Iwonko, Soniu,Lucynko miło, że wpadłyście na chwilę.. Leniwy dla mnie długi weekend więc kilka zdjęć w ramach walki z nudą..zaraz wybieram się w plener...
Do miłego!
Pełna gama kolorów kształtów i zapachów. Gloria Dei pięknie wybarwiona, floxy kwitną w najlepsze a nad psianką się zastanowiłam co to za malusie pomidorki, ale liście mi nie spasowały i dopiero zauważyłam zamieszczoną nazwę.
Witaj, Maryniu!
Ponieważ dzisiaj świętowałam 'na mieście', wróciłam dość zmęczona i już nie chciało mi się iść na działkę.
Przyszłam więc do Ciebie, by nasycić oczy pięknymi obrazami Twoich roślinek. I nie zawiodłam się.
Dziękuję.
stasia_ogrod dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o moim ogródku Gloria Dei padła jako jedna z kilku innych łupem rudzielca...
Ola2310 miła jesteś ... A co do tapety... Twój laptop i Twoja tapeta...nic mi do tego To zbędna kurtuazja ...
A wybrałam się wczoraj w ramach walki z nudą na wyjazd za miasto na chwilę a potem i tak na działce wylądowaliśmy...
Lucynko skoro złapałaś oddech wśród moich roślin to jestem cała w skowronkach z tego powodu! Dziękuję za takie wyznanie!
Wczoraj też nie zapomniałam oczywiście o aparacie i parę świeżych oczywiście fotek chętnym udostępniam do oglądania itd...
Witaj Maryniu, ja ostatnie świąteczne dni z wnukami spędzałam na wycieczkach, na działeczkę dopiero w czwartek mam jechać, więc na razie spaceruję sobie i podziwiam ogrody u innych, a do Twojego to już musowo wejść, zawsze jest co podziwiać , a no i mam pytanie Maryniu, jak duży jest Twój ogród?
Maryniu pytam dlatego, że wydaje się bardzo duży, masz sporo roślin pięknych, rozrośniętych, krzewów, drzewek, ale umiałaś to wszystko pięknie skomponować
Gosiu [quote="Margo2"] Ja tu przychodzę odpocząć.
No i właśnie chciałam Ci to umilić... Rozgość się...tłumów tutaj nie ma , cisza i spokój ...warunki idealne!
rozchodniki... dochodzą
Moja plantaginea też kwitnie, a jak pachnie .
Faktycznie, sporo koloru jeszcze u Ciebie. Obrazki urocze, od razu mam lepszy humor .
U mnie pod drzewami sucho, jak pieprz; za chwilę idę podlewać, bo posadziłam kilka ciemierników, ze swoich siewek. Ciekawe, co zakwitnie .
Mam wreszcie kilka rozchodników, będą 'nawet' kwitnąć - mam taką nadzieję .
Aniu dziękuję za odwiedziny! Ja wczoraj podlewałam cały ogród, kilka dni temu była fajna wilgotność gleby ale już powierzchownie - susza...W głębi jeszcze trochę wilgoci jest ,przesadza się dobrze bo wczoraj również praktykowałam... ;:131Mam nadzieję, na cd dzisiaj choć temperatura wyższa...Ciemierniki i ja mam do posadzenia...jednego reanimuję bo zapomniałam o nim i prawie,prawie,usechł w doniczce /a to mój najdroższy /Dostał biohumus z podlewaniem i już powolutku odbił od korzenia...Na razie tylko przeniesiony w miejsce gdzie nie tracę go z oczu...