Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

ilona2715 pisze:Witaj Majeczko, o Twoich pięknych odmianach i zestawieniach nie będę się wypowiadać, bo musiałabym "przeryć" cały mój ogród ;:306 owszem kwitną obficie i strasznie cieszą, ale widzę też wiele mankamentów (oczywiście u mnie), lecz poprzestanę chyba na przesadzeniu tego, co trzeba, bo na taki wyczyn jakiego Ty się podjęłaś mnie jakoś nie stać, a wyszło Ci to na prawdę kapitanie. Z perspektywy czasu stwierdzam, że wiele róż jest strasznie do siebie podobnych, owszem zdjęcia też przekłamują, ale gdy patrzę na zdjęcie Twojej przepięknej Henrietty barnett to widzę moją Jude the Obscure na pewno to tylko złudzenie, ale tak je czasami odbieram, co nie znaczy, że ich wszystkich nie kocham :;230, zszokowała mnie Twoja kobea, ile masz tam sadzonek? W tym roku zrezygnowałam, bo zawsze była taka jakaś, ale jak widzę to Twoje cudo, to chyba jeszcze raz spróbuję, ale jeśli, to na pewno z białą, choć mniej widoczna jest o wiele ładniejsza (jak dla mnie) od fioletowej. No i te pomidorki czereśniowe ;:oj czy to ich oryginalna nazwa? nie ważne ja poproszę o ich nasionka ;:108

Ilonko czasu na pisanie mało, ale nasionka dla Ciebie mam. :D
Bardzo trafne spostrzeżenie, co do podobieństwa kwiatów róż, ja to też już dawno zauważyłam... dlatego ciągle szukam perełek.;:170

takasobie pisze:Oj z lubością patrzę na Twoje róże zawsze! Żeby u mnie zechciały tak kwitnąć! ;:173 No kilka kwitnie, ale nie aż tak! ;:224
Marc Chagall jest piękna, ale widziałam na innych zdjęciach, ze ona taka paskowana/przebarwiona jest, a ja niezbyt w tym gustuję. Ale widzisz, mam Sir Lancelota, choć kolory ma prostackie, jest piękna w kształcie, niezawodna i zdrowa! Może z Markiem tak samo jest! :wink:
Cream Abundance! ;:167

Miłeczko Marc Chagall nie ma paseczków... :;230 przynajmniej ja ich nie widzę... to jest piękna i bardzo zdrowa róża.
Krótko ... :;230 domówiłam jeszcze dwie :heja :heja a do towarzystwa zamówiłam jeszcze tą http://www.rosaplant.pl/pl/roze-meillan ... tival.html
już ją mam kwitnie... i jest cudna ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa7 pisze:Majka ,zapewne nie tylko ja czekam na kolejne Twoje cudeńka :-)Melduję że w końcu posadziłam Ascot i red leonardo -dziękuję za wszelkie podpowiedzi,będzie super :tan

Ewa szybka jesteś :;230 popatrzę sobie tylko cyknij jak zakwitą.

ewunia7 pisze::wit
Majka a gdzie można kupić to cudo Dolce Vita, o której pisałaś u Ani?
Jaka ona śliczna ;:167

Ewuniu.... ona jest śliczna a, kupiłam u Kamili. ;:168 reszta na pw. ;:108

adamanna pisze:;:oj ;:oj jestem pod wrażeniem Twego różanego ogrodu, pięknie dobrane kolorystycznie rośliny , dorodne i zdrowe , jest co podziwiać ;:333

Aniu :wit dziękuję ;:196

Kilka bieżących zdjęć :D

Lavender Ice
Obrazek
DicEvy ślicza jest ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mary Ann
Obrazek

Obrazek

Dieter Muller
Obrazek

Abbatiale de Pontigny
Obrazek

Cream Abundance
Obrazek

Rosengräfin Marie Henriette 
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostróżka ciągle kwitnie :D
Obrazek

Spirit of Freedom
Obrazek

Obrazek

Błękitny Anioł
Obrazek

Mamma Mia
Obrazek

Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 , wielkie ;:180 za nowe foty ...
Bardzo sie ciesze ze zdjecia Rosengraefin Marie-Henriette , bardzo ja lubie ! Ty tez ?

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko ;:196 Jak rozmawiałyśmy to było tyle tematów, że zapomniałam zapytać Cię o Schone Maid :;230 Jak wysoka u Ciebie urosła? I czy sztywno trzyma pędy? I jeszcze Minerva. Ona dość ciemna i ciekawa jestem jak znosiła wysokie temperatury i mocne? ;:3
Potrzebuję z dwóch stron obsadzić ławkę i mam ból głowy, bo z jednej strony chcę różę obficie kwitnącą, oczywiście zdrową, o sztywnych pędach i niezbyt wysoką - do 1 m. Mam wymagania, nie? ;:306
Może coś Ci wpadnie do głowy i podrzucisz mi jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju piękne obrazki jak zawsze,a DivEvy cudo....gdzie można ją kupić? ;:303
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Śliczne różyczki - wyglądają jakby miały środek sezonu ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No ja jestem jak zawsze zachwycona! Spirit of Freedom ma niezwykłe ułożenie płatków! Edenka Ci kwitnie?! ;:oj U mnie coś nie chce powtórzyć :evil:
U Kamili raz kupiłam. Nie kolekcjonuję róż więc nie miałam potrzeb, ale Belle Epoque po 2 latach narzekań, dopiero teraz wygląda przyzwoicie i ma kilka pąków na silnych zdrowych pędach. A wiesz, że Lacre też! Mam nadzieję, że te kwiaty jeszcze ujrzę! Cream Abundance ;:167 !
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W takim razie, Maju zrobię jak radzisz. Posadzę róże do gruntu. Pisząc "kupiłam" byłam zbyt dosłowna. Oczywiście róże będą z gołym korzeniem i przyjadą po 20 października :tan Mam nadzieję, że do tego czasu zdążę przygotować miejscóweczki :D
DicEvy prześliczna ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alexia pisze: ;:7 , wielkie ;:180 za nowe foty ...
Bardzo sie ciesze ze zdjecia Rosengraefin Marie-Henriette , bardzo ja lubie ! Ty tez ?
;:100

:wit Alexia ja też.... ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Majeczko ;:196 Jak rozmawiałyśmy to było tyle tematów, że zapomniałam zapytać Cię o Schone Maid :;230 Jak wysoka u Ciebie urosła? I czy sztywno trzyma pędy? I jeszcze Minerva. Ona dość ciemna i ciekawa jestem jak znosiła wysokie temperatury i mocne? ;:3
Potrzebuję z dwóch stron obsadzić ławkę i mam ból głowy, bo z jednej strony chcę różę obficie kwitnącą, oczywiście zdrową, o sztywnych pędach i niezbyt wysoką - do 1 m. Mam wymagania, nie? ;:306
Może coś Ci wpadnie do głowy i podrzucisz mi jakiś pomysł?

Dorotka masz rację nagadać na temat różyczek nie da się :;230
Schone Maid spora jest ta różyczka 90 do 100 cm ma sztywne pędy z kwiatem na szczycie, ale od dołu ma również
drobniejsze gałązki na których również ma kwiaty. Pachnie ;:170
Minerva - piersze kwitnienie jak na moich zdjęciach... kwiaty w te upały dawałay sobie całkiem dobrze radę.
Powtórka z kwitnienia nie wiem jak by wyglądała, bo tegoroczne lato przynosi wiele niespodzianek :;230
Jak pytasz co bym, Ci podpowiedziała, to podaję.... widziałam i jest to piękna róża... zdjęcia nie oddają wyglądu kwiatów, kolor również troszkę przekłamany.... zdrowa ;:333 http://www.rosaplant.pl/pl/736--i-am-grateful-.html
róże Rose Eskelund są piekne, trwałe i zdrowe.... dla mnie to jest to ;:215
Infonity też jest tego hodowcy ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Maju piękne obrazki jak zawsze,a DivEvy cudo....gdzie można ją kupić? ;:303

:wit Ania DicEwy jest śliczna ... żebym jeszcze umiała zrobić jej zdjęcia tak jak ty to robisz. ;:131
Jest, to róża praktycznie mało znana, a szkoda... pięknie ułożone kwiaty, bardzo trwałe, kupiłam ją u Kamili :D

Alania pisze:Śliczne różyczki - wyglądają jakby miały środek sezonu ;:224

Monika ten sezon jest niepoukładany :;230
Robię wszystko żeby się nimi nacieszyć.... i bardzo mi szkoda tego lata ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie pisze:No ja jestem jak zawsze zachwycona! Spirit of Freedom ma niezwykłe ułożenie płatków! Edenka Ci kwitnie?! ;:oj U mnie coś nie chce powtórzyć :evil:
U Kalili raz kupiłam. Nie kolekcjonuję róż więc nie miałam potrzeb, ale Belle Epoque po 2 latach narzekań, dopiero teraz wygląda przyzwoicie i ma kilka pąków na silnych zdrowych pędach. A wiesz, że Lacre też! Mam nadzieję, że te kwiaty jeszcze ujrzę! Cream Abundance ;:167 !

Miłeczko a, jednak mocne zdrowe pędy i to jest to... ;:215
Ja widzę jakie błędy popełniam, obserwuję róże i już wiem, że sporo ten sezon mnie nauczył. ;:108
No właśnie Edenka we wrześniu zwariowała.... widać słonko jej bardzo służy. :D

Iwonka1 pisze:W takim razie, Maju zrobię jak radzisz. Posadzę róże do gruntu. Pisząc "kupiłam" byłam zbyt dosłowna. Oczywiście róże będą z gołym korzeniem i przyjadą po 20 października :tan Mam nadzieję, że do tego czasu zdążę przygotować miejscóweczki :D
DicEvy prześliczna ;:167

Iwonka tak się domyślałam, ale wolałam dopytać... :;230 Życzę udanych nasadzeń ;:168

Zdjęcia troszkę później :wit
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majeczko, nie otwierają mi się zdjęcia ;:145
Zrobiłam pierwsze jesienne zamówienie w F. Rozważałam zakup Genevieve Orsi, ale się nie zdecydowałam mój wybór padł na Charles de Nervaux. Nie wiem czy dobry wybór i czy da się jeszcze zmienić.
Ventilo też wpadła do koszyka :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cieszę się Majeczko, że polecasz'I am grateful' :tan Ta różyczka znalazła się wśród zamówionych przeze mnie :heja To znaczy, że zupełnie przypadkiem dokonałam dobrego wyboru :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”