Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu pięknie kwitną dalie oby tylko jak najdłużej, bo nadają tyle kolorytu ogrodom ;:215
Mam nadzieję, że deszcz nie pokrzyżował imprezy rodzinnej :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu dalie rzeczywiście o tej porze roku są potrzebne w ogrodzie, nadają jemu kolorów i mam wrażenie, ze do zimy jeszcze daleko, choć kilka astrów wysianych zakwitło a one dla mnie to prawdziwe zwiastuny jesieni.
Impreza mimo ponurej pogody udana, było by przyjemniej bo miejsce fajne MARINA to taka przystań kajakowa w Lądzie nad Wartą. W planie był spływ kajakowy dla chętnych gości ale pogoda troszkę pokrzyzowała plany.
Za to takie biesiadowanie rodzinne zawsze wynagrodzi wszystkie potknięcia, po południu już można było popiwkować na pomostach nawet komary się pochowały ;:306

Lodziu u mnie wczoraj też podlewało i po pracy szybciutko wysiałam rukolę i koperek.
Poplon na ROD odłożyłam na piątek.

Justynko moje datury już kwitną dość dawno ale ciągle żółkną mi liście, myślę, że przędziorki się pastwią nad nimi ale już nie chce mi się tej chemi mącić, obrywam żółte liście i wącham datury.

Zeniu oleandry rzeczywiście dają popis i na razie z nich nie zrezygnuję bo mam gdzie przechować, natomiast z daturami nie wiem czy się nie pożegnam w przyszłym sezonie.
O imprezce już napisałam wyżej było miło i przyjemnie, ponad 40 biesiadowało to rytm był nadany ;:136

:wit
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne dalie pokazałaś ;:333 Tak, ten sezon im wybitnie sprzyja! Nie nadążam już z obrywaniem przekwitłych kwiatostanów.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florianie kwitną i to obficie, dbam o podlewanie i mają się dobrze.
Ale już wiem z których na przyszły rok zrezygnuję a to dlatego, ze następne będą potrzebowały miejsca...wypatruję co Tobie kwitnie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne dalie masz Krysiu.

Lampa i kredens cudne, jeśli nie tutaj, to na pw możesz zdradzić co to za czaczopodobne miejsce? :wink:
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Krysiu! Dalie cudowne! Masz juz niezłą kolekcje i kilku odmian Ci zazdroszczę. Jak widzę taki łan, to serce mi bije mocniej! Pogadamy na wiosnę! ;:196
Sombrero (?) urocza! I jak obficie kwitnie! Nie miałam nigdy! ;:185
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Daliowy zawrót głowy... są śliczne, ale ja podziwiam je na zdjęciach lub u sąsiadów... niestety nie mam gdzie przechować karp przez zimę. Nie mam piwnicy :( , a garaż blaszak ;:223 Twoje są piękne :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu ,ależ masz kwitnąco , aż dech zapiera na takie widoki i chciałoby się jak najdłużej ;:oj .Nadrabiam zaległości po urlopie i miło zastać takie cieszące oczy obrazki jak u Ciebie .Pomponowe fioletowe chętnie bym przygarneła .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

leszczyna pisze: Ale już wiem z których na przyszły rok zrezygnuję
Krysiu...a ja wiem jakich będę poszukiwać.. ;:108 . A miałam z dali całkowicie zrezygnować. ;:306 . Twoje są piękne, oj kusisz dziewczyno. ;:oj
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu daj się skusić bo radości z nimi wiele, problem z przechowaniem ale ja myslę, że Ty gdzie masz na ROD domek ocieplony poradzisz sobie z przechowaniem.
Teraz juz zimy nie te co za naszej młodości, ja w swoim domku bez problemu przechowuję oleandra i nie przemarza, karpy dalii opatulisz i może się uda. Dopóki nie doświadczysz nie będziesz wiedziała.

Obrazek

pela masz rację kwitnaco jest i o tej porze to za przyczyną tych pomponików i nie tylko, ale dalie o tej porze dają popis jak róże wiosną.

Obrazek

Mam je po raz pierwszy w ogrodzie i zobaczę jak się rozrosła karpa i jak się przechowa, ale proszę przypominaj się bliżej wiosny, jak tylko nikt i nic ich nie pożre masz szansę.

Ewo skoro nie masz możliwości posadzenie to podziwiaj do omdlenia ;:306 pozwalamy na pewno wszyscy.

Obrazek

Miłka ani się obejrzymy jak wiosna nadejdzie i będziemy gadać ;:108
A teraz ja pogadam, pamiętasz jak kombinowałam z tarasem, co wsadzić, czym obsadzić, własciwie poszłam na żywioł i zobacz jak rok może zmienić otoczenie.

Obrazek

Obrazek

Syla w sprawie kredensu napiszę na pw.
Oleandry są nie zawodne na tarasie w tym sezonie, kwitną nie przerwanie ostatnio zasilam je gnojówką z pokrzyw.

Obrazek

Z daturami już gorzej, ta to jedyna która obecnie ma kwiaty pozostałe bez liści i bez kwiatów więc nie pokażę.

Obrazek

Marysiu Masko tak sobie myślę, że już mogę pościnać przetaczniki z nasionami i podesłać, podaj namiary na pw.

A to moje fikuśne ozdobne dynie rosnące na kompoście.

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu daj się skusić bo radości z nimi wiele, problem z przechowaniem ale ja myslę, że Ty gdzie masz na ROD domek ocieplony poradzisz sobie z przechowaniem.
Teraz juz zimy nie te co za naszej młodości, ja w swoim domku bez problemu przechowuję oleandra i nie przemarza, karpy dalii opatulisz i może się uda. Dopóki nie doświadczysz nie będziesz wiedziała.

Obrazek

pela masz rację kwitnaco jest i o tej porze to za przyczyną tych pomponików i nie tylko, ale dalie o tej porze dają popis jak róże wiosną.

Obrazek

Mam je po raz pierwszy w ogrodzie i zobaczę jak się rozrosła karpa i jak się przechowa, ale proszę przypominaj się bliżej wiosny, jak tylko nikt i nic ich nie pożre masz szansę.

Ewo skoro nie masz możliwości posadzenie to podziwiaj do omdlenia ;:306 pozwalamy na pewno wszyscy.

Obrazek

Miłka ani się obejrzymy jak wiosna nadejdzie i będziemy gadać ;:108
A teraz ja pogadam, pamiętasz jak kombinowałam z tarasem, co wsadzić, czym obsadzić, własciwie poszłam na żywioł i zobacz jak rok może zmienić otoczenie.

Obrazek

Obrazek

Syla w sprawie kredensu napiszę na pw.
Oleandry są nie zawodne na tarasie w tym sezonie, kwitną nie przerwanie ostatnio zasilam je gnojówką z pokrzyw.

Obrazek

Z daturami już gorzej, ta to jedyna która obecnie ma kwiaty pozostałe bez liści i bez kwiatów więc nie pokażę.

Obrazek

Marysiu Masko tak sobie myślę, że już mogę pościnać przetaczniki z nasionami i podesłać, podaj namiary na pw.

A to moje fikuśne ozdobne dynie rosnące na kompoście.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Fajne ozdobne dynki. Też będę miała trochę. Datura, która kwitnie cudna. Widzę po sąsiadki oleandrze, że kwitnie nieprzerwanie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu śliczne pomponiki a jakie dyńki ;:224 Tak niedawno tworzyłaś ogród a wszystko wygląda jakby zawsze tam rosło :D
PW wysłane ! a do jakiej miejscowości wyjeżdżasz? Miłego pobytu ;:196
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Dziękuję Krysiu, zatem czekam na pw :wink:

Oleander bardzo ładny, też chciałabym mieć na balkonie (totalna patelnia). A zimą gdzie go przechowujesz?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Bardzo ładne widoczki. Dalie wspaniale się prezentują. U siebie trochę zaniedbałam obrywanie przekwitłych kwiatów i po deszczu zrobiły się paskudne, ale pewnie jeszcze pocieszą oko! Z oleandrem próbowałam- nie wyszło. Daturę tylko raz z 10 lat temu miałam zjawiskową i od tej pory jakby ktoś urok rzucił...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”