Róże w ogrodzie 2014
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 maja 2014, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie 2014
Witaj, również w tym roku posadziłam Guernsey . Jestem nią oczarowana. Moja jest jaśniejsza, ale kwiaty ciemnieją- różowieją po kilku dniach. Na początku sa niemalże blado różowe, prawie białe z różowym środkiem... I ta wielkość.
Piękne masz kwiaty!!!!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=78750" onclick="window.open(this.href);return false;
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
justi177 pisze:Kochana,
Gosia je dzisiaj widziała..... w realuoczywiście podobało się...
one są naprawdę piękne, całkowicie zastępują chęć posiadania Edena
chociaz jedna i drugą widziałam na żywo i wiem, ze to nie to samo....Ale zdania nie zmienię
no jakoś nie poczułam mięty do kultowej edenki
![]()
No widziałam

Mam ją wpisaną na listę.
Ale szukam jeszcze 2.
Bardzo proszę o kolejne propozycje. Kolor od różu po krem
Muszę dosadzić 2 róże koło Leonka. Moonstone posadziłabym za nim, inną przed nim. Także jakieś niziutkie też mi się przydadzą.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Mogę tak bez końca je oglądać 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piękne,ciekaw odmiany róż

Guernsey cudna

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Majeczko mój zdechlaczek Guernsey ruszył w końcu
Myślę, że będą z niego ludzie...
Jak pokaże chociaż jeden kwiat to natychmiast wstawię u siebie.

Maju jak zwykle zachwycam się twoimi różami i miałam wielkie szczęście akurat trafiłam na zdjęcie pięknej George Sand. Ciekawa jestem jak będzie się rozwijać w tym roku bo o ile pamiętam jedna Ci padła, a ta która przeżyła miała problem.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Majeczko, Guernsey spodobała mi się bardzo
Ale też i Nelson Manfort - napisz, proszę coś więcej o tej róży, jeśli masz już jakieś doswiadczenia z tą odmianą - będę robiła rabatki z żółtymi kwiatami, dlatego mnie to ciekawi, bo szukam niewysokich, żółtych róż o ciepłej tonacji, żeby nie była to żarówa w typie Fresia. Może coś doradzisz? 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Maju byłam i jestem u Ciebie częstym i cichym gościem, ale tylko dlatego, że brak mi słów, żeby okreslić to co czuję golądając wszystkie te piekne panny
. Masz u siebie nie ogród, ale dzieło sztuki. Zdjęcia przepiękne
. I te kolory - cudne. Masz niewątpliwie artystyczną duszę.

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Maju możesz zdradzic tajemnicę, gdzie kupujesz te swoje cuda. Wspomniałaś, że piękna Henrietta Barnett nadaje się na obrzeża rabat, własnie taka jest mi potrzebna. A obok niej rośnie piękna biała, cóż to za królewna, bo wydaje się tez niską różą.
Szukam takich róż do obsadzenia alejki. Mogłabyś coś polecić?
Szukam takich róż do obsadzenia alejki. Mogłabyś coś polecić?
Piękne te Twoje róże. Faktycznie, Ilonka ma rację - chyba je jakoś specjalnie przycinasz bo wszystkie prawie równego wzrostu 

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Maju ja co roku zachwycam się Twoją różanką. Przypadła mi bardzo do gustu Guernsey.Bardzo ładna róża.
Ale znalazłam sposób na przystopowanie swoich chciejstw Wyobrażam sobie jak biegam późną jesienią z taczką pełną ziemi i okrywam róże
Ale znalazłam sposób na przystopowanie swoich chciejstw Wyobrażam sobie jak biegam późną jesienią z taczką pełną ziemi i okrywam róże

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Piękne, piękne piękne....U mnie Genevieve Orsi mizerota i choruje. Natomiast z tej serii zachwyca mnie cały czas Laurent Cabrol - cóż za cudowna róża.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień dobry
Aniu-Annes masz rację cudne foteczki robią swoje?.
obie róże Ci mogę polecić? cudne?
Alexia? jesteś bardzo skromna ?.
ja Twoje rady cenię sobie bardzo?. , a moje niekonwencjonalne połączenia hihihi..hihi dla mnie też są śliczne?.. inaczej na mojej rabacie by ich nie było.
Nowe eksperymenty kolorystyczne mam już w główce? gorzej ze znalezieniem odpowiednich odmian róż?
Dorotko?
koniecznie dosadzaj różyczki w wolne miejsca? Dziś zapełniasz kajecik, a przy zamówieniu zrobisz ostateczne podejście. Jestem ciekawa jak sobie poradzi uratowany od zagłady zdechlaczek.
Aniu-Ann guillotki i mi chodzą po głowie?..
czuję niedosyt, a Ty? trzeba pomyśleć?..
Z nowości rozkwita mi Moonstone?. ma ładne kwiaty i same plusy.
Dorotko-DTI_1 no co Ty nie mam wszystkich odmian??
Aprilku?. nie wierz, co jest tam napisane?.. najlepiej jest wejść na Rosebook i tak sobie poczytać.
Jak oni mają daną odmianę, to tym bardziej u Ciebie będzie rosła.
Justynko-Justi i dalej jest piękna?.
tylko moje zdjęcia ni jak nie chcą tego pokazać.
Ilonko-imwsz moje dalej prezentują się całkiem, całkiem?.
Ewciu-majowa u mnie też się smażyły i dla ochłody są raczone ulewami?.. Nie pozostaje mi nic innego jak ciąć kwiaty i czekać. U mnie Munstead Wood idealnie sobie radzi zarówno w ostrym słońcu jak i w deszczach. Bardzo ta róża mi sie podoba.
Oooo? czytam, że nowa rabatka powstaje?
Aniu-sweety moim zdaniem każde cięcie róży ją wzmacnia. Po każdej ulewie wycinam kwiaty. Zostawiam tylko pąki i te, które dopiero zaczynają sie otwierać. Minie kilka dni, a róże znowu są okwiecone. Same iglaki, to nuda w ogrodzie?.
Majeczko-edulkotku z otwartą buzią ja oglądam Twoje różyczki?..
Powiem Ci więcej mogę zamknąć oczy i mam niektóre przed oczyma?..
Iwonko44 oj tak..... róże są piękne, ja bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu.
Ilonko2715? Twoje słowa zawsze są miłe ?
Na wiosnę (poza angielkami) róże tnę dość nisko, jak róże rabatowe?. ( nie zwracam uwagi na ilość oczek?. przy takiej różnorodności i ilości nie mam na to czasu) Stąd to pierwsze kwitnienie jak widać jest na fajnej wysokości. Natomiast w drugiej połowie lata róże i u mnie wypuszczają długie badylki.
Ilonko, tak na prawdę to najważniejszy jest dobór odmian.
Eureka2014 miło mi, że wpisałaś się. Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Guernsey może być bardzo ciekawą różyczką? U mnie jest z jej kolorem odwrotnie. Najpierw pokazuje ciemny środeczek, a z czasem robi się cała bladoróżowa, ale ten różowy kolor jest prawie kremowy. Bardzo ją lubię? jak i wszystkie pozostałe róże z serii wakacyjne wyspy?. No może tylko Fiji trzeba polubić za jej zmienne kolorki?
Teraz czekam na pierwsze kwiaty Trynidad?
Gosiu-Margo wybór Moonstone bardzo dobry, to jest piękna róża, ale tych dwóch, to nie bardzo mogę Ci doradzić?. tu trzeba wiedzieć o co chodzi ? jaki kolor jaka wysokość?.. itd?. Muszę popisać u Ciebie.
Asiu-Jonatanka zapraszam.
Aniu-anabuko oj tak mi się też podoba?.
Dorotko350 ?. wow szybko się ruszyła?. czekamy na jej foty?
Danusiu-danutab George Sand w tym sezonie wreszcie ruszyła, wypuściła porządne pędy? Ma bardzo duże kwiaty?. bardzo podobne do Edenki?
Nie mogę ich pokazać, bo kilkudniowe ulewy skutecznie wyniszczyły mi wiele kwiatów. Teraz buduje kolejne? miejmy nadzieję, że uda mi się tym razem zrobić jej zdjęcia. Masz rację jeden krzaczek nie przyjął się, musiałam wywalić.
Moniczko-Vertigo, o Nelsonie Manfort na ten moment mogę powiedzieć tylko tyle, że mnie oczarowała?. mam 4 krzaczki.
Pod koniec sezonu mogę Ci opisać ją bardzo dokładnie. Teraz mogę wspomnieć że, pomimo iż rosną one w małych doniczkach zadołowanych na rabatach, to wypuściły piękne grube badylki zakończone pączusiami. O różach w ciepłej żółtej tonacji popiszę u Ciebie?.
Daysy witam ?. witam miłego gościa z niewątpliwie artystyczną duszyczką?.
Tylko brak czasu nie pozwala mi się wpisywać w wielu wątkach? nadrobię to zimą?
Kupuję róże tam, gdzie sprzedają je ludzie z ogromną wiedzą?. z której chętnie korzystam.
Szukasz róż do obsadzenia alejki, określ jaki chcesz uzyskać efekt kolorystyczny, postaram sie podać sprawdzone odmiany i miejsca gdzie je kupisz.
Róża o którą pytasz to Cream Abundance?.możesz o niej tu poczytać http://www.floribunda.pl/cream-abundanc ... -2289.html
Dobrosia?. wiosenne cięcie i taki efekt? gorzej po drugim kwitnieniu? rosną jak chcą?.
Monika-Soczewka wybrałaś jedną z najładniejszych róż e tej serii, ale znając Twoje
upodobania polecam Ci Barbados, jest równie piękna.
Alutka?. jesteś?
czekamy na Twoje różyczki? czas otworzyć wątek.
O Laurent Cabrol czytam i ją oglądam?. też mi się podoba.
Kilka zdjęć z ostatnich dni
Jubilee Celebration

JC i Eden Rose

Henrietta Barnett

Crocus Rose

Lacre

Aniu-Annes masz rację cudne foteczki robią swoje?.

obie róże Ci mogę polecić? cudne?
Alexia? jesteś bardzo skromna ?.

Nowe eksperymenty kolorystyczne mam już w główce? gorzej ze znalezieniem odpowiednich odmian róż?
Dorotko?

Aniu-Ann guillotki i mi chodzą po głowie?..

Z nowości rozkwita mi Moonstone?. ma ładne kwiaty i same plusy.
Dorotko-DTI_1 no co Ty nie mam wszystkich odmian??

Aprilku?. nie wierz, co jest tam napisane?.. najlepiej jest wejść na Rosebook i tak sobie poczytać.
Jak oni mają daną odmianę, to tym bardziej u Ciebie będzie rosła.

Justynko-Justi i dalej jest piękna?.

Ilonko-imwsz moje dalej prezentują się całkiem, całkiem?.

Ewciu-majowa u mnie też się smażyły i dla ochłody są raczone ulewami?.. Nie pozostaje mi nic innego jak ciąć kwiaty i czekać. U mnie Munstead Wood idealnie sobie radzi zarówno w ostrym słońcu jak i w deszczach. Bardzo ta róża mi sie podoba.
Oooo? czytam, że nowa rabatka powstaje?
Aniu-sweety moim zdaniem każde cięcie róży ją wzmacnia. Po każdej ulewie wycinam kwiaty. Zostawiam tylko pąki i te, które dopiero zaczynają sie otwierać. Minie kilka dni, a róże znowu są okwiecone. Same iglaki, to nuda w ogrodzie?.
Majeczko-edulkotku z otwartą buzią ja oglądam Twoje różyczki?..

Iwonko44 oj tak..... róże są piękne, ja bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu.
Ilonko2715? Twoje słowa zawsze są miłe ?

Na wiosnę (poza angielkami) róże tnę dość nisko, jak róże rabatowe?. ( nie zwracam uwagi na ilość oczek?. przy takiej różnorodności i ilości nie mam na to czasu) Stąd to pierwsze kwitnienie jak widać jest na fajnej wysokości. Natomiast w drugiej połowie lata róże i u mnie wypuszczają długie badylki.
Ilonko, tak na prawdę to najważniejszy jest dobór odmian.

Guernsey może być bardzo ciekawą różyczką? U mnie jest z jej kolorem odwrotnie. Najpierw pokazuje ciemny środeczek, a z czasem robi się cała bladoróżowa, ale ten różowy kolor jest prawie kremowy. Bardzo ją lubię? jak i wszystkie pozostałe róże z serii wakacyjne wyspy?. No może tylko Fiji trzeba polubić za jej zmienne kolorki?

Teraz czekam na pierwsze kwiaty Trynidad?
Gosiu-Margo wybór Moonstone bardzo dobry, to jest piękna róża, ale tych dwóch, to nie bardzo mogę Ci doradzić?. tu trzeba wiedzieć o co chodzi ? jaki kolor jaka wysokość?.. itd?. Muszę popisać u Ciebie.
Asiu-Jonatanka zapraszam.

Aniu-anabuko oj tak mi się też podoba?.

Dorotko350 ?. wow szybko się ruszyła?. czekamy na jej foty?
Danusiu-danutab George Sand w tym sezonie wreszcie ruszyła, wypuściła porządne pędy? Ma bardzo duże kwiaty?. bardzo podobne do Edenki?
Nie mogę ich pokazać, bo kilkudniowe ulewy skutecznie wyniszczyły mi wiele kwiatów. Teraz buduje kolejne? miejmy nadzieję, że uda mi się tym razem zrobić jej zdjęcia. Masz rację jeden krzaczek nie przyjął się, musiałam wywalić.
Moniczko-Vertigo, o Nelsonie Manfort na ten moment mogę powiedzieć tylko tyle, że mnie oczarowała?. mam 4 krzaczki.
Pod koniec sezonu mogę Ci opisać ją bardzo dokładnie. Teraz mogę wspomnieć że, pomimo iż rosną one w małych doniczkach zadołowanych na rabatach, to wypuściły piękne grube badylki zakończone pączusiami. O różach w ciepłej żółtej tonacji popiszę u Ciebie?.

Tylko brak czasu nie pozwala mi się wpisywać w wielu wątkach? nadrobię to zimą?
Kupuję róże tam, gdzie sprzedają je ludzie z ogromną wiedzą?. z której chętnie korzystam.
Szukasz róż do obsadzenia alejki, określ jaki chcesz uzyskać efekt kolorystyczny, postaram sie podać sprawdzone odmiany i miejsca gdzie je kupisz.
Róża o którą pytasz to Cream Abundance?.możesz o niej tu poczytać http://www.floribunda.pl/cream-abundanc ... -2289.html
Dobrosia?. wiosenne cięcie i taki efekt? gorzej po drugim kwitnieniu? rosną jak chcą?.

Monika-Soczewka wybrałaś jedną z najładniejszych róż e tej serii, ale znając Twoje
upodobania polecam Ci Barbados, jest równie piękna.
Alutka?. jesteś?

O Laurent Cabrol czytam i ją oglądam?. też mi się podoba.
Kilka zdjęć z ostatnich dni

Jubilee Celebration

JC i Eden Rose

Henrietta Barnett

Crocus Rose

Lacre

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wdzięczna moja nowa róża Camelot ładna

Rabatka po kolejnej ulewie

Kolejna nowa róża z serii 'wakacyjne wyspy" Barbados... ma bardzo ładne kwiaty

Zalana deszczami śliczna nowa róża Marjorie Marshall

Piękna o ogromnych kwiatach Princess Alexandra of Kent

Wszystko mokre

Nelson Manfort i nowe podpory, które założyłam dopiero po deszczach....

Spirit of Freedom i St. Swithun

Perełeczka Lavender Ice
.... Alexia

cdn.... wstwię Moonstone.... już zaczyna kwitnąć

Rabatka po kolejnej ulewie

Kolejna nowa róża z serii 'wakacyjne wyspy" Barbados... ma bardzo ładne kwiaty

Zalana deszczami śliczna nowa róża Marjorie Marshall

Piękna o ogromnych kwiatach Princess Alexandra of Kent

Wszystko mokre

Nelson Manfort i nowe podpory, które założyłam dopiero po deszczach....

Spirit of Freedom i St. Swithun

Perełeczka Lavender Ice

cdn.... wstwię Moonstone.... już zaczyna kwitnąć

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Maju,
wiedziałam, kiedy zajrzeć.
Akurat trafia mi się świeżuteńka sesja Twoich księżniczek.
Przy takiej ilości róż to Ty się musisz napracować.
Oczyszczanie róż z przekwitniętych kwiatków zabiera sporo czasu.
Na razie oskubałam swoje, w tym Lykkefund. Jeszcze sięgam , bo całkiem mnie nie przerosła.
Ale jak przerośnie, to chyba pozwolę jej zawiązać owocki.
Miłego dzionka i

Akurat trafia mi się świeżuteńka sesja Twoich księżniczek.

Przy takiej ilości róż to Ty się musisz napracować.

Oczyszczanie róż z przekwitniętych kwiatków zabiera sporo czasu.
Na razie oskubałam swoje, w tym Lykkefund. Jeszcze sięgam , bo całkiem mnie nie przerosła.

Ale jak przerośnie, to chyba pozwolę jej zawiązać owocki.

Miłego dzionka i