Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

Och , jakie cudne róże i mo0a ulubiona Rhapsody kwitnie, w ogóle kwitną jak szalone ;:oj Czy to sa aktualne zdjęcia ? bo tak cudn8ie i obficie kwitną ;:oj
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Witajcie moi mili goście :wit . Jesień przywitałam przeziębieniem, kicham, brzmię jak facet o bólu głowy nie wspomnę.
Wczoraj zdążyłam wkopać część tulipanów, drugie tyle musi poczekać. Dziewczyny co robicie z drobnymi cebulkami tulipanów :?:
Muszę się Wam przyznać, że nie wytrwałam w postanowieniu i dokupiłam cebulki

Tulipany
- pełny mix
- Gigant Parrot
- Horizon
- Double Prince
- Muscote
- Green River
- Ice Age
- Candy Club

Narcyz

- Triandus
- Delnoshaugh
- Obdam
- Thalia

Cebulica syberyjska
Szafirek Blue Spike
Krokus Blue Pearl
Szachownica Abisyńska Uva Vulpis

Oraz kilka .... róż :oops: . nie wytrwałam w postanowieniu ;:224 ;:224

Maju Infinity jeszcze w doniczce, dla pewności zadołuję ją pod folią i wiosną przeniosę na rabatę. Dziękuję Ci bardzo ;:196

JAKUCH pisze:Cream abundance też sobie zamówiłam i myślę ,że będę z niego zadowolona.Daysy Princess of infinity nic nie straciła na zmianie imienia nadal nas czaruje. Kolor Stefci też mi się podoba więc nie wiem dlaczego jej nie zaprosiłam
Moje Cream Abundance to młode krzaczki, ale kwitną ładnie i ładnie wyglądają, a Stefcię lubię coraz bardziej, jest tak zapączkowana ;:oj i mimo przymrozków nadal wygląda pięknie.
Kwiaty Princess of Infinity nadal nic a nic nie tracą ze swej urody :D

Obrazek

Obrazek

Michasia1 pisze:Witaj
Przymrozki i do mnie zagościły. Moje dalie nie przetrwały , liście szkliste i kwiatki przemarznięte. Dobrze ,że Twoje róże chociaż przymrozek oszczędził. Mogą nadal cieszy nasze oczy ;:138
Michasiu u mnie też niestety część kwiatów musiałam wykopać, wszystkie niecierpki, zmarzły też niektóre doniczkowe , których nie sprzątnęłam z tarasu. Jak się okazuje róże nie są najbardziej delikatne w ogrodzie.
karolacha pisze:Och , jakie cudne róże i mo0a ulubiona Rhapsody kwitnie, w ogóle kwitną jak szalone ;:oj Czy to sa aktualne zdjęcia ? bo tak cudn8ie i obficie kwitną ;:oj
Tak Karolinko zdjęcia są aktualne, ale dzisiaj zostały tylko pojedyncze kwiatuszki, o bukiecikach nie ma już co marzyć ;:185

Obrazek

Obrazek

Piękna Mushimara

Obrazek

Dla wszystkich gości ostatnia kwitnąca lilia w moim ogrodzie

Obrazek

A także ostatni melon - smacznego szkoda, że nie mogę podzielić się z Wami smakiem i zapachem ;:196 :wit

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melon mniam ;:170 ja w tym roku w miejsce melonów wsadziłam ogórki....chyba lepiej było wsadzić melony ;:219
Dokupiłaś tulipany ,wiedziałam że nie wytrzymasz tej forumowej presji ;:306 :;230 ja nigdy nie mogę wytrzymać ;:306 ale będzie się wiosną działo :heja
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko ja jestem wzrokowcem :D . Powinnam mieć zakaz wchodzenia do wszystkich ogrodniczych sklepów. Miałam wyrzuty sumienia przy każdym zakupie, bo jak policzyłam te z ubiegłego roku - tylko te największe cebule, to wyszło ponad 130 a tych mniejszych drugie tyle.Małych już nawet nie liczyłam, chyba wykopę spory dołek i wsypę je, aby rosły w cebule, bo przecież nie będą jeszcze kwitły.
Jutro wysyłam Ci paczkę :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Melon wygląda smakowicie, a jeszcze jak piszesz ,że smaczny to wcale ślinka cieknie.Czy Cream abundance bardzo kocha słoneczko czy lubi też półcień
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu melon z własnego ogródka to czysta poezja smaku. Jadłam ze sklepu, ale takich doznań smakowych i zapachowych trudno się w nich doszukać. To lato było wyjątkowo ciepłe, więc melony się udały. Zapach dojrzałych melonów jest tak intensywny, że wchodząc pod folię czuć je w całym tunelu :D

Jadziu moja Cream Abundance rośnie w miejscu, gdzie od rana do wieczora jest słoneczko, tak samo Stefcia. Nie wiem jak rosłyby w półcieniu, to krzaczki z wiosny tego roku, młodziaki :D . Stefcia jest niemożliwa, wszystkie 3 krzaczki są mocno zapączkowane, kwiaty nie zostały uszkodzone przez przymrozek, więc jest nadzieja, że jeśli będzie w miarę ciepło to jeszcze się rozwiną :) Jestem z niej bardzo zadowolona. C.Abundance też ma pączuszki, ale mniej.
W ogrodzie mam bardzo sucho, nadal więc podlewam roślinki. Czekam na deszcz jak na zbawienie. Wczoraj ślubny podlewał, bo mnie coś powoli rozkłada. ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daysy ,drobne cebulki tulipanów "sieję" w grządki na oddzielnej rabatce , jak urosną i zaczną kwitnąć wsadzam tam gdzie mają rosnąć docelowo.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też właśnie o tym pomyślałam, masa jest tych małych cebulek i szkoda ich wyrzucić. Przy dobrych układach w przyszłym roku powinny już niektóre zakwitnąć. Inna sprawa, gdzie je wówczas posadzę ;:224 :?: Wisiu nie masz nowego wątku :?: , bo ten ze stopki jest zamknięty ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Na chwilę obecną nie mam, może dopiero na wiosnę, to przez tę suszę nie było czego pokazywać
Pozdrawiam.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę miała czas na przejrzenie całego Twojego wątku :D D zobaczenia w takim razie ;:196 w nowym wątku ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy u mnie też niestety susza i dziennie podlewam ,bo przecież szkoda zmarnować roślin jak już się je posadziło .Dzisiaj będąc w Auchanie przypadkowo zobaczyłam Amelię R.i mogłam powąchać jej kwiaty .Teraz już chociaż wiem jak pachnie i jakiego koloru będą kwiaty :heja Stefci nie zamawiałam a może to błąd jak ona taka zadziorna
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

daysy pisze:

Oraz kilka .... róż :oops: . nie wytrwałam w postanowieniu ;:224 ;:224
Wiedziałam, że nie wytrzymasz i coś zamówisz ;:306 Ciekawa jestem co takiego wpadło do koszyka?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Daysy u mnie też niestety susza i dziennie podlewam ,bo przecież szkoda zmarnować roślin jak już się je posadziło .Dzisiaj będąc w Auchanie przypadkowo zobaczyłam Amelię R.i mogłam powąchać jej kwiaty .Teraz już chociaż wiem jak pachnie i jakiego koloru będą kwiaty :heja Stefci nie zamawiałam a może to błąd jak ona taka zadziorna
Będziesz miała podwójną AMelkę ;:167 , ja też w ogrodzie mam Alexandrę, /imienniczka córki/ :D Amelia cudnej urody ;:224 dobrze wróży ;:333

Stefania jest boska i kolorem i wigorem oto jej aktualne fotki, jakby nie czuła strachu przed nadchodzącą zimą
Wszystkie 3 krzaczki tak zapączkowane

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwiaty po pierwszym przymrozku nie ucierpiały. Posadzone w pierwszym rzędzie rabaty potwierdziły swoje walory. ;:63

Dorotko, zamówiłam, ale jeszcze nie mam potwierdzenia

- Chartreuse de Parma
- Claude Monet
- Diorescense
- Summer Dream
- Chandos Beauty
- Terra Limburgia
- Wildeve
- La Villa Cotta

Nie mam jeszcze potwierdzenia, więc nie wiem czy wszystkie będą ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaskoczyłaś mnie Daysy Claudem Monetem nie wiedziałam ,ze też masz słabość :wink: do takich kolorowych róż.Ja zamówiłam Rose des Cisterciens kolorystycznie podobna do Moneta
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy jak patrzę na to co zmówiłaś to nie wierzę ,że to twoje zamówienie ;:oj taaaakie kolory ;:oj no,no proszę jak to się u nas zmienia ;:224
Stefcie zamówiłam sobie dwie :tan :heja
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”