Rośliny Arkadiusa cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny Arkadiusa cz.3
Dziękuję za porady, będę próbowała je utrzymać kierując się Twoimi radami. Bardzo ładne Twoje pepperomie, naprawdę warte podziwu 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Takie własnoręcznie wyhodowane rośliny cieszą najbardziej, Twój zbiorek peperomii bardzo imponujący
.

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko - Basiu - Olku40 - Joasiu - Natalko
Bardzo dziękuję za odwiedziny i bardzo miłe posty
Pozdrawiam serdecznie Was,Forumowiczów i Gości
i zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Dzisiaj zapraszam do obejrzenia kolejnej części fotorelacji z Ogrodu Botanicznego w Londynie.

Na spotkanie wyszła nam wiewiórka o nieco innym futerku niż nasze.

Przywitały nas również gęsi,które na nasz widok wyszły z wody wiadomo w jakim celu?

Po długim zwiedzaniu ogrodu mogliśmy usiąść w kawiarni znajdującej się na jego terenie,posilić się i napić kawy.

Po posileniu się można było znów wyjąć portfel i przystąpić do zakupów a było w czym wybierać

Po wyjściu z kawiarni przed nami znów piękny kolorowy świat.

Przed nami owocujący stary rozłożysty czerwony kasztanowiec.

Tyle na dziś,życzę miłych wrażeń i zapraszam do kolejnej i ostatniej już części wkrótce
Bardzo dziękuję za odwiedziny i bardzo miłe posty

Dzisiaj zapraszam do obejrzenia kolejnej części fotorelacji z Ogrodu Botanicznego w Londynie.

Na spotkanie wyszła nam wiewiórka o nieco innym futerku niż nasze.

Przywitały nas również gęsi,które na nasz widok wyszły z wody wiadomo w jakim celu?

Po długim zwiedzaniu ogrodu mogliśmy usiąść w kawiarni znajdującej się na jego terenie,posilić się i napić kawy.

Po posileniu się można było znów wyjąć portfel i przystąpić do zakupów a było w czym wybierać

Po wyjściu z kawiarni przed nami znów piękny kolorowy świat.

Przed nami owocujący stary rozłożysty czerwony kasztanowiec.

Tyle na dziś,życzę miłych wrażeń i zapraszam do kolejnej i ostatniej już części wkrótce

- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie zdjęcia i piękne rośliny. Rozświetliłeś mi ten wieczór tymi widokami 

A we mnie wzbudziłeś tęsknotę za latem i za spacerami po takich miejscach
. Śliczne rośliny, pięknie pokazane
.
Okazuje się, że w Londynie panuje inna moda futerkowa, ciekawe, czy do nas też dotrze
.

Okazuje się, że w Londynie panuje inna moda futerkowa, ciekawe, czy do nas też dotrze

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Zdjecia roślin z Londyńskiego Ogrodu Botanicznego są rewelacyjne, szczególnie gdy na dworze zimno i pochmurno.
Pierwszy raz u Ciebie piszę ale muszę przyznać że jako cichy gość bywam tu często.
Znam wiec też Twoje wychuchane roślinki i piękne ich zdjęcia.
Gratuluje zielonych rączek.
Pierwszy raz u Ciebie piszę ale muszę przyznać że jako cichy gość bywam tu często.
Znam wiec też Twoje wychuchane roślinki i piękne ich zdjęcia.
Gratuluje zielonych rączek.
- Arkadius121
Marteczko - Basiu - Kasiu
Dzięki za odwiedziny,przemiłe posty
Zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości
Przed kolejną,trzecią już fotorelacją z Ogrodu Botanicznego w Londynie proponuję obejrzenie dwu moich nowości,bez rewelacji co prawda ale ku mojej uciesze
Przeglądając w necie katalog z peperomiami/pieprzówkami znalazłem jedną z bardzo wielu,która zaimponowała mi swoją oryginalnością a mianowicie tym,że liście ciemnozielone i błyszczące są od spodu czerwone.Postanowiłem zatem spróbować zrealizować swoje chciejstwo i wyruszyłem w poszukiwanie tej że,ponieważ jak się dowiedziałem w sprzedaży najczęściej bywają jesienią.
Wyruszyłem do jednego z marketów i o dziwo w gąszczu innych roślin znalazłem jedną jedyną nieco zmaltretowaną bo miała dużo połamanych pędów i liści i chyba dlatego się ostała.Jej wygląd odstraszał nieco ale po oskubaniu jej z połamanych pędów i liści postanowiłem ją kupić licząc na to,że w domowych warunkach odrodzi się nieco i wróci do formy.Była w trakcie kwitnienia a jedyny pęd z kwiatostanem był od góry odcięty.Po tygodniowym pobycie w domu pokazał się drugi pęd z kwiatostanem w kształcie długiego cienkiego pręcika.Na zdjęciach poniżej widać jeszcze kilka połamanych liści.
Peperomia caperata Rosso-red hybrid

Podzielić się chciałem z Wami jeszcze jedną ciekawostką,otóż zakwitła mi jedna z tilandsji,która wprawiła mnie w zdumienie bo jest u mnie stosunkowo krótko.Jej kwiat to stożek w kolorze ciemnego fioletu,kwitła krótko bo zaledwie cztery dni ale sprawiła mi trochę radochy.
Tilandsia Ionantha

Życzę miłych wrażeń i pozdrawiam raz jeszcze
Dzięki za odwiedziny,przemiłe posty

Zapraszam do kolejnych odwiedzin i serdecznie pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości

Przed kolejną,trzecią już fotorelacją z Ogrodu Botanicznego w Londynie proponuję obejrzenie dwu moich nowości,bez rewelacji co prawda ale ku mojej uciesze

Przeglądając w necie katalog z peperomiami/pieprzówkami znalazłem jedną z bardzo wielu,która zaimponowała mi swoją oryginalnością a mianowicie tym,że liście ciemnozielone i błyszczące są od spodu czerwone.Postanowiłem zatem spróbować zrealizować swoje chciejstwo i wyruszyłem w poszukiwanie tej że,ponieważ jak się dowiedziałem w sprzedaży najczęściej bywają jesienią.
Wyruszyłem do jednego z marketów i o dziwo w gąszczu innych roślin znalazłem jedną jedyną nieco zmaltretowaną bo miała dużo połamanych pędów i liści i chyba dlatego się ostała.Jej wygląd odstraszał nieco ale po oskubaniu jej z połamanych pędów i liści postanowiłem ją kupić licząc na to,że w domowych warunkach odrodzi się nieco i wróci do formy.Była w trakcie kwitnienia a jedyny pęd z kwiatostanem był od góry odcięty.Po tygodniowym pobycie w domu pokazał się drugi pęd z kwiatostanem w kształcie długiego cienkiego pręcika.Na zdjęciach poniżej widać jeszcze kilka połamanych liści.
Peperomia caperata Rosso-red hybrid

Podzielić się chciałem z Wami jeszcze jedną ciekawostką,otóż zakwitła mi jedna z tilandsji,która wprawiła mnie w zdumienie bo jest u mnie stosunkowo krótko.Jej kwiat to stożek w kolorze ciemnego fioletu,kwitła krótko bo zaledwie cztery dni ale sprawiła mi trochę radochy.
Tilandsia Ionantha

Życzę miłych wrażeń i pozdrawiam raz jeszcze

Peperomia rzeczywiście piękna i warto było ją ratować z marketowej zawieruchy, a przy Twojej opiece jej uroda rozbłyśnie jeszcze bardziej
. Ale tilandsja mnie wprost zachwyciła
.

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Tilandsia jest niesamowicie urocza! Jakie to śliczne!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękny nowy zakup i niespodziewane kwitnie, gratuluję 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Niespidziewałam się, że będę zachwycać się nad kaktusami, ale jednak się myliłam. Było co ciekawego obejrzeć 

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super fotorelacja i ciekawa roślina na ostatniej fotce.
Czy masz może jej zbliżenie i nazwę?
Czy masz może jej zbliżenie i nazwę?
- Arkadius121
Witaj Iwonko
Dzięki,dzięki,dzięki
Jak że mi przykro,że nie pomyślałem o zrobieniu zbliżenia i uwidocznienia nazwy tej roślinki-sorki,nie mogłaś mnie uprzedzić?
Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę

Dzięki,dzięki,dzięki

Jak że mi przykro,że nie pomyślałem o zrobieniu zbliżenia i uwidocznienia nazwy tej roślinki-sorki,nie mogłaś mnie uprzedzić?

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Rewelacyjne zdjęcia, piękne rośliny.