Martwiłam się gdzie ja posadzę nowe różyczki,które niedługo dojadą...ale już wiem,razem wymyśliłyśmy,że na miejscu stokrotek afrykańskich,które marnie u mnie rosną.
Grażynko ja wiem,że kilka róż corocznie dostaną plamy,szkoda,bo mają tylko ładne kwiaty,ale liście okropne.Nalezą do nich William Scheakspeare,Jaciuaes Cartier,Hercules...nie mam do nich cierpliwości.Oczywiśćie to wszystko się dzieje w drugiej połowie lata

Po trzech latach można stwierdzić,czy dana róża jest zdrowa,czy do odstrzału

Anula First Lady mam dwie,jedna ta starsza już przekwitła,ale za to ta młodsza ma jeszcze kwiaty

Jadziu a gdzie można nabyć róże Warnera? Próbowałam szukać w necie

Anabuko swojego LO nie przycinałam mocno na wiosnę,może dlatego tak się rozszedł na boki.Na wiosnę planuję niżęj go przyciąć,może zbuduje bardziej zwarty krzak

Aniu Hot Chocolate zdrowa,ale kilka na samym dole listków oberwałam.Mimo to w tym roku jest to jedna z lepszych róż,wciąż tworzy pąki
Gosiu fajnie,kiedy można zobaczyć na żywo róże,Hot Chocolate jest z niemieckiej szkółki

Alana moje powojniki jak na razie zimują na balkonie.Ja ich niczym nie okrywam

Poza tym zima nie była sroga.W tym roku przybyły mi 3 nowości clematisów z pełnymi kwiatami.Troszkę żałuję,że się na nie skusiłam,mogłam kupić żelazne odmiany np bylinowe lub włoskie,ale kupowałam wtedy oczami.Teraz obawiam się,czy przeżyją.
Tym razem okryję je agrowłókniną. Dobrze jest postawić donicę na styropianie

Winobluszcz hmm może i ja pomyślę?
Dorotko Artemis gubi ostatnie płatki,ale długo cieszył mnie swoimi kwiatami.Hot Chocolate jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa

Lions Rose nareszcie zobaczyłam ją w pełnej krasie,pokazała swoje lico

Maria Theresa do mrozów potrafi trzymać kwiaty

William Morris kłania się ponownie...

The Weedgwood Rose

Artemis

Novalis w całości,a obok trawa Rubrum

Jude The Obscure w pąku

Powojnik Justa postanowił mnie uraczyć jednym kwiatkiem

Trawa Roltsilber

Koniczynka z jesiennym tłem

Wrzosy

Do tej pory nie zauważyłam,że hosty o tej porze roku mogą być piękne,dopóki nie zobaczyłam ich u Wandzi

Wszystkim życzę miłego weekendu,ciepełka