tymi astrami i chyba jesienią opuszcza ogródek będą rosnąć za i tam mogą sie rozwalać ile chcą razem z Rdestem sachalińskim który włazi mi do ogródka, a także śnieguliczka która jest równie ekspansywna .Muszą ją stamtąd wywalić i posadzić astry.Tam przywiążę je do siatki i niech sobie rosną na chwałę :wink:
DOROTKO 71 nie mam patio więc wrzosy mam na rabatce Elżbietka jest cudna dlatego i fotka Ci się podoba :wink:
DAYSYja dziennie podlewam lecz już nie róże tylko przesadzone roślinki i dalie oraz doniczkowce .Pierwiosnki dopiero zakwitną później, o ile wcale w tym roku jeszcze zakwitną
BASIU no to masz zaklepane nasionka zaraz je dla Ciebie odłożę Jak juz pisałam Beatce to Ketmia południowa wraz z nasiennikami .czyż ona nie jest śliczna tylko kwiat szybko opada .Z niej też mogę pozostawić nasionka jeśli chcesz
IRENKO wreszcie wróciłaś z wojaży z pełnym aparatem fotek i wspomnieniami które muszą wystarczyć na co najmniej rok.Twój ogródek też z pewnością kolorowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Miałam leniwą niedzielę to teraz mam, czekam na świtanie i zaglądam do ogrodów i ogródków ;:19 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, chyba tam jednak posadzę moją gratisową Zeelandię... jest wyższa od Munstead, a właśnie tam wyższej potrzebuję...
Przetacznika wysokiego mam, więc dzięki, ale szałwię oczywiście tak... i to jeszcze fioletową... ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ketmia piękna! ;:167 A ona jest jednoroczna?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU Ketmia jest jednoroczna lecz wspaniale się wysiewa więc jest wieloletnia :wink: Nasionka dziurawca możesz wysiać do doniczki i jak zrobią ogrodzenie będziesz już miała wyhodowany dorosły krzew gotowy do przesadzenia
GABI Zeelandia ładna nie powiem oglądałam na HMFie Sadzonki szałwi wyślę oczywiście ona ma kolor jak szałwia Amistad
IRENKO no tak to jest jak ma sie leniwą niedzielę potem w nocy spać nie idzie :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”