Kubulek śliczności
Mój ogród wśród łąk część 5
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 5
Kubulek śliczności
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgoś zacznę od
dla Kubusia ale fajny chłopczyk
masz wesoło w domku .
U mnie zima na całego .. mam trochę doły i wzięłam się delikatnie za sianie
Czytam o tej cudnej mulicy Fortunie ..... czekam na zdjęcia
Pozdrowionka kochana przesyłam
U mnie zima na całego .. mam trochę doły i wzięłam się delikatnie za sianie
Czytam o tej cudnej mulicy Fortunie ..... czekam na zdjęcia
Pozdrowionka kochana przesyłam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,obiekt do fotografowania cudny,buziaki dla Kubusia,,śniegu u mnie nie ma ,a zapowiadają mrozy ,wszędzie dosypuje ,a u mnie nic
pozdrawiam gorąco 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu Kubuś już wyrośnięty niemowlak, irokeza ma świetnego.
U mnie też spadło trochę śniegu, cieszę się, bo mrozy rzeczywiście spore zapowiadają.
Otworzę wątek, jak się trochę ogarnę, mam teraz więcej pracy.
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Kubulek do zacałowania, rośnie jak na drożdżach. U mnie tez cały dzień pada i pada.
Zaczynamy ferie, nie ;)
Zaczynamy ferie, nie ;)
Pozdrawiam - Justyna
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zima zaczęła mi doskwierać i to bardzo poważnie i dotkliwie. Pomimo jej uroku, bo i śnieżek jest i słoneczko, i mróz nieduży....niech już sobie idzie.
A żeby całkiem nie popaść w marazm i deprechę, zaczęłam od przeglądania moich nasionek. Z biegiem lat wybieram takie roślinki i warzywa, na których się nie zawiodłam i wiem, że mi urosną. Chociaż, nie ukrywam co roku skuszę na coś nowego, coś intrygującego.
Dzisiaj będę siała kobeę.W sumie obraziłam się na nią w zeszłym roku. Ale jej nieudolne kwitnienie to raczej moja wina. Za mało jej dałam nawozu. Ona lubi jedzonko
Becia - Muł jak muł, ale to nowe cudo jeszcze nie obfocone jest jedyne w swoim rodzaju. I ma na imię Fortuna
Olka - Pewnie już i u Ciebie śnieg popadał
Aguś - Kubulek wycałowany na zapas, bo teraz rzadko bywa u babuni
Zuzia - Śpioszki tendencyjne rzekłabym
Marysiu - Mój Kubuś przesłonił mi cały świat. To moje maleńkie szczęście, ale obiekt ostatnio trudny do fotografowania, bo straszna z niego wiercipięta. A jego pierwszy uśmiech....wiesz o czym piszę
Violka - Mulicy nie obfociłam, bo za duże mrozy były na jazdy. Ale wszystko do nadrobienia. A doły....ja też złapałam okropnego, i gramolę się powolutku powolutku....a Kubuś mieszkał ze mną, a teraz jest wnukiem przechodnim. Młodzi powoli nas opuszczają i idą na swoje. Serce babci żal ściska, ale cóż....życie. Nie można mieć wszystkiego.
Violka a kiedy mam siać lawendę?
Martuś - I co, nasypało śniegu? Mam nadzieję, że tak bo szkoda Twoich pięknych roślinek.
Soniu - No to czekam na wątek. I ja ostatnio nie mogę nadążyć ze wszystkim. To objaw braku naładowanych bateryjek....bo ja na słoneczne chodzę
Justynko - Kto zaczyna ferie, ten zaczyna
Zimowe obrazki z mojego zimowego ogrodu.

budowa igloo zakończona...przed czasem, bo inżynier Zuza nie miała planu na dach

Pozdrawiam. Do popisania kochani
Ogród pod śniegową pierzynką ślicznie wygląda
Kobeę wysiałaś, pamiętam że trzeba ją na początku roku wysiać żeby do jesieni zawiązała nasiona...jaki Masz kolor
Co jeszcze planujesz wysiać
Nasiona już pokazują się w sklepach, do warzywnika prawie wszystko kupiłam. Kwiaty też wpadły do koszyka
Teraz tylko siać i czekać czy coś wzejdzie 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgoś jak bałwan stoi, to u was musi być dużo śniegu...U mnie owszem , poprószyło , jest biało , ale może tak na 2 cm... Śnieg nie lepiący i raczej nie da się z niego nic tworzyć... Ale ci zazdroszczę weekendu nad morzem ... Oj jak bym chciała... Niestety ani latem nie jest mi to pisane w tym roku.
Ja też posiałam już kobeę
Sezon siewczy rozpoczęty. 
Ja też posiałam już kobeę
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Małgoś, rozumiem. Ale weekend nad morzem ;) zazdroszczę. D mnie wczoraj zadzwonił właściciel z Dębek -jest okazja mieć dwa tygodnie wolnego od 1lipca
za małe pieniądze. Śniegu masz tyle co ja. Bałwan i u nas, mój ma doniczkę, a na tym czapkę umocowaną 
Pozdrawiam - Justyna
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu ogród w śniegu już bardziej optymistyczny.
Też żyję w słońcu, szarość rzuca mnie na fotel z kocykiem. Kubuś na spacerze szczęśliwy, moi synowie tylko poczuli świeże powietrze już spali.
Młodzi powinni żyć samodzielnie, a wnusio od święta będzie bardziej rozpieszczany. 
A są u Ciebie różnice w ilości,raz mniej raz więcej?
U mnie czy pada czy topnieje,ciągle tyle samo
To doprowadza do szaleństwa,nie lubię iglaków za stateczność,a śnieg który WCALE nie zmienia kształtu/objętości/wyglądu to jak sala tortur
U mnie czy pada czy topnieje,ciągle tyle samo
To doprowadza do szaleństwa,nie lubię iglaków za stateczność,a śnieg który WCALE nie zmienia kształtu/objętości/wyglądu to jak sala tortur
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Małgosiu lawendę wysiałam niedawno na próbę .. czy nasiona ok .. i wschodzą w ciągu 3- 4 dni .. ale nie ma słońca .. czekaj do końca lutego... bo się wyciągnie i kaput .. Jak chcesz wysiej sobie na próbę parę ziarenek zobaczysz jak ładnie kiełkuje .
Padłam jak zobaczyłam igloo
.. ciekawa jestem co by moja Ola wymyśliła na budowlę dachu .
Ja z dziewczynami zajmujemy się ostatnio decoupagem .. znasz temat ? trochę się w to wkręciłam
Padłam jak zobaczyłam igloo
Ja z dziewczynami zajmujemy się ostatnio decoupagem .. znasz temat ? trochę się w to wkręciłam
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Tulapku, ulep sobie bałwana, to śnieg zmieni kształtTulap pisze:... śnieg który WCALE nie zmienia kształtu/objętości/wyglądu to jak sala tortur
Małgoś, zimę masz śliczną, u nas jak u Oli, śnieg się nie lepi i jest go za mało na wszelakie budowle
Jakby się dało,właśnie w pierwszym dniu się dało a teraz pomarzyć można 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Małgosiu, Kubuś do zacałowania, a jaką ma super fryzurkę
Zima u Ciebie piękna, śnieżna. U mnie śniegu mało, co mnie martwi, bo róże mają marną okrywę. Po mrozach na przełomie roku już widzę, że nie obędzie się bez strat. Piano ma cały czarny pęd aż do samego kopczyka, a William S też coś niedobrze wygląda