Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Dzisiaj pisze egzamin gimnazjalny jedna z moich wnuczek... Stres ją zjada ;:167 ... Wczoraj miała bierzmowanie ,też egzaminów i godzin :shock: związanych z tym wydarzeniem było nie mało od początku roku szkolnego... ;:173 Będzie przynajmniej to z głowy miała. ;:108
U mnie wczoraj był cudny dzień trochę także wietrzny, po południu słońce zaszło a ja się z aparatem nastawiłam ale dałam radę! ;:173 U mnie już po tulipanach właściwie...prawie setka została zjedzona przez dzicz , także inne cebulowe ;:145 Trochę lilii się pokazuje jak nie wróci ta dzicz to powinnam coś mieć...
Ładne widoczki zadbanego ogrodu Olu ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Spodobała mi się atlanka, konstrukcyjnie sprawia wrażenie lekkiej dzięki tym ażurowym kratownicom. Będziesz przy nich sadziła powojniki?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, gdzie kupowałaś szachownice? W ubiegłym roku dopadłam w biedrze i nie wyszła ani sztuka ;:223 Może zbyt głęboko wsadziłam ;:218
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje szachownice z B.też nie wyszła ani jedna sztuka ,kupiłam i kilka szt.gdzie indziej i też ich nie ma...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Olu tulipanowy wachlarz pięknie się prezentuje.
Tulipany uwielbiam w różnych stadiach ich wzrostu te z nieotwartymi pąkami są równie urocze jak i te już rozkwitnięte ;:108
Altana bardzo mi się spodobała delikatna i taka romantyczna już widzę na niej powojnikową prezentację ;:224
;:3 podsyłam
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Też mam takie bratki samotniki :) bardzo je lubię :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie .Obrazek

Aniu oj miałam pogodę , miałam, ale tylko do 14tej. Potem się zachmurzyło i zrobiło się zimno.
Wieczorem nawet zaczęło padać i lało chyba dość mocno całą noc...
I jak tam poszedł synowi pierwszy dzień egzaminu?Mój Mati mówi, że nawet prosty a historia łatwiejsza niż j. polski...No zobaczymy... ;:131

Obrazek

Ewelinko cebulowe najbardziej cieszą po ponurej jesieni i zimie, więc fajnie jak jest ich dużo.
Muszę na jesień dokupić ich więcej, na 100%. ;:108
Właśnie pisałam Ani że i u mnie się rozpadało , jakoś nie może się ta pogoda wyklarować... ;:185

Obrazek

Maryniu mój syn jakoś wziął to wszystko na luzie...Nie denerwował się , pewnie więcej ja myślałam jak mu tam idzie... ;:224
Bierzmowanie mieliśmy w zeszłym roku , dobrze że nie musieliśmy jeszcze i tego wydarzenia teraz razem z egzaminami obchodzić. Wtedy na pewno tak spokojnie by nie było...
Dziękuję za dobre słowo o ogrodzie... ;:168

Obrazek

Witam nowego gościa... :wit Jurku ,super że zajrzałeś do mnie, zapraszam częściej...
Taki mam właśnie plan, że kratownice zazielenią się i zakwitną powojnikami, poprzeplatanymi różami.
W tym tygodniu powinna przesyłka clematisowa dojechać. Już się nie mogę doczekać. ;:65

Obrazek

Sabinko właśnie tak myślę gdzie ja te cebule dopadłam....? ;:219 Skleroza....
Ale chyba w B. Większość cebulowych tam kupowałam...

Obrazek

Maryniu może dziczki zaopiekowały się twoimi szachownicami? ;:131
Niedobre dzikusy... ;:222

Obrazek

Aniu tulipany cieszą w każdej ilości , muszę ich dokupić aby przyszła wiosna była jeszcze piękniejsza.
Altana to było moje marzenie. ;:173 Do jej zakupu przymierzałam się już od dawna , lecz ciągle był brak kasy...W końcu mam i wygląda to tak, jak sobie wymyśliłam. :uszy
Jeszcze jak zarośnie roślinnością ... ;:224

Obrazek

Agatko brateczki zaskakują w takich miejscach o których bym nawet nie pomyślała...
Co jest w tych małych kwiatuszkach , że są takie urocze?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru kochani.... ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu,ogródek zadbany ,świetnie wygląda,nowe kwiatuszki jeszcze dołożą mu piękności i tylko odpoczywać będziesz z kawką i gośćmi,czego Ci życzę z całego serca :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale wysyp zdjęć... ;:oj :shock: Same ładne... :)
U Ciebie Mati a u mnie Nati...zestresowana była jeszcze po powrocie do domu..,Dziewczyny bardziej się przejmują egzaminami niż chłopaki... A oni i tak sobie często radzą lepiej ! Miałam dwóch to coś wt.wiem... ;:173
Do misy z szachownicami dziki się nie dobrały nawet one ich nie wyczuły... ;:306 Ale miałam i zeszłoroczne...mam jeszcze kilka donic cebulowych nie kwitnących i nie wiem czego się spodziewać.

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O mateńko ,jaki u Ciebie porzadek .Czy u mnie też tak kiedyś będzie ?Marzy mi się taki dzien ,że siedzę sobie na ławeczce , piję kawkę i podziwiam swoją pracę ,a w koło wszystko opielone i nic nie trzeba robić ,ale to chyba jednak marzenie ściętej głowy .Pozdrawiem ;:167

-- 18 kwi 2016, o 22:23 --

O mateńko ,jaki u Ciebie porzadek .Czy u mnie też tak kiedyś będzie ?Marzy mi się taki dzien ,że siedzę sobie na ławeczce , piję kawkę i podziwiam swoją pracę ,a w koło wszystko opielone i nic nie trzeba robić ,ale to chyba jednak marzenie ściętej głowy .Pozdrawiem ;:167
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Posadzić w takich warunkach różanecznik oczywiscie można, po odpowiednim przygotowaniu podłoża. A czy w takim razie samą kratkę planujesz czyms obsadzić ?
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie. :wit
Maryniu miło słyszeć (czytać ;:306 )takie komplementy z twoich ust.
Staram się aby zdjęcia były coraz lepsze.
Dlatego tak jak kiedyś obiecałam nie robię ich telefonem.
Dziś dalszy ciąg zmagań egzaminacyjnych... Trzymajmy kciuki , zaraz się zaczyna. ;:215

Eluś na pewno tak będzie , pomalutku i ty się wyrobisz... ;:108
A kawkę rób na bieżąco i podziwiaj każdy najmniejszy krok do przodu w twoim ogrodzie. Dużo słonka ci życzę na dzisiaj. ;:3

Jurku kratki z trzech stron, tam gdzie najwięcej jest słońca, będą obsadzone różami pnącymi i powojnikami. Ostatnia strona jest najbardziej cienista i tam nie chce obsadzać kratki za bardzo. Jak najwięcej światła ma dotrzeć.
Myslałam tam dać różanecznika , hostę , rośnie już tawułka czerwona.

Obawiam się tylko czy rododendron nie będzie za słabo tam kwitł, jak bedzie miał tak krótko słońce. ;:3
Wiem że trzeba mu przyszykować specjalną miejscówkę. Mam już kilka ale w porównaniu z twoimi, to moje to maleństwa.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu trzymam kciuki za egzamin syna&&&&&&&&&&&&&
Wszystko ci pięknie kwitnie, brawo dla wiosny ;:63 A jak tam powojniki? Zebrały się?
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Olu i ja dołączam się do trzymania kciuków - będzie dobrze ;:333
Jak patrzę na te szachownice to aż mnie skręca takie prześliczne są ;:215
Musze koniecznie kupić na jesień i poobsadzać w ogrodzie - niech i moje oczy cieszą w przyszłym sezonie.
Ogólnie ogród zapiera dech - jak tak patrzę to na południu dużo dużo cieplej macie i ogród bardziej posunięty w rozkwitach roślinnych.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Przepiękne fotki zrobiłaś i tak cudownie je obrabiasz. Ja doszłam do wniosku, że nie mam na to czasu ;:131 . To jednak wymaga chwili a ja wiecznie wszystko w biegu. Ehh może na starość trochę zwolnię ;:224 . Masz zupełną rację z tymi cebulowymi. Po zimie jesteśmy stęsknieni za kolorem i ja też dokupię jesienią kolejne wiosenne. Pozdrawiam Cie i życzę unormowania pogody. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”