Blueberry 
mam jedną doniczkę, balkonową...długą, głęboką...wkopaną w całości w ziemię. W niej wysieję nasiona, niech tylko śnieg się stopi...przymrozki na pewno nie zaszkodzą

Szkoda wyrzucić, darowaną torebkę z nasionami;:173
W domu dzisiaj wysiałam nasiona paproci, nasiona zebrane zostały na jesieni. Nigdy nie wysiewałam tych roślin, ciekawa jestem czy jakaś paproć się pokaże
Zuzia111 Czosnek najlepiej wysiać jak nasiona są gotowe do zbioru...kolor maja ciemno brązowy lub czarny. W pierwszym roku są cieniutkie szczypiorki, łatwo je wyplewić

trzeba uważać. Zakwitnie pewnie w drugim lub w trzecim roku...wiem że wschodzi...ten biały został ucięty z przekwitłym kwiatostanem...postawiony przy drabince z pnączem. Na jesieni pokazały się mini czosnki, cieniutkie jak nitki

Zostały wyplewione, nie wszystkie... kilka zostało. Będzie widać w tym roku jak rosną...jeśli reszty nie odchwaszczę
Kupię, jak spotkam inne kolory, po jednym na zapomogę...jak zakwitną, nasiona zostaną zebrane i wysiane...te rośliny pięknie wyglądają na rabatach bylinowych...jeść nie wołają, zawsze kiedyś urosną