Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Annes, no bardziej sucho niż u mnie to sasanka nigdzie mieć nie będzie 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jola ano tak...może Twoje jeszcze młodziaki? Moje mają już kilka latek 

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To będzie jej 3 sezon u mnie, ale sadziłam już dość sporą. Niewiele urosła (choć może to złudzenie, musiałabym zerknąć do zdjęć), aktualnie ma jakieś 160 cm wzrostu. Twoja brunnera bardziej zaawansowana od mojej
A sasanki testuję na mokrej rabacie w słońcu - przeżyły zimę i zaczynają kwitnąć. Gorzej wygląda jedna pod kosodrzewiną, gdzie sucho. Może to kwestia ilości słońca 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu hiacynty wprawdzie nie są czysto białe, ale chyba nie jesteś zawiedziona, gdyż nie banalny kolorek mają.
Postawiłaś mnie w pełnej gotowości z tą poskrzypką, gdyż pamiętam w ubiegłym roku na liliach były ich tłumy, nie zdążałam ze zbieraniem. One nawet oprysku się nie boją. Na szachownicach ich nie zauważyłam.
Powiedz mi proszę, czy czosnek niedźwiedzi poradzi sobie w pełnym słońcu, gdyż posadziłabym go razem z moimi ziołami, ale to bardzo słoneczne miejsce na warzywniaku .

Postawiłaś mnie w pełnej gotowości z tą poskrzypką, gdyż pamiętam w ubiegłym roku na liliach były ich tłumy, nie zdążałam ze zbieraniem. One nawet oprysku się nie boją. Na szachownicach ich nie zauważyłam.
Powiedz mi proszę, czy czosnek niedźwiedzi poradzi sobie w pełnym słońcu, gdyż posadziłabym go razem z moimi ziołami, ale to bardzo słoneczne miejsce na warzywniaku .

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu jak pilnujesz przed robalami? Po prostu przeglądasz i ściągasz czy opryskujesz? U mnie już wiele lilii jest w takim stadium. Przebiły się przez kopce i idą prężnie do góry.
Jak ja Ci zazdroszczę tej Galaxy... moja nic. Malutkie pączusie listkowe. A tak na nią liczyłam. Jest taka wysoka. Widocznie potrzebuje więcej czasu. Mam nadzieję, że za rok się uda.
Coś mam przeczucie że u mnie Ice Cream się nie pojawi...
.
Jak ja Ci zazdroszczę tej Galaxy... moja nic. Malutkie pączusie listkowe. A tak na nią liczyłam. Jest taka wysoka. Widocznie potrzebuje więcej czasu. Mam nadzieję, że za rok się uda.
Coś mam przeczucie że u mnie Ice Cream się nie pojawi...

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Tajka, jeśli pozwolisz to odpowiem ci za Anię. Czosnek najlepiej rośnie w półcieniu. Jego naturalne środowisko to obrzeża lasów 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Sabinko dziękuję za odpowiedź.
Wiem, że lubi rozświetlony cień, ale nie wiem, czy poradzi sobie na słonecznym stanowisku.

Wiem, że lubi rozświetlony cień, ale nie wiem, czy poradzi sobie na słonecznym stanowisku.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, piękne te hiacynty, może i nie białe, ale kolorek mają bardzo ciekawy, u mnie również magnolia już w pąkach, czytałam o Twoich koronach cesarskich, mam zupełnie to samo jest ich znacznie więcej, ale rosną raczej same liście wątpię czy któraś zakwitnie, ło matko już poskrzypka grasuje, muszę jutro obejść i pooglądać czy czasami i u mnie się nie pojawiła
Ania
brunera bardzo szybko wystartowała, moja dopiero wypuściła niewielkie listki. Magnolii troszkę zazdroszczę, pozytywnie...kiedyś posadziłam, ale umarzła po sławnej ostrej zimie...wtedy róże w wielu ogrodach też umarzły. U brata rośnie Suzana, osłonięta jest ze wszystkich stron drzewami iglastymi, kwitnie na maxa...w tym roku też ma ogromną ilość pąków. Zrobię foto i pokażę widok jest obłędny.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Magnolii zazdraszczam. Dwakroć sadziłam i dwakroć ktoś mi gwizdnął
Odpuściłam sobie. Nie będę robić na złodziei.

Odpuściłam sobie. Nie będę robić na złodziei.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu u mnie też zimno niemiłosiernie, jak w listopadzie, aż na działkę nie chcę się iść, a rośliny przystanęły.
A z różami dobrze, że i tak się skończyło, że zadzwonili, poinformowali i nowe sadzonki wyślą, nieuczciwy sprzedawca włożyłby takie odłamane.
Na magnolie czekam razem z Tobą, to takie niesamowite przedstawienie jak te krzewy/drzewa zakwitają, uwielbiam ten moment wiosny.
Hiacynty bardzo ładne, też biedronkowe?
Eyes For You niestety nie posiadam, może jesienią...
Poczekam na opinie forumowiczek.
A z różami dobrze, że i tak się skończyło, że zadzwonili, poinformowali i nowe sadzonki wyślą, nieuczciwy sprzedawca włożyłby takie odłamane.
Na magnolie czekam razem z Tobą, to takie niesamowite przedstawienie jak te krzewy/drzewa zakwitają, uwielbiam ten moment wiosny.
Hiacynty bardzo ładne, też biedronkowe?
Eyes For You niestety nie posiadam, może jesienią...

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

pytałaś o moje wysiewy.... z trzeciego wysiewu mam 3 sadzonki z pierwszego tylko 1.
Nie wiem co jest przyczyną, że Kobeea nie wschodzi, to jest wyjątkowo trudna roślinka.
Pozostałe siewy lobelia, szczypiorek i miłek ładnie rosną.... aż, za ładnie bo będę musiała przyciąć białą lobelię.
Jest jeszcze miesiąc do wysadzenia do gruntu, a ona ma już wysokie sadzonki.
Zapowiada się udany sezon różany....

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam porannie! Jeszcze dzisiaj będziemy delektować się pogodą bo znów przyjdzie nam odpoczywać od ogrodów...
Tak by się chciało stabilizacji pogodowej...ale cóż , kwiecień plecień...
Widzę już szachownice u Ciebie ...u mnie cisza liści cebulowych mam sporo i nie mogę się połapać , tulipany i narcyze odróżniam ale czosnki wszelkiej maści i inne to już gorzej.
Miłego dnia Aniu!

Widzę już szachownice u Ciebie ...u mnie cisza liści cebulowych mam sporo i nie mogę się połapać , tulipany i narcyze odróżniam ale czosnki wszelkiej maści i inne to już gorzej.

Miłego dnia Aniu!

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Brunnery lubię bardzo. Frosta też posiadam i już niebieściutko sobie kwitnie. Poszukuję jednak brunnery kwitnącej na biało. Istnieje taka w ogóle?
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Śliczna brunera, u mnie też miały być białe hiacynty a są takiego samego koloru jak u Ciebie, pozdrawiam