Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Eureka2014
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 maja 2014, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Witaj, również w tym roku posadziłam Guernsey . Jestem nią oczarowana. Moja jest jaśniejsza, ale kwiaty ciemnieją- różowieją po kilku dniach. Na początku sa niemalże blado różowe, prawie białe z różowym środkiem... I ta wielkość. :-) Piękne masz kwiaty!!!!
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=78750" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

justi177 pisze:Kochana,
Gosia je dzisiaj widziała..... w realu ;:333 oczywiście podobało się... :uszy one są naprawdę piękne, całkowicie zastępują chęć posiadania Edena :;230 chociaz jedna i drugą widziałam na żywo i wiem, ze to nie to samo....Ale zdania nie zmienię :;230 no jakoś nie poczułam mięty do kultowej edenki :;230

No widziałam ;:173
Mam ją wpisaną na listę.
Ale szukam jeszcze 2.
Bardzo proszę o kolejne propozycje. Kolor od różu po krem
Muszę dosadzić 2 róże koło Leonka. Moonstone posadziłabym za nim, inną przed nim. Także jakieś niziutkie też mi się przydadzą.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Mogę tak bez końca je oglądać ;:65
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Piękne,ciekaw odmiany róż ;:108
Guernsey cudna :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko mój zdechlaczek Guernsey ruszył w końcu :) Myślę, że będą z niego ludzie... ;:173 Jak pokaże chociaż jeden kwiat to natychmiast wstawię u siebie.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju jak zwykle zachwycam się twoimi różami i miałam wielkie szczęście akurat trafiłam na zdjęcie pięknej George Sand. Ciekawa jestem jak będzie się rozwijać w tym roku bo o ile pamiętam jedna Ci padła, a ta która przeżyła miała problem.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Majeczko, Guernsey spodobała mi się bardzo ;:224 Ale też i Nelson Manfort - napisz, proszę coś więcej o tej róży, jeśli masz już jakieś doswiadczenia z tą odmianą - będę robiła rabatki z żółtymi kwiatami, dlatego mnie to ciekawi, bo szukam niewysokich, żółtych róż o ciepłej tonacji, żeby nie była to żarówa w typie Fresia. Może coś doradzisz? ;:162
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Maju byłam i jestem u Ciebie częstym i cichym gościem, ale tylko dlatego, że brak mi słów, żeby okreslić to co czuję golądając wszystkie te piekne panny ;:167 . Masz u siebie nie ogród, ale dzieło sztuki. Zdjęcia przepiękne ;:oj . I te kolory - cudne. Masz niewątpliwie artystyczną duszę.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Maju możesz zdradzic tajemnicę, gdzie kupujesz te swoje cuda. Wspomniałaś, że piękna Henrietta Barnett nadaje się na obrzeża rabat, własnie taka jest mi potrzebna. A obok niej rośnie piękna biała, cóż to za królewna, bo wydaje się tez niską różą.
Szukam takich róż do obsadzenia alejki. Mogłabyś coś polecić?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Piękne te Twoje róże. Faktycznie, Ilonka ma rację - chyba je jakoś specjalnie przycinasz bo wszystkie prawie równego wzrostu :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Maju ja co roku zachwycam się Twoją różanką. Przypadła mi bardzo do gustu Guernsey.Bardzo ładna róża.
Ale znalazłam sposób na przystopowanie swoich chciejstw Wyobrażam sobie jak biegam późną jesienią z taczką pełną ziemi i okrywam róże :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

Piękne, piękne piękne....U mnie Genevieve Orsi mizerota i choruje. Natomiast z tej serii zachwyca mnie cały czas Laurent Cabrol - cóż za cudowna róża.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzień dobry :wit
Aniu-Annes masz rację cudne foteczki robią swoje?. :;230
obie róże Ci mogę polecić? cudne?

Alexia? jesteś bardzo skromna ?. :D ja Twoje rady cenię sobie bardzo?. , a moje niekonwencjonalne połączenia hihihi..hihi dla mnie też są śliczne?.. inaczej na mojej rabacie by ich nie było.
Nowe eksperymenty kolorystyczne mam już w główce? gorzej ze znalezieniem odpowiednich odmian róż?

Dorotko? :D koniecznie dosadzaj różyczki w wolne miejsca? Dziś zapełniasz kajecik, a przy zamówieniu zrobisz ostateczne podejście. Jestem ciekawa jak sobie poradzi uratowany od zagłady zdechlaczek.

Aniu-Ann guillotki i mi chodzą po głowie?.. ;:170 czuję niedosyt, a Ty? trzeba pomyśleć?.. ;:173
Z nowości rozkwita mi Moonstone?. ma ładne kwiaty i same plusy.

Dorotko-DTI_1 no co Ty nie mam wszystkich odmian?? :D

Aprilku?. nie wierz, co jest tam napisane?.. najlepiej jest wejść na Rosebook i tak sobie poczytać.
Jak oni mają daną odmianę, to tym bardziej u Ciebie będzie rosła. :;230

Justynko-Justi i dalej jest piękna?. ;:215 tylko moje zdjęcia ni jak nie chcą tego pokazać.

Ilonko-imwsz moje dalej prezentują się całkiem, całkiem?. ;:108

Ewciu-majowa u mnie też się smażyły i dla ochłody są raczone ulewami?.. Nie pozostaje mi nic innego jak ciąć kwiaty i czekać. U mnie Munstead Wood idealnie sobie radzi zarówno w ostrym słońcu jak i w deszczach. Bardzo ta róża mi sie podoba.
Oooo? czytam, że nowa rabatka powstaje?

Aniu-sweety moim zdaniem każde cięcie róży ją wzmacnia. Po każdej ulewie wycinam kwiaty. Zostawiam tylko pąki i te, które dopiero zaczynają sie otwierać. Minie kilka dni, a róże znowu są okwiecone. Same iglaki, to nuda w ogrodzie?.

Majeczko-edulkotku z otwartą buzią ja oglądam Twoje różyczki?.. ;:oj Powiem Ci więcej mogę zamknąć oczy i mam niektóre przed oczyma?..

Iwonko44 oj tak..... róże są piękne, ja bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu.

Ilonko2715? Twoje słowa zawsze są miłe ? ;:196
Na wiosnę (poza angielkami) róże tnę dość nisko, jak róże rabatowe?. ( nie zwracam uwagi na ilość oczek?. przy takiej różnorodności i ilości nie mam na to czasu) Stąd to pierwsze kwitnienie jak widać jest na fajnej wysokości. Natomiast w drugiej połowie lata róże i u mnie wypuszczają długie badylki.
Ilonko, tak na prawdę to najważniejszy jest dobór odmian.

:wit Eureka2014 miło mi, że wpisałaś się. Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Guernsey może być bardzo ciekawą różyczką? U mnie jest z jej kolorem odwrotnie. Najpierw pokazuje ciemny środeczek, a z czasem robi się cała bladoróżowa, ale ten różowy kolor jest prawie kremowy. Bardzo ją lubię? jak i wszystkie pozostałe róże z serii wakacyjne wyspy?. No może tylko Fiji trzeba polubić za jej zmienne kolorki? ;:306
Teraz czekam na pierwsze kwiaty Trynidad?

Gosiu-Margo wybór Moonstone bardzo dobry, to jest piękna róża, ale tych dwóch, to nie bardzo mogę Ci doradzić?. tu trzeba wiedzieć o co chodzi ? jaki kolor jaka wysokość?.. itd?. Muszę popisać u Ciebie.

Asiu-Jonatanka zapraszam. ;:196

Aniu-anabuko oj tak mi się też podoba?. :D

Dorotko350 ?. wow szybko się ruszyła?. czekamy na jej foty?

Danusiu-danutab George Sand w tym sezonie wreszcie ruszyła, wypuściła porządne pędy? Ma bardzo duże kwiaty?. bardzo podobne do Edenki?
Nie mogę ich pokazać, bo kilkudniowe ulewy skutecznie wyniszczyły mi wiele kwiatów. Teraz buduje kolejne? miejmy nadzieję, że uda mi się tym razem zrobić jej zdjęcia. Masz rację jeden krzaczek nie przyjął się, musiałam wywalić.

Moniczko-Vertigo, o Nelsonie Manfort na ten moment mogę powiedzieć tylko tyle, że mnie oczarowała?. mam 4 krzaczki.
Pod koniec sezonu mogę Ci opisać ją bardzo dokładnie. Teraz mogę wspomnieć że, pomimo iż rosną one w małych doniczkach zadołowanych na rabatach, to wypuściły piękne grube badylki zakończone pączusiami. O różach w ciepłej żółtej tonacji popiszę u Ciebie?.

:wit Daysy witam ?. witam miłego gościa z niewątpliwie artystyczną duszyczką?.
Tylko brak czasu nie pozwala mi się wpisywać w wielu wątkach? nadrobię to zimą?
Kupuję róże tam, gdzie sprzedają je ludzie z ogromną wiedzą?. z której chętnie korzystam.
Szukasz róż do obsadzenia alejki, określ jaki chcesz uzyskać efekt kolorystyczny, postaram sie podać sprawdzone odmiany i miejsca gdzie je kupisz.
Róża o którą pytasz to Cream Abundance?.możesz o niej tu poczytać http://www.floribunda.pl/cream-abundanc ... -2289.html

Dobrosia?. wiosenne cięcie i taki efekt? gorzej po drugim kwitnieniu? rosną jak chcą?. :;230

Monika-Soczewka wybrałaś jedną z najładniejszych róż e tej serii, ale znając Twoje
upodobania polecam Ci Barbados, jest równie piękna.

Alutka?. jesteś? :D czekamy na Twoje różyczki? czas otworzyć wątek.
O Laurent Cabrol czytam i ją oglądam?. też mi się podoba.

Kilka zdjęć z ostatnich dni :)
Jubilee Celebration
Obrazek

JC i Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Henrietta Barnett
Obrazek

Crocus Rose
Obrazek

Lacre
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Wdzięczna moja nowa róża Camelot ładna :D
Obrazek

Obrazek

Rabatka po kolejnej ulewie ;:174
Obrazek

Kolejna nowa róża z serii 'wakacyjne wyspy" Barbados... ma bardzo ładne kwiaty :D
Obrazek

Obrazek

Zalana deszczami śliczna nowa róża Marjorie Marshall :D
Obrazek

Piękna o ogromnych kwiatach Princess Alexandra of Kent :D
Obrazek

Wszystko mokre :wink:
Obrazek

Nelson Manfort i nowe podpory, które założyłam dopiero po deszczach.... ;:131
Obrazek

Spirit of Freedom i St. Swithun :D
Obrazek

Perełeczka Lavender Ice ;:167 .... Alexia ;:196
Obrazek

cdn.... wstwię Moonstone.... już zaczyna kwitnąć ;:333
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Maju, :) wiedziałam, kiedy zajrzeć. :lol:
Akurat trafia mi się świeżuteńka sesja Twoich księżniczek. ;:138
Przy takiej ilości róż to Ty się musisz napracować. :roll:
Oczyszczanie róż z przekwitniętych kwiatków zabiera sporo czasu.
Na razie oskubałam swoje, w tym Lykkefund. Jeszcze sięgam , bo całkiem mnie nie przerosła. :;230
Ale jak przerośnie, to chyba pozwolę jej zawiązać owocki. :lol:
Miłego dzionka i ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”