Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Marysiu, pięknego Iryska wybrałaś :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Atramentowy czy ciemno lilowy ale mniejsza o dokładny kolor Faktem jest ,że jest cudny .Takiego koloru roślin niestety nie ma i sama bym sie skusiła .Marysiu musisz chyba zapytać Marysię [mar] co to za roślinka ona na pewno będzie wiedzieć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko place są miejsce gdzie najlepiej lubię robić zakupy, jednak staram się nie kupować roślin od handlarek bo to mnożone szybkościowo i marne maja szanse przeżyć dłużej, jedynie jednoroczne ;:215 Potem jeszcze lubię warzywa pachną na straganach ;:215

Margolciu chyba tak, chyba to są smardze. Chyba tam dożyją końca swoich dni, bo nigdy nie jadłam smardzy ;:185 Irysy żółte i niebieskie tez mam ale z wysokich mam też ciemno niebieski, rudy i łososiowy pięknie pachnące :D
Siane warzywka parę razy podlałam konewką, bo rosną w polu a potem deszcz dokonał reszty :D Czy są duże nie wiem to chyba raczej zdjęcie tak je powiększa ;:306

Ago tak, tak śliczny Ci on! ;:167

Jadziu to chyba jest trzmielina, bo te żółte kwiatuszki chyba są przyrostami. Tak jednolicie wyrastają nad listkami ;:215 Marysia może wpadnie a jeszcze liczę na Lidzię :D U mojego młodego ogrodnika trafiają się czasem prawdziwe rarytaski ;:333
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Witam , mam nadzieję że zdążę wysłać co napiszę, bo kilka razy mi przerwało. U nas burza jak się patrzy i deszczunio :tan już było sucho. Naoglądam się u Ciebie pięknych roślnek, których u mnie nie ma. Od 2 dni szykuję stanowisko dla pomidorów i mówię Ci kilka razy rozmawiałam z Tobą " Marysia zrobiła glebogryzarką i już" Postawiłam 17 duże 30 litrowe wiadra oraz cztery 80 litrowe donice.
Drenaż, gleba, obornik i znowu gleba przed sadzeniem jeszcze wrzucę pokrzywę. Tak bardzo lubię pomidory że nie odpuszczę pomimo "tyla roboty". Jak u Ciebie z deszczem? :wit przy pomidorach posadzę sałatę, mam swoje sadzonki i koperek i bazylię :heja
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak to ta burza z deszczem co u nas miała padać, poszła do Eli, a u nas pokropiło i tyle ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu szparagi są ;:138 Rosną pięknie.
I moja amorfa zaczyna pękać.
A te z żółtymi kwiatkami to podobne do pokrzywy?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu i u mnie koncertowo podlało ogródek, ale niestety nie ma słońca ;:185
Oj z tą glebogryzarką to nie jest tak prosto, bo ona ziemie przegryzie, ale chwasty trzeba ręcznie wybrać i zagrabić i wierz mi mam też dość. Bazylia z pomidorami to fantastyczny zestaw ;:333

Iwonko ale może nocą albo nad ranem jak u mnie podlało ;:168

Małgosiu ja już pierwsze zbieram ale mi zepsuli pole szparagowe i muszę nowe zorganizować, a przede wszystkim uratować choć część karp :cry: Tą amorfę to dla Ciebie wkleiłam, a ciekawa jestem czy milin się przyjął, bo u mnie już też puszcza listki. Różowe ładnie rosną i nasiona wszystkie wykiełkowały, to będę miała ładną kępę i jak dobrze pójdzie to z siewkami się podzielę :D

Parę zdjęć z wczoraj :D
Obrazek

Obrazek

czosnek niedźwiedzi!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Podlało Marysiu nocą i to mocno, ale ja uwielbiam burze i też bym popatrzyła na nią ;:108 Jabłonkę Redlove wysiałam z nasion, kilka wzeszło, ciekawostka taka, zobaczymy co z tego wyjdzie :tan a no i doczekałam się czosnku niedźwiedziego w końcu ;:138 Miłej niedzieli Marysiu :wit
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, u mnie leje od rana. Nie chce się wychodzić z domu, chociaż jest ciepło.

Złotnica już Ci kwitnie? Moja dopiero w pąku.
Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu witaj niedzielnie. ;:196
Jabłoń Redlove to tak, której takie piękne czerwone jabłuszka pokazywałaś jesienią?
W tle widać pola rzepakowe, gdy jedziemy samochodem, to wzroku od nich nie mogę oderwać, wyglądają malowniczo.
Gratuluję kwitnienia złotnicy. ;:167 moje trzy szt jeszcze w tym roku bez pąków.
Czosnek niedźwiedzi nie tylko jest bardzo smaczny, ale także ma ładne kwiaty. Właśnie sobie także tej wiosny posadziłam. ;:138
Coś mi się skojarzyło, że Ty dzisiaj na spotkaniu jesteś. :oops:
U nas znowu sucho, ale zachmurzone, więc jest trochę nadziei na deszcz.
Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu a który to Twój ulubiony plac, od razu na myśl przychodzi mi Imbramowski bo wiem, że tam ogrodników wielu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko czyli Tobie chodziło bardziej o wrażenia wizualne niż o wodę :;230 Ja się cieszę z podlanego ogrodu, bo wiosną rośliny piją ;:136 a poza tym sadzę i sieję różne maleństwa :D I ja jestem ciekawa efektów siania ale czy ja doczekam owoców ;:oj

Marysiu z domu wychodzić muszę bo na końcu ogrodu mam głodne dziobki :;230 a poza tym zaraz jedziemy spełnić obywatelski obowiązek ;:215 Złotnica zaraz Ci zakwitnie a ja mam jeszcze parę pączków :D

Tereniu to te same jabłuszka ;:215 bardzo się cieszę z tej jabłonki i mam nadzieję że korzenie nie są przysmakiem żadnego podziemnego zwierza ;:124 Miałam od Lidzi złotnice, które milczały dwa lata ale w tym roku jedna ma pączek. Dzięki osobistej bytności u Lidzi przywiozłam sporą sadzonkę i ta od razu ma parę pączków :D
Czosnek niedźwiedzi bardzo się rozsiewa i rozrasta ;:224
Spotkanie jedno już miałam, a drugie wyjazdowe dopiero po 20 maja ;:162

Dorotko oczywiście Imbram bo niedaleko niego mieszkałam i pracowałam, a teraz jeżdżę w tamtym kierunku często kiedyś do mamy teraz do remontowanego mieszkania. Uwielbiam to miejsce i jesteśmy tam przynajmniej raz w tygodniu :D U handlarek nie kupuję ale mam takich co swoje sadzonki oferują ;:333

No u mnie wychodzi słońce ;:3
dziękuję za życzenia miłej niedzieli ;:4
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Marysiu jabłonka cudna ;:167 a jabłuszka ma zjadliwe?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu dla mnie są pyszne bardzo soczyste, słodko kwaskawe o czerwonym miąższu ;:215 I jest to jedyna jałonka obficie owocująca. Po roku miałam 1 jabłko po dwóch ok 2,5 kg!
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu nie mogę uwierzyć, że przez tydzien ogród tak ci sie pięknie zazielenił i rozkwitł ;:oj
Zdjęcie z tulipanami jest cudne ;:180
Na tym placu dawno nie byłam ale ja takie place i targi właśnie dlatego lubię, można u niepozornej starszej pani kupic cudne rośliny, ja tak ostatnio kupiłam niebieskie przylaszcki, duuuużą kępe za 2zł. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”