Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod dębowym okapem - róże, tulipany i hortensje. 15

Post »

Wandziu, ale ja jestem guła i już nie pamiętam Twojego sposobu.
Korzystam z powiadomień dlatego, że nie mam czasu śledzić wątki na bieżąco, a powiadomienie przychodzi po wpisie kolejnej osoby po mnie, więc mogę śledzić co się dzieje w wątku dalej, nie musze szukać swojego wpisu. W doadatku tutaj mam po kolei wszystkie wątki, tak na pewno bym omineła połowę, albo i więcej
Dzięki temu nie wchodzę tylko tam, gdzie wątek zaginął. I łatwiej mi się zorientowac, że musze go odnaleźć
Mam wrażenie, że po położeniu kostki i po przeróbkach twój ogród wygląda zupełnie inaczej
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu tulipany Green Wave mam nadzieję mieć w większej liczbie. ;:204 Żurawki Obsidian w szkółce nigdy mnie nie zachwycały, a na Twojej rabacie są prześliczne, po prostu są we właściwej kompozycji. ;:215 Choć nie przepadam za czerwonym, to kuklik jest wyjątkowo urzekający. Klonik w zielonych trawach i witający Cię po wyjeździe Guernsey Cream piękne. Twój ogród ma wyjątkowy klimat, zazdroszczę pozytywnie. ;:180
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Liliowiec w donicy ładnie się prezentuje ;:108 A ile on już w tej donicy siedzi, że taki dorodny?
Różyczki z kapersów chudziutkie jak moje w ziemi. Ale moje niestety pączków na razie nie mają. Mam nadzieję, że wkrótce zmężnieją.
Czosnki w pół-rozkwicie, ale ja oczywiście wypatrzyłam te piękne ozdoby za czosnkami ;:215 Masz Ty szczęście dziewczyno, że takie cudeńka udaje Ci się wyszukać ;:108 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie słoneczko widzę na zdjęciach :) U mnie pada, ponuro i zimno :/ Mimo to, wczoraj przepieliłam trochę moje hostowisko i byłam zdziwiona, że moje hosty są takie dorodne. W ogóle nie było ich widać spod chwastów :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Co ja się znów nawzdychałam! Ja myślę, ze liliowiec da rade, jeśli dałaś mu w donicę fajnej ziemi i jak będziesz podlewać, ale na pewno będziesz. U mnie by nie wyżył! ;:306 Piękne bodziszki, serduszki, floksy! Malownicze barwne poduchy!
Bratki w bruku potrafią wzruszyć! :D
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

A moje róże znowu zaatakowała bruzdownica ,w ubiegłym roku poobrywałam wszystkie chore części aż do zdrowego miejsca ,opryskałam i w tym roku znowu jest :(
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Wandziu hosty w donicy wspaniale się prezentują ,też jestem ciekawa jestem jak przechowujesz je zimą???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Wandziu, musiałam Cię poszukać, bo ciągle powstają u Ciebie nowe części, ale udało się, jestem :D . Pamiętam Twoje rewolucje ścieżkowe, ale nie sądziłam, że wymienisz wszystkie. Przyznam, że tamte bardzo lubiłam i trochę mi brakuje ich surowości :| . Masz takie ilości tulipanów, że można by obdzielić kilka ogrodów ;:oj . I wszystkie są cudne ;:167 . Zakwitł Ci już powojnik, a moje nadal w pąkach ;:65 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Gdy patrzę na fotkę z żurawkami Cherry Cola, czuję zapach takiej coli ;)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

ASK-anula, Ja hosty w donicach zostawiam na zimę tak, jak są. Ale na wszelki wypadek nie wsadzam w nich jakichś cennych odmian. Najwyżej jak zmarzną, nie będzie wielkiego płaczu. Zresztą chyba tylko raz mi zmarzły, w 2011 roku.
Nena08, no widzisz, czasem zdarza się jakiś powojnik, któremu u nas nic nie przeszkadza, ale to tylko wyjątki. Moja Arabella nie jest wyjściowa, mała jakaś i kiepsko się rozrasta. Ale co tam, zamiast powojników będę wsadzać róże.
Margo, po inwestycjach na pewno ogród wygląda inaczej, zresztą jak u każdego z nas. Jola-April była u mnie i też mówiła, że to inny ogród od tego, który widziała wcześniej. U ciebie z nowym trawnikiem też z pewnością jest inaczej.
Cyma, żurawki Obsidian po zimie wyglądają tak sobie, dopiero potem dają czadu. A z lawendą to poradziła mi je posadzić pani z ogrodniczego, bo kiedyś tak klientka obsadzała. A ja odgapiłam, no i rzeczywiście fajnie pasują do siebie.
Sweetdaysy, ten liliowiec nie siedzi w donicy długo, bo dopiero od jesieni. Na zimę zabrałam donicę do garażu. A odmiana to taka najpopularniejsza, niespecjalnie zachwycająca. Wykopałam go z rabaty, bo za dużo mi się rozrastał. Nie miałam gdzie wsadzić, więc wepchnęłam do donicy. Zuza, ozdób ogrodowych szukaj w marketach zimą. Zawsze coś się trafi.
Kropelka, hosty jak już ruszyły, to pędzą jak głupie. Codziennie większe. Niektóre to potwory.
Takasobie, czekam na kwitnienie donicowego liliowca. Nie byłam specjalnie dla niego dobra. Wepchnęłam do donicy, poupychałam korzenie i to wszystko. A to dlatego, że on jest czerwony, a ja za czerwonym to jednak nie za bardzo.
Tencia, bruzdownica to jeden wielki koszmar, bo na nią nic nie działa. U mnie też już widzę jej działalność.
Marzena06, hosty zostają w donicach na dworzu. Tylko donice przesuwam bardziej pod ścianę domu, żeby im było cieplej. Hosty to twarde sztuki.
Edyta1, witaj kochana po przerwie. Mówisz, że brakuje ci teraz u mnie tej surowości. No cóż ja mogę odpowiedzieć. Te kamienie może i były klimatyczne, ale niewygodne i zielsko mi spomiędzy nich wyrastało. Stale musiałam opryskiwać roundupem, a wpuszczanie chemii do ziemi wcale mi się nie uśmiecha. Teraz mam spokój. W niektórych miejscach są zresztą kamienie. Żaden nie ubył z mojego ogródka. A może oceń te moje inwestycje na własne oczy? Zapraszam.
witch, ta żurawka Cherry Cola jest faktycznie bardzo soczysta ;:130

A co tam, jeszcze raz wkleję swojego najwcześniej kwitnącego bodziszka. Bardzo mnie on cieszy, więc się nie mogę powstrzymać.
Obrazek

I w międzyczasie zakwitł następny - Espresso.
Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Fajnie byłoby faktycznie zobaczyć te zmiany na żywo, ale może powinnam się zaprzeć i poczekać najpierw na rewizytę ;:224 ?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Wandeczko, a mówiłaś, że będzie przerwa w kwitnieniu :wink: Tymczasem ciągle coś kwitnącego pokazujesz :heja Bodziszki bardzo wdzięczne, a żurawki cherry mają cudownie intensywny kolor ;:167 Widzę też, że u Ciebie deszcz nie robi takich szkód jak na południu - szczęściara ;:108 U mnie znowu rozkwitłe kwiaty gniją od razu, a co nie zgnije, zeżrą ślimaki :twisted:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Edytka, bardzo bym chciała was wszystkich poodwiedzać w realu, ale choć mam prawo jazdy, to nigdy tak naprawdę nie jeździłam, a teraz to już chyba w ogóle zapomniałam, gdzie gaz, a gdzie hamulec. A innymi środkami komunikacji to sama wiesz, jak to jest trudno się wybrać. Ale może faktycznie kiedyś do Ciebie wpadnę, jak będziemy gościć u rodziny w pobliżu. Chciałabym zobaczyć twoje kwitnące różyczki. Ty w każdym razie jesteś zawsze mile widziana u mnie. :)

Elwi, jak fajnie, że wpadłaś, bo gości u mnie ostatnio jak na lekarstwo. Czasem sobie myślę, że może pora kończyć już tę forumową zabawę. Deszcz pada i u mnie, ale to dobrze, bo już sucho było. Ja mam taką piaszczystą ziemię, że nawet po ulewie prawie nie widać wody na rabatkach, a pod drzewami czasem jest tak samo sucho jak przed deszczem.
Ze ślimakami walczę na całego, sypię im granulki, bo gdyby nie to, miałabym już tylko pół ogródka. Przynajmniej żurawek ślimory nie żrą. Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wandziu co ty opowiadasz za głupoty ;:14 , zakończyć?. Taki piękny ogród , wszyscy oglądają, tylko teraz chyba taki czas, przynajmniej ja tak mam , że nie zostawiam śladu, ale jestem na bierząco.
Piękne bodziszki one są niebieskie czy fioletowe. U mnie jest przerwa w kwitnieniu, u Ciebie nawet jakby coś nie kwitło, a kwitnie, to spójrz na ostatnie zdjęcie, jakie zestawienia kolorów, same liście, faktury robią swoje, aż miło popatrzeć.
Ja u siebie koniecznie muszę wprowadzić więcej krzewów o różnych odcieniach, liściach od jasnej, cytrynowej zieleni do bordo, bo jak mało kwiatów to monotonia zieleni - mało atrakcyjna ;:196 .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Nie nie nie, Wandziu jakie kończyć??? ;:188 ;:161
Toż Ty jeden z moich ulubionych ogrodów masz ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------