trzeba podobno trafić na dobry egzemplarz... ja nie trafiłam
stał na parapecie nad grzejnikiem więc miał temperature dobrą - ja podejrzewam, że trafiłam na egzemplarz, który w chłodni było podmarznięty albo coś w tym stylu....tengel27 pisze:Dobry egzemplarz to jedno, ale wyższa temperatura ziemi w doniczce to druga ;) Ponoć najlepiej się ukorzenia gdy ziemia ma ok. 25 stopni ;)
Dziękuję Ilonko za ciepłe słowa.anoli pisze:Półeczka i to co na niej super! Hatiora prześlicznie kwitnie. Hoja wygląda na carnosę.Zdrowiutkie sadzonki, jak woda będzie ciepła to szybciutko puszczą korzonki
Aniu mój M nie ma takich oporów na szczęście, choć czasami ciężko mu się zabrać do takiej robotyanna czarnota pisze:Aniu też bym chciała taką półeczkę na roślinki... ale z moim M jest ciężko i tak się zastanawiam jak mu się uda przeżyć kolejne zakupy kwiatowe... i tym razem nie tylko do domu a także do ogrodu
Nie martw się, Twoja hatiora też na pewno zakwitnie, to nie jest kłopotliwa roślinka, u mnie kwitła nawet sadzoneczka bez korzonkówZiel-ona pisze:Super półeczka, pomysłowy ten twój M. To na półeczce też super! Ja cały czas czekam na kwiatki na Hatiorze, wszystkim już chyba kwitła tylko nie mi
Aguś ja też obstawiałam carnose, tylko wydawało mi się że listki różnią się między sobą, szczególnie z jednej roślinki są takie jakby dłuższe i bardzie błyszczące, więc może tak jak pisała Ania to jest hoja silver pink. Z tego co kojarzę to roślinki mateczne mogą pochodzić z Niemiec. Ale wszystko się okaże jak zakwitną (mam nadzieję, że tak się stanieagaxkub pisze:wg mnie obydwie szczepki hoi to ta sama odmiana hoja carnosa (woskownica)
Mój M aż się zaczerwienił od tych zachwytów, a co do sukulencików to chyba byłyśmy umówione na wiosnębona pisze:podziwiam Twojego m za pomysłowość
a Ciebie za wspaniałą kolekcję sukulencików,zwłaszcza crasulla manierana mnie zachwyca
Karinko już niedługo, hatiora dosyć szybko rośnie, a jak się ją przycina to ładnie się zagęszcza. W Twoich łapkach tylko patrzeć jak będzie duża i ślicznakari pisze:Marzy mi się taki widok, jak u Ani - kwitnąca hatiora jest przepiękna
Dziękuję Ci, Aniu - jesteś aniołkiemania007 pisze:Karinko już niedługo, hatiora dosyć szybko rośnie, a jak się ją przycina to ładnie się zagęszcza. W Twoich łapkach tylko patrzeć jak będzie duża i ślicznakari pisze:Marzy mi się taki widok, jak u Ani - kwitnąca hatiora jest przepiękna