Zielone kropki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone kropki

Post »

Witaj .
Wpadam z rewizytą do Ciebie i co widzę ? Wszystko u Ciebie takie kolorowe i piękne , tylko pozazdrościć. Mam nadzieję, że i u mnie będzie kiedyś równie kolorowo. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę :wit .
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Witaj Ewelino. Teraz na działkach zupełna cisza ,nic się nie dzieje. Prawdę mówiąc to sama boję się tam chodzić. Natomiast w sezonie jestem tam bardzo często. Oczywiście, jeśli mam wolne od pracy zawodowej. Moja działka wiosną i latem wygląda ładnie i nie wyobrażam sobie, co bym robiła gdybym jej nie miała. To moja odskocznia. Może kiedyś kupimy sobie coś z dala od miasta, ale na razie to tylko marzenia.

Obrazek
Większość roślin wysiewam samodzielnie .
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Kroplik śliczny, muszę poszukać u siebie nasionek, może będą. A miałam już nie wysiewać jednorocznych ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kropka uprawia kroplika.
Fajnie! ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
kropka2
500p
500p

Post »

Lucynko w tym roku stawiam na cynie, lwie paszcze i tytoń. Jedne i drugie dobrze u mnie rosną, a tytoń lubię bo ładnie pachnie .
Mam sporo nasion cynii z własnego zbioru, a tu przedstawiam maje dzisiejsze zakupy.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Hej. :wit Ja dwa lata temu siałam kroplika. Całkiem fajny był. A w tym roku po raz pierwszy będę siała cynie i astry no i także lwie paszcze. Ja zakupy nasion robię w necie bo w okolicznych sklepach nic nie ma a jak jest to mały wybór. aha i spróbuję też wysiać kremowe aksamitki. Zobaczymy jak mi pójdzie. Lwie paszcze siejesz do gruntu czy robisz rozsadę?
kropka2
500p
500p

Post »

Cynie i lwie paszcze sieję na rozsady z tego względu, że na mojej działce mam ciężką gliniastą glebę. Ziemia po wiosennych roztopach jest długo zimna i mokra.W zeszłym roku wysiewałam je 10 kwietnia. Dla mnie to dobry termin. Mieszkam w bloku i nie dysponuję dużą powierzchnią lokalowo-pararetową. Będę też siać petunie na balkon i jeszcze postaram się zrobić sadzonki pelargonii :D. No i obiecuję sobie, że w tym roku wszelkiej domowej rozsady będzie mniej niż w 2015.
Aksamitki kremowe wysokie siałam jeden raz na początku mojej przygody z działką, ale to była kompletna porażka bo wysiałam je tak koło 15 stycznia, a do maja miały już pół metra wysokości i zakwitły mi na parapetach. Teraz aksamitki również sieję w kwietniu na rozsadę, a z początkiem maja do gruntu.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Tytoń siałam kilka razy nie rosnie. A lwia paszcza w ub. roku nie zmarzła zima i wiosną 2015 miałam kwitnacą dwuletnią. Teraz zmarzła bez dwóch zdań. U mnie pada śnieg i to mocno.
kropka2
500p
500p

Post »

Ja swojej lwiej paszczy też nie wyrywałam, może akurat coś przeżyje. Stwierdziłam, że wyrwać zawsze zdążę.
U nas teraz śnieg nie pada, ale w dzień sypało okropnie. W największą nawałnicę wracałam z marketu, a ponieważ jestem młodym kierowcą, to aż skóra mi cierpła na grzbiecie.
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2015, o 09:20

Post »

:wit
Kropko, witaj.
Odwiedziłam Twój ogród i jestem zachwycona Twoimi kwiatami. Takie właśnie jakie lubię. Mamy dużo tych samych roślin w swoich ogrodach.
Zachwyciły mnie Twoje mieczyki, złocienie (margerytki), krokusy, żonkile, liliowce (i mogłabym tak wymieniać i wymieniać). Te pełne liliowce - żółty i bordowy - na 15 stronie to jakie odmiany? Piękne.
Świetnie radzisz sobie z rozsadami na parapetach, Twoje siewki są takie zdrowe i krępe. Czy doświetlasz je w domu?
Pozdrawiam
Agneska
kropka2
500p
500p

Post »

Witam miłego Gościa, żółty liliowiec o które pytasz to Double River Wye, a bordowego zakupiłam na targu i nazwy nie znam. Ja na początku zupełnie nie przywiązywałam uwagi do nazw.
Natomiast jeśli chodzi o rozsadę to nie doświetlam niczym. W tym roku mam postanowienie:siać dopiero po 15 lutym. Wynika to z tego ze w lutym wyjadę na urlop, a mój małżonek nie podziela mojej pasji i na pewno wszystko by zasuszył.
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój M wszystkie rośliny podczas mojej nieobecności zalewa - chyba bojąc się je zasuszyć ;:306
Pozdrawiam
Agneska
kropka2
500p
500p

Post »

Zastanawiałam się kiedy otworzysz swój własny wątek, bo pokazujesz mnóstwo różnorodnych roślinek.
No, a tu proszę, jest śliczna wizytówka ;:63 . Muszę się skupić i wszystko obejrzeć jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może zdecyduję się na własny wątek później tego roku. Cieszę się, że możemy rozmawiać u Ciebie. Na pewno będę Twój ogródek odwiedzać.
Pozdrawiam
Agneska
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja w tym roku też będę wysiewać lwie paszcze. Nasiona dostałam z wymiany od Forumek, to może wreszcie mi urosną, bo z tych zakupionych nie chciały.
Rozsadę cynii też sobie na parapecie przygotuję, bo one muszą trochę podrosnąć przed wysadzeniem do gruntu.
Aksamitki zwykle same mi się rozsiewały. Podobnie astry. Nie wiem jednak, jak będzie w tym roku, bo długo był duży mróz, a nie było ani deczka śniegu. ;:222
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”