Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

U mnie dzisiaj słonecznie to pewnie i u Zeni też .. Może wreszcie pogoda nam pozwoli popracować porządnie w ogrodzie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja ze swoją jukką zupełnie sobie nie radzę. Miałam ją kilka lat i nigdy nie zakwitła. Potem ją wykopałam, żeby mieć spokój, ale bez przerwy wyrastają nowe rozłogi i nie mogę się jej na dobre pozbyć. Strasznie jest żywotna. No ale cóż, skoro chce mieć tylko liście, a nie kwiaty... to będę z nią dalej walczyć
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Wandziu z tymi jukami różnie bywa u mnie na rod jedna kwitnie a druga tylko się koci powiem dowcipnie i tez ja ciągle likwiduję ale jest sprytniejsza ode mnie
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dopytujecie się gdzie Zenia... może ona już spakowała swoje walizki i na działce biesiaduje..? Eeeee nieeeee... nie jest u nas aż tak ciepło. ;:224
Kochana przyszłam z rewizytą. Miałam chrapkę na rozszyfrowanie po zdjęciach, gdzie Ty masz tę swoją działeczkę ale niestety masz tak pięknie zarośnięty teren w około drzewami, ze nijak nie mogłam zaczepić się o jakiś punkt naprowadzający. ;:131 To zdradzisz gdzie masz swoją?
Za to obejrzałam piękną, jakże zadbaną działkę, zawsze czyściutką. No brawo! Widać, ze to kochasz. ;:215
Będzie mi bardzo miło towarzyszyć Ci w jej pielęgnowaniu.
Kolekcja ciemierników robi wrażenie. ;:224
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam Poświątecznie i dziękuję za życzenia. :D . I znów z przyczyn niezależnych ode mnie na działeczkę nie jeżdżę. Coś nie mogę się rozkręcić z pracami wiosennymi a liczyłam że tak będzie po świętach. :wink: . Pozostaje mi sobie powtarzać ,, robota nie zając, nie ucieknie ,, :;230

Marysiu...szczęściara z ciebie, do mnie żaden świąteczny zajączek nie dotarł. Zapomniał o mnie. ;:oj Jak widzisz nic na działce nie działam, a chęci są przeogromne. Powtórzę się raz jeszcze, nie ma to jak ogródek przy domu.

Basiu....dziękuję za pochwały moich ciemierników. Namawiam, warto je mieć zwłaszcza jak się ma ogródek na miejscu. Ja co prawda ze względu na odległość działeczki mało je oglądam ale i tak gdy zajadę i nic jeszcze nie kwitnie to one mnie pocieszają. Jeśli kupisz w doniczce można i jesienią, takie kopane z gruntu teraz by było lepiej. Z azaliami zrobię tak jak ty. ;:108 Róża pnąca już posadzona, niestety koncepcja w trakcie sadzenia musiała się zmienić za sprawą olbrzymiego kamola w ziemi. Kamol nie do ruszenia. ;:223

Aniu ..dziękuję. ;:168

Ewuniu...a mnie się wydawało że yucca o zielonych liściach łatwiej zakwita niż ta paskowana. Teraz czytam u wielu osób że jednak tak nie jest . Ciekawe czy moja w tym roku zakwitnie, nawet jeśli nie to swojej nie wywalę. Zdobią ją liście. ;:108

Marysiu-
delosperma...moje nowo zakupione rododendrony cierpliwie czekają na wsadzenie. ;:131 Może od soboty się wszystko unormuje i nareszcie będę mogła podziałać na działeczce. Lepiej jednak nie planować bo jak widać z planów często nici. ;:222

Krysiu
..myślę że dziś już w zagonkach podziałałaś. ;:oj . Co do juk, przed laty miałam tą zwykłą i wywaliłam. O dziwo ja byłam widocznie sprytniejsza bo nie odrosła. A może to taki był zdechlak że i tak by padł. ;:306
iwek pisze:Zeniu jak ja się będę z Tobą zadawała to chyba też zbzikuję na punkcie ciemierników :;230
Iwonko...na pewno nie pożałujesz. :D

Janeczko..pogoda nader super u mnie nie była, ale na tyle że można by było popracować, choć po troszku. Niestety mój osobisty się pochorował a to już poważna sprawa. ;:oj

Wandziu...zgadza się. Spacerując po działkach widzę na jednej bardzo dużo juk, na mój gust aż za dużo. Same juki. ;:306 . Myślałam że właścicielowi się tak podoba. Teraz zajarzyłam, one takie żywotne. ;:oj

Witaj Aniu- aneczka1979 :D . Dziękuję za pochwały mojej działeczki. Twoją na żywo miałam okazję zobaczyć. To dopiero wypucowana działeczka, gdzie mi do twojej. Oj na biesiadowanie na działce to stanowczo za wcześnie, choć w maju kto wie. ;:224 . Gdzie moja działeczka, żadna tajemnica. Kierunek Szałe. :uszy

Z świątecznego spaceru.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIA nie dało się działać w ogrodzie, co chwilkę nadchodziła szaruga i padało, było ;:222
Ale za to dokladnie zobaczyłam co się dzieje w ogrodzie, mimo zimna wiosnę już widać.

:wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Nie martw się w końcu wszystko zrobisz. Marzec był brzydki ale może kwiecień nam to wynagrodzi ? Kto wie. Fotki ze spaceru bardzo wiosenne. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Zeniu, widzę, że wiosna do Ciebie już dotarła. Słoneczka życzę ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu nie jeździsz na działkę, ale tam wszystko ładnie rośnie ! szachownica trzy razy większa niż moja, a w tle widzę piękne kępki sasanek które u mnie za chiny nie chcą róść. Siane, kupowane, dostawane kwitną sezon czasem dwa i koniec ;:223 Ja wiem że nie wszystko musimy mieć ale takie zwykłe sasanki ;:oj No to spełnienia marzeń kochana ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu , ale chociaż byłaś ,to też cieszy .Ja ciągle czekam , mam nadzieję że do soboty .Przyszła mi paczka z różami ,całe 19 szt , więc muszę jechać , powinnam na dwa dni , niestety musi mi starczyć jeden .Słoneczka ;:3 będzie coraz więcej ,więc i Ty zdążysz z robotami . ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Zeniu ciemiernik i ja pochwalę ;:180
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu .Gdy ciemiernik cierpi latem
My witamy lato kwiatem .
A gdy zimą kwitnie ,rośnie ,
My myślimy już o wiośnie.
;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Krysiu...no nareszcie mamy piękną pogodę i działamy na działeczkach. :D Ja tak się do tej pracy dorwałam że dziś przymusowe siedzenie w domu. Nogi w cztery litery mi wchodzą ;:306 . Marny byłby dziś ze mnie pożytek na działce. Byłaś na targach. :?:

Ewelinko, Aniu.....oj tak, pogoda nareszcie dopisuje. Wczoraj nawet pierwszą w tym roku kawę na tarasie zaliczyłam. :heja

Marysiu...sasanki fioletowe u mnie same wysiewają się jak głupie. ;:oj . Nie wyrywam bo mam także czerwone i białe. Te nie są takie chętne do wysiewania ale ciągle liczę że kiedyś także się wysieją. Znów mam pełno młodych siewek ale nie wiem jakie. :roll: Marysiu........marzenia działkowe się spełniły. ;:168 . Dziś nawet paznokcie mnie bolą. ;:306

Elu...tyle róż ile ty jednorazowo dostałaś to ja mam na stanie przez tyle lat, włącznie z tymi zakupionymi w tym roku. ;:108 . Chcę sukcesywnie to zmieniać, ale najpierw muszę pozbyć się różnych piapierdółek. ;:306 Za wierszyk... ;:168

Wczoraj byłam na targach w Marszewie. Przyjechałam troszkę zawiedziona. :wink: Jechałam raczej po konkretny zakup..liliowce. Wyboru żadnego nie było, te co były to takie co już mam. Przyjechałam z cebulami lilii, także drzewiastymi, różą i ciemiernikiem.. :;230
Obrazek

Obrazek
Nie było tego dużo więc po południu wszystko zostało już wsadzone :tan A na działce...kwitnień za wiele nie ma ale widać że roślinki ładnie ruszyły. Końcówka kwitnienia ciemierników.
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu już się bałam ,że na targach nie kupiłaś żadnego ciemiernika :;230 ale jednak kupiłaś :D U Ciebie dużo cieplej niż u mnie :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja uwielbiam chodzić na takie bazarki. Tyle tam cudowności. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”