Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

Witaj Beatko ależ kolorów w ogrodzie Wszystko zdrowe wyraziste piękne Róże cudne Zieleń soczysta na to czekamy cała zimę Warto czekacdla takich widoków.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Wiosna niepostrzeżenie przechodzi w lato, rośliny prześcigają się w kwitnieniach, a chwasty w podbijaniu nowych terytoriów. Gorący czas, nie tylko w ogrodzie, ale i na Forum - przecież każdy dzień przynosi zmiany, którymi chcemy się podzielić z innymi - w związku z czym trudno nadążyć za pędzącymi wątkami.
Prześledziłam wiosenne zmiany w Twoim ogrodzie, Beatko. Bardzo mi się podoba azalia o łososiowym kolorze i orliki, które bardzo lubię. Róże nareszcie ruszyły, co mnie bardzo raduje.
Rozpisałam się, a najważniejsze, co chciałam Tobie napisać, to mój zachwyt dla małej architektury na Twoich rabatach. Wciąż czekam na jakiekolwiek ucywilizowanie własnego ogrodu i nawet clematisy rosną u mnie przy prowizorycznych podporach. Tymczasem u Ciebie wypatrzyłam cudną skrzynię na kółkach, fachowe i atrakcyjne podpory na pnącza, drewniane donice - rewelacja.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, ale u Ciebie soczysta zieleń. ;:215 Krzewuszki pięknie kwitną, ze swoją się żegnam. Przez trzy lata miała parę kwiatków. Róża już pokazała kolor, ;:65 berberys Harlequin ma śliczne nowe przyrosty. Czerwona pęcherznica pewnie młoda, ma mało kwiatów. :?:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beato, piszesz że masz tych białych naparstnic dużo. Wypatruję je na tych zdjęciach ogólnych i coś nie widzę Obrazek
A jeśli byłabyś chętna się podzielic, to ja oczywiście reflektuję Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ogrodniczka01 Asiu :wit
Miło,że zajrzałaś i zapraszam w każdej wolnej chwili,jeżeli tylko masz ochotę.Moje piwonie już przekwitają a szkoda bo piękne są i zapach mają cudny za to ty możesz nimi się cieszyć a ja już praktycznie nie :)

becia123 Beatko :wit
Kochana kolorowo dzięki między innymi twoim kwiatuszkom,które od ciebie mam z zeszłego roku.Pięknie się rozrosły i cieszą oko i u mnie.Róże dopiero zaczynają ,ale coś szybko przekwitają im kwiaty.Już połowa roku i aż żal się robi bo to lato szybko ucieka a zimą będę oglądać zdjęcia u siebie i innych,nacykalam tego trochę ;:224

ASK_anulla Aniu :wit
Aniu cieszą człowieka takie słowa ,które są w pewnym stopniu motorem do dalszego działania,do dalszych prac,ale też dają satysfakcję .Ja dopiero od niedawna mogę realizować się w tym co kocham z czego sobie zdałam sprawę zaczynając te ogródek.Zaczęło się od miejsca po piaskownicy gdzie został plac po piachu bez trawy,potem jedna rabatka a potem to już poleciało.Jak już się zacznie to potem leci.Na szczęście mąż jest dla mnie wsparciem i pomocą ,ale też majsterkowiczem ,który ze znalezionych desek,listewek itp . coś tam zrobi do ogródka i dodaje to uroku z roślinami.Dużo właśnie daje FO bo dzięki temu ,że siedziałam zanim zaczęłam działać w tym kierunku to sporo podpatrzyłam co zaowocowało w pracy .Ty też masz pięknie i wyjątkowo :)
Kochana u ciebie to klematisy rosną a ja co kupię to padają więc ,chyba nie dla mnie te cudeńko a szkoda bo bardzo mi się podobają,ale nie mogę ich utrzymać niestety ;:223

cyma2704/b] Soniu :wit
Soniu krzewuszki chyba maja dobry ten rok na kwitnienie i mam nadzieję ,że nie ostatni bo cudnie się prezentują tym kolorami.Co do róż to jak już pisałam to bynajmniej u mnie nie utrzymują się tak długo kwiaty jak np.w zeszłym roku,ale mimo to są cudne i pięknie pachną.Natomiast berberysy w końcu coś się ruszyły bo jakoś kiepsko im to szło ,ale teraz widać efekty ,musiały chyba się dobrze zadomowić i pokazują jakie są piękne.Pęcherznic mam kilka a ta akurat o której piszesz to jest najmłodsza ,ale też już pięknie podrosła .

sweetdaisy Zuziu mam i to sporo ,one są wokół tej studni i w środku niej.Dużo też rozdałam koleżankom i dużo jeszcze ich mam.W sumie to białych mam sporo a fioletowych mało więc jak tylko chcesz to mogę się podzielić tymi białymi,tym bardziej ,że one mega się rozsiewają na potęgę:)

Kochane moje nie byłabym sobą gdybym nie wstawiła kilka zdjęć ,więc to czynię .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże królują :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Jestem, jestem... i podziwiam ;:215 ;:215 ;:215 Róże po prostu super ;:167 Rób zdjęcia! Dużo zdjęć. Ogród tak szybko teraz się zmienia że najlepiej pstrykać rano i wieczorem :;230 . A zapomniałam Ci powiedzieć że te zdjęcia z mgłą - po prostu rewelacja! Takie tajemnicze... A wracając do róż to dostałam przesyłkę od Pana Tomka z F (piękne sadzonki) - tylko kiedy i gdzie ja je wsadzę? Myślę że również Twój ogród wzbogacimy kolejnymi różami :heja

ściskam
Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Beatko, tuje tak szybko rosną, że niedługo płot zniknie Wam z oczu, róże królują są przepiękne. ;:138 ;:138
Krzewuszki młodziutkie ale tak dobrze odżywione, że aż uginają się pod ciężarem pachnących kwiatuszków. ;:215
Do powojników się nie zrażaj, dużo czytaj, zdobędziesz wiedzę to i praktyka będzie łatwiejsza a one pięknie się odwdzięczą. ;:108
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ankos7 Aniu jesteś maniaczką róż i szczepisz tym innych.Na pewno będę zdobywać kolejne róże bo są cudne :)Liczę na pomoc :D

stasia_ogrod Stasiu dziękuję za pomoc ,dobre słowo i cenne rady :)
Na czytanie póki co nie mam zbyt dużo czasu ,może zimą ale liczę,że z twoją pomocą w końcu mi się uda :)

A to clematis,który coś troszkę szwankuje ,ale mimo to cudnie zakwitł.Mam nadzieję,że da radę i będzie rósł i kwitł

Obrazek

ostróżki już powoli zaczynają pokaz

Obrazek

czosnki nieśmiało już się pokazują

Obrazek

lilia św.Józefa już też prawie

Obrazek

liatry też dają znać o sobie

Obrazek

hortensje niektóre już mają pąki

Obrazek

wiciokrzew ma pojedyncze kwity,coś nie mam farta do pnączy ;:223

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Mgliste zdjęcia cudne.
Róże, naparstnice, ostróżki, to już lato. Rośliny bujne, żywo zielone, czy u Ciebie nie było suszy?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Beatko, niesamowite robisz zdjęcia roślin i kwiatów. Jak Ci wszystko pieknie rośnie ! Takie okazy, że cos wspaniałego ;:215
Róże cudne, nie mogłam oczu oderwać ;:oj
Kochana a co to za drzewko Ci rośnie o kolorze bordowych liście ? Coś takiego szukam, ale nie wiem jak się nazywa ;:131
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

slila1 Lidziu oj szybko leci ten czas i to widać po kwitnących i przekwitniętych kwiatach.U mnie było sucho jak ciort tylko ja codziennie latałam z wężem ,ale dziś cały dzień i noc padał deszcz więc wyręczył mnie z podlewaniem :)

iwwa Asiu staram się jak mogę ,żeby dobrze rosły,ale nie zawsze mi się uda.Na szczęście nie jest źle ,oby tak dalej.To drzewko nazywa się little red robin.

Cieszę się,że wam się podoba mój ogródeczek ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Beatko ja o drzewko pytałam, dokładnie o te
Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Przyszłam po śladach ;:306 Beatko ależ u ciebie pięknie, ile pracy włożyłaś ;:oj Aż trudno uwierzyć, że rabaty z pierwszych stron i ostatnich to te same ;:oj A zdjęcia to profeska ;:215
Piękna ostróżka. Czy ona w realu jest identyczna jak na zdjęciu?
Róże również śliczne.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu to bodajże nazywa się śliwowiśnia lub śliwa wiśniowa :)

clem3 Małgosiu powiem ci szczerze,że sama jestem pod wrażeniem zmiam jakie są od początku do teraz.Nie sądziłam ,że uda mi się to osiągnąć a jednak :heja .Jest ta radość w sercu kiedy patrzę wstecz a dzisiaj .
Ostróżka ma taki kolor jak na zdjęciu ,ale mam jeszcze inne i ciekawa jestem ich koloru .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”