Jesień w familokowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień w familokowym

Post »

ELUSIA tamta Maigold jest mniaturką obecnej ;:oj Ta sie totalnie rozszalała nawet zasłoniła mi Pilgrima , ;:174 Obok niej rośnie mchówka Nuits de Young. Jak sie obie rozszaleją to zasłonią cały trójkąt bermudzki :;230 Będę musiała po kwitnieniu sporo je przykrócić ,ale zaś mi szkoda ;:224 Z chryzkami oczywiście zrobimy machniom ;:196 Takie maluszki jak chryzki pewnie ,że sie zmieszczą Jutro zrobię fotkę obejrzysz jaki to potworowy Maigold
ANIU liściaste róże są również piękne ,bo zrobione przez Ciebie ;:180, a moje wytworzyła natura .
MATI mój potwór ma mnóstwo gałęzi cudnie jeszcze ulistnionych bez plamki .Jutro zrobię fotkę jak wygląda Jego łodygi rozpięłam na siatce .Po kwitnieniu krótkopędy ścięłam na 1-2 oczka a on wypuściło nowe jeszcze dłuższe .Nie wiem jak go ujarzmię ,bo nie mam żadnej koncepcji
trochę staroci ,bo nowości brak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadzia poczytałam gdzieś, że u Ciebie różyce robią "lulu" chyba czytałam bez okularów.
U nas dziś i wczoraj bardzo słonecznie, cieplutko jak na ten okres, ale sucho - dobrze niestety podlewam na zimę niektóre rośliny bo lada moment zakręcą wodę.
Jak wchodzę do Twojego ogródka a zobaczę fotki z owadami to się uśmiecham bo u mnie z kolei więcej ptaszków teraz odwiedza nas rodzina Gilowa.
Ty masz do pomocy Agatke a ja dwa małe kotki sąsiadki jeszcze im nie zabroniła :;230 jak nas widzą biegną, ja ich specjalnie nie zapraszam ale nie robię nic aby ich wypędzać.

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;:196 jak Ci leci. ;:304
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rano napisałam posta wkleiłam fotki i wszystko poszło w kosmos ,bo brakło netu :evil: Teraz muszę od początku zaczynać :wink:
IRENKO witam Cię o normalnej porze ;:196 Wczoraj wieczorem też ukradli mi neta beznadzieja .Co oni ostatnio wyprawiają z tym netem chyba przez te wykopy i wymianę rur gazowych ,ale wieczorem przecież nie pracują :evil:
ANUSIU większosć różyc robiła lulu ,ale niektóre pannice znów sie obudziły i budują pąki .Nie wiem czy pozwolić im na to czy ściąć to wszystko i niech idą spać .Po co się daremnie wysilają .Dzisiaj też skakała sobie sikorka z jednego patyczka liliowego na następny .Dobrze ,ze Agacia jej nie zauważyła .
Patrzyłam dzisiaj na ten mój biedny skalniak i wciąż myślę i myślę i chyba wiosną jeśli siły mi pozwolą to go przerobię. Szczególnie nie podoba mi się żylistek celowo tam posadzony ,żeby osłaniał roślinki przed nadmiernym słonkiem .Niestety deszcz spływający z liści akuratnie spada na rośliny lubiące suszę Opuncje i Lewizje .One nie wyglądają za dobrze ,a może to bezczelne mrówki urządziły tam sobie kopce ,bo wyniosły mi do góry goździka .Jako ,że chwalipięta ze mnie to też się pochwalę częścią zaplanowanej serwetki .Niestety pomyliłam się we wzorze ,a szkoda mi było wyciąć większego kawałka ,więc zakończyłam .Robiłam ją z beżowych melanżowych nici .Najpierw fotki poglądowe Maigolda i mojego trójkąta bermudziego jak go nazywam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko dzięki za Gampi...jest piękna...ten ciepły pomarańcz jest taki miły.
A Maigold rzeczywiście się rozszalała....co za różyca...jej to chyba nic nie zaszkodzi. :lol:
;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA ;:196 ona jest po lewej i prawej stronie i jak zakwitła cała korona wyglądało to cudnie ;:167 Dobrze ,ze nie miałam zbytniej inwazji Ogrodnic ,On ma nadal zielone liście chociaż powolutku zaczynają żółknąć .Jak mam go ujarzmić sama nie wiem .Przydałaby się porządna pergola przytwierdzona do ściany .Zasłoniłaby mi górą kompostownik przed słonkiem .Dzisiaj jeszcze przesadziłam Polish Spirita i Purpure Plena Elegant .Biedny Purpurea jak miał kwitnąć cudnie jak miał krótkie korzonki natomiast Spirit był fajnie ukorzeniony
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Rzeczywiście olbrzym a nie róża :!:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jadziu - jak zawsze u Ciebie mogę oczy różami nacieszyć ;:63
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu zapytam czy różyczkom obciąć pąki żeby sobie poszły spać ??? u mnie wszystkie młodziutkie i po co mają się wysilać , już i tak nie rozkwitną bo u nas zimno .
Twoje wszystkie róże cudne ;:333 Jak ja je ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No masz.......następna rewolucję zapowiada. ;:306
Chyba od Anki się zaraziłaś Jadziu.
I to chyba jesteś którąś z rzędu osobą, która chce przerobić skalniak na coś innego.
Ja swój już dawno zlikwidowałam na rzecz liliowców.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No popatrz...... a ja ze skalniaka zrobiłem ogródek ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MATI skalniak pozostanie tylko muszę koniecznie usunąć tego Żylistka .To nie jest wielki skalniak ma może z 1,5 X 1,5 m ,ale 4 róże by sie zmieściły :;230 .No widzisz jaki to potwór Maigoldowy
GRAŻYNKO żadna rewolucja tylko usunięcie drzewa ze skalniaka i porządek na nim muszę zrobić .Tam rosną rozchodniki ,goździki ,przetaczniki ,opuncja i Lewizja, a także szczawiki Depressa i dołożyć wielkich kamieni ,żeby to miało ręce i nogi
TERENIU zastanawiam sie nad ścięciem pąków, bo jest i tak coraz zimniej ,więc po co mają sie nadwyrężać .Jestem też tego zdania .Podobno w przyszłym tygodniu też ma być ładnie więc może zdążą sie rozwinąć jednak te pąki .Młodym różom ścięłabym te pąki niech idą spać
JADZIU dzisiaj róże bez kwiatów pokazuję moje monstra ,ale jak przeglądam kwitnienia to żałuje ,ze to już koniec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, różyczki oczywiście piekne, ale Twoja serwetka to dzieło sztuki ;:180
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Już ja widzę te porządki......... :;230
Od krzewu się zacznie a potem pójdzie jak z płatka. ;:306
I oby tylko na 4 różach się skończyło. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Niedawno czytalam o Maingoldzie ,że dość slabo kwitnie a Ty piszesz,że u Ciebie miał dużo kwiatow-stara prawda-zależy gdzie i u kogo-nie można generalizować "tak albo siak" Najpiękniejszy kwiat,pelen finezji i uroku-oczywiście s e r w e t k a.Cudo.
Resztki pąkow pewnie zakwitą przy tak ciepłej pogodzie.Zostawołam tylko na Aspirin,Lariisie i Chewepurplex.Inne róże skrocone do prawdziwych rabatówek(60-80cm).
Jestem ciekawa skąd weżmiesz tych większych kamieni na skalnik i kto to będzie taszczył ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”