Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

W lidlu pojawiły się żurawki, ledwo się opanowałam, bo przecież nie mam miejsca, chyba żeby obwódkę zrobić hortensjom, to by było prawie jak u Ciebie :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko u ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach, więc busz pojawi się szybciej niż ci się wydaje ;:306 Potem jeszcze zatęsknisz do wolnych miejsc na rabatach ;:224 Coś o tym wiem, niestety :wink: Choć i z tym niedosytem cię rozumiem, w końcu sama ciągle jeszcze coś dokupuję choć coraz trudniej wszystko upchnąć ;:223 Kolorków masz jednak sporo, wszystko bardzo ci ładnie kwitnie ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo malownicze zestawienie czerwonych róż ze złocieniami. W ogóle złocienie bardzo ładnie współgrają z innymi roślinami, tylko że u mnie padają łupem mszyc, niestety.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelinko :wit Widzę że mnóstwo roślin nadal Ci pięknie kwitnie. U siebie mam złudzenie że już jesień zagląda do ogrodu. Część roślin już całkiem przekwitła, ine powoli kończą. Tylko dalie obecnie ratują honor, choć i one na tych moich piaskach mogłyby być lepsze :wink:
Kłosowca masz pierwszy rok? Mój w drugim roku zawłaszczył sobie pół rabaty :twisted: Chciałam wstępnie wyrzucić go, ale może pomyślę o przesadzeniu. Tylko gdzie jak już ani słomki nie wcisnę :?
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Fajna ta Gizelka, Ewelinko ;:138
The Fairy tak ładnie kwitnie, ;:215 a moją musiałam przyciąć do korzeni, odsadzić w ustronne miejsce, by wróciła do życia. Wróciła i nawet zakwitła jeszcze... jednym kwiatkiem, ale żyje i to się liczy. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko pozaglądałam na rabaty, pięknie wszystko wygląda i kolory jeszcze soczyste. :) Elmshorn tak długo kwitnie, jak opisują w szkółkach?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ewelino nie tęsknij do buszu, bo sam się zrobi szybciej niż się spodziewasz. Lepiej mieć wolne miejsce i dosadzać swoje zachcianki niż wykopywać stare i znudzone rośliny.
Ogród już masz cudny.Pamiętaj ,że cierpliwość to konieczna cecha ogrodnika. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Od wczoraj u mnie pada i pada ;:224 . Prawdę mówiąc jestem z tego zadowolona i rośliny także ;:108 . Potrzebowały tego deszczu jak nigdy wcześniej . Jak znajdę dzisiaj czas to muszę przesadzić kilka roślin . Niby mam wolne bo dziewczynek nie ma ale cały tydzień mam zawalony lekarzami i innymi sprawami. W ośrodku u Weroniki są różne spotkania ze specjalistami i chcę w nich uczestniczyć. W końcu kto zna swoje dziecko najlepiej jak nie mama ?? Muszę też załatwić kilka skierowań,, iść do Emilki na zebranie i tak ciągle coś. Wczoraj też byłam w rozjazdach ale udało mi się zrobić trochę soku z malin ;:333 . Mam nadzieję, że za kilka tygodniu trochę się to wszystko uspokoi . A jak się uspokoi to będę musiała spakować siebie i Weronikę i jechać na turnus ;:222 . Strasznie mi się nie chce ale jak trzeba to trzeba.

Reniu rzeczywiście bardzo podobna jet ta róża a jeśli ma sztywne i grube pędy to pewnie jest Elmshorn. Ona właśnie rośnie w taki dziwny sposób i ma taki niefajny pokrój , przynajmniej u mnie.

Jagi no właśnie każdy początkujący chce od razu mieć już piękny ogród ale na to potrzeba czasu . Prawdę mówiąc i tak myślałam, że będzie to dłużej trwało bo jak porównam zeszły rok z obecnym to już jest duża różnica. Niektóre rośliny rozrosły się bardzo w stosunku do ubiegłego roku i to mnie cieszy ;:108 . Na pewno z roku na rok będzie coraz lepiej a i koncepcje się ciągle zmieniają ;:306 . Póki co nie narzekam jeszcze na brak miejsca ale powoli to miejsce się kurczy . Mam nadzieję, że szybko kupimy działkę to będę mogła dalej sadzić ;:108 . Wtedy to będę miała zajęcia na kolejne kilka lat .

Moniko znaczniki to fajna sprawa ale jeszcze nie przekonałam się do nich u siebie. Myślę, że to przyjdzie z czasem bo faktycznie zdarza się, że nie pamiętam co jest co. Mam kilka hortensji i tylko część jest podpisana. Żałuję, że tylko część bo teraz trudno mi dojść jakie mam odmiany . Rzeczywiście taka wiedza przy przesadzaniu też się przydaje. Postaram się nauczyć stosowania znaczników to na pewno będzie mi łatwiej w przyszłości.

Asiu takie jednolite obwódki bardzo lubię ale kupić od razu kilkanaście sztuk danej rośliny to są koszty . Ja zdecydowanie wolę zrobić to tańszym sposobem a, że trafiła mi się bardzo plenna odmiana to było co dzielić .

Małgosiu kolory pojawiły się z dnia na dzień kiedy zakwitły ponownie róże i bylinki . Teraz nie mogę narzekać bo faktycznie jest jeszcze trochę koloru ;:108 . Busz prędzej czy później pojawi się i pewnie tak jak większość z Was będę narzekała na brak miejsca ;:306 . Jestem w sumie w tej korzystnej sytuacji, że jak kupimy działkę obok to będę miała jeszcze sporo miejsca do sadzenia i pewnie pracy na następne kilka lat. Póki co transakcja idzie powoli i końca nie widać.

Wandziu złocienie bardzo szybko mi się rozrosły i ogólnie bardzo mi się podobają te białe bo pasują do wszystkich innych kolorów ;:108 . Póki co nie mam z nimi problemów i mam nadzieję, że tak zostanie .

Zuza kłosowca mam od czerwca i bardzo się rozrósł. Na razie rośnie w takim miejscu, że mi nie przeszkadza ale potem będę musiała poszukać mu innego lokum. Jesień powoli zagląda do naszych ogrodów ale mam nadzieję, że będzie długa i ciepła .

Lucynko Gizelka bardzo ładna ale nie ma jeszcze podpory i tak biedna ugina się. Ma fajny kolorek kwiatów . The Fairy to podstawowa okrywówka i warto ją mieć. Dobrze, że ta Twoja żyje i ma się dobrze ;:108 .

Soniu Elmshorn kwitnie długo ale nie ciągle tak jak to opisują. Miał u mnie przerwy w kwitnieniu. Jednak wigoru nie można mu odmówić bo jest młody a na prawdę zbudował spory krzaczek chociaż trochę nieforemny. Podobno ten typ tak ma i jakoś muszę to przeżyć ;:173 .

Alu masz rację ale chyba każdy początkujący jest niecierpliwy :oops: . Ja powoli uczę się cierpliwości bo ogród a zwłaszcza dzieci tego wymagają ;:108 .

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia :wit .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj EWE :wit
Masz się czym pochwalić - róże :!: powojniki :!: budleje :!:
Wszystko w miarę ogarnięte i eksponowane ;:108
Dobrze napisała ALA - nie tęsknij za buszem,sam przyjdzie :wink:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

U mnie też Elmshorn , a właściwie to dwa, rosną pokracznie... a na dodatek jest tak wydepilowany jak nigdy... odkąd je mam, nie pamiętam aby był tak łysy...
...będzie ostre cięcie na wiosnę... oj będzie... ;:306
Ewelinko, za rok, albo dwa, będziesz miała niezwykły busz... ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Białe i niebieskie kwiaty na tle ceglanej ściany :) Jak dobrze pamiętam, czytałam kiedyś że powyższe kolory nalepiej pasują do tego tła.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewelinko..czy ja dobrze widzę..u ciebie jeszcze kwitnie liliowiec. ;:oj .Róże pięknie kwitną ;:333 . U ciebie wcale nie widać zbliżającej się jesieni. Ta twoja jeżówka NN czy to czasem nie jeżówka doppeldecker z podwójnym daszkiem. Choć u mnie w pierwszym roku podwójnego daszka nie miała. ;:306
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewelinko wspaniały wysyp kolorów w drugiej połowie lata czyli dobry wybór roślin i dzięki temu przedłużamy "kolorowy " sezon.
Wpadł mi w oko piękny biały kwiat hibiskusa a patrząc na Twoje jeżówki White Double Delight doznałam olśnienia ... miałam takie w ub roku więc gdzie są ???
Czyżby zima tak je załatwiła,że ani ździebełka nie zostawiła ...
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, piękny jest kolorek ostróżki. Bardzo ładnie prezentują się hortensje , bardzo sztywne. Jaka to odmiana , wygląda mi Magical Candle ?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak fajnie masz w ogrodzie, że o tej porze tyle kwiatów kwitnie! Jeżówki śliczne! Róże cudnie kwitną, Gizelka fajna! Twoja nn przypomina mi moją Poesie albo New Zealand, ale róż jest tyle, ze może to być zupełnie inna.
Hortensja pięknie się przebarwiają! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”