Storczyki na poddaszu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p
Od: 8 gru 2013, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki na poddaszu

Post »

Art iskraiskra zabkamarta ;:168 :uszy ;:304

RichardK - to była właśnie moja pierwsza myśl jak spojrzałam na fiszki. Yaphon w obydwóch i wszystko jasne.. ale potem przypomniałam sobie ze Stuartiana tez była niezły gwizdek pod tym względem. Wiec wiadomo ze jest tych ślimaków na pewno kilka.

No cóż... trzeba pocierpieć żeby było trochę ciekawiej w wątku. Non stop to samo wam pokazuje, wiec fajnie ze wreszcie coś nowego będzie. Cierpliwości mi potrzeba. i Wam podglądaczom również ;:306
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Jak to mówią "cierpliwość cnotą" ;:215 mnie też niektóre na próbę wystawiają :;230
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

olcia84 pisze:No cóż... trzeba pocierpieć żeby było trochę ciekawiej w wątku. Non stop to samo wam pokazuje, wiec fajnie ze wreszcie coś nowego będzie. Cierpliwości mi potrzeba. i Wam podglądaczom również ;:306
Olciu, żeby Cię pocieszyć i rozśmieszyć. Nie wiem tylko, czy te zdjęcia które wgrywam nie okażą się
po usunięciu awarii Fotosika innymi (nie mam możliwości podglądu :roll: ).

Kilka lat temu kupiłam sobie na wystawie w Sosnowcu falenopsisa - formę PELORIC. Nie znoszę 'peloriców'
i nie pamiętam czym się wtedy kierowałam. Wyglądał tak :

Obrazek

Po TRZECH LATACH CZEKANIA zakwitł mi jednym kwiatkiem:

Obrazek

Jak w końcu te zdjęcia będzie można obejrzeć to zobaczysz, że czekanie nawet do grudnia okaże się słodką chwilką :;230 ;:306
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p

Post »

:;230 :;230 :;230 dobre ;:306

Rzeczywiście Asiu udało Ci się mnie rozśmieszyć ;:136

Ja używam Flickr i jestem bardzo zadowolona :heja żadnych awarii, limitów i opłat. Wszystko proste w obsłudze. ;:108 brzmi jak reklama wiec proszę mnie nie banować ;:180
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie padłam Joanno :;230 najdziwniejszych jaki widziałam ;:306 tyle czekania i hmm ;:306
Awatar użytkownika
iskraiskra
200p
200p
Od: 26 lis 2017, o 12:43

Post »

Może jeszcze dojrzewa ;)
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

On już tu całkowicie dojrzał Iskierko. Kwiat może startować w Konkursie na Miss naszego działu :;230

Swoją drogą jak się przyjrzeć, to jakieś mikro-elementy w podobieństwie do oryginału są. Warto było czekać 3 lata ;:306 ;:306

Olciu, a ja nie mogę się doczekać na kwitnienie Twoich Doritaenopsis Abed Nego Penny i Phal. Kuntrarti Rarashati ;:65 ;:65

Fajnie te pędy ujęłaś. Prawie jak negatyw i pozytyw ;:215
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p

Post »

czy tylko ja uważam że ten drugi jest ładniejszy? ;:306 ;:306 ;:306

Co do zdjęcia Asiu - dziękuję. Nie było to moją intencją. Przyznam że w przypadku Liodoro na poprzedniej stronie to chciałam osiągnąć taki efekt lustrzanego odbicia. Ale w przypadków tych pędów, to wyszło niechcący ;:224
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
RichardK
100p
100p
Od: 11 wrz 2017, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Art peloric bardzo ładnie Ci zakwitł. Dość nietypowo, ale zobacz w sieci na phal. lowii, jest do niego podobny. Tak czy siak, forma peloric jest ogromną ingerencją w kod genetyczny storczyka. Jeżeli jest on niestabilny to potem wychodzą takie cuda ;:167
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p

Post »

Wpadam na chwilkę pochwalić się kwitnieniami moich nowości. Wreszcie się rozwinęły ;:138

D. Nego Penny całkiem obficie jak na pierwszy raz. I pachnie podobnie do Liodoro ale nieco mniej intensywnie

Obrazek Obrazek Obrazek

Nie tego się spodziewałam po P. Kuntrarti Rarashati. Wszystkie zdjęcia w internetach wskazywały na to że będzie żółto pomarańczowa, a tu wyszła jasnoróżowa w kropeczki ;:208 . Zaczynam powątpiewać, że otrzymałam to co zamówiłam. No ale coż.. też ładna...

Obrazek Obrazek Obrazek
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osz ty. Dziś o Tobie przed południem myślałam "coś dawno Oli nie było" i wywołałam wilka z lasu :;230

Oba Phalaenopsis zjawiskowo. Nego Penny cóż za kolor. Taki buraczek czy bardziej czerwony :?: bo wydaje mi się, że taki buraczkowo-czerwony ;:306 śliczny ;:215
Phalaenopsis Kuntrarti Rarashati to moim zdaniem na bank nie to samo ;:185 kształt kwiatów całkiem nie pasuje. Ja się tak nie znam, ale pierwsza myśl to jakaś Krzyżówka tetraspis....ale powiem Ci, że śliczna ta pomyłka. Chętnie bym tą pomyłkę przygarnęła ;:306
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p

Post »

Marto tez uważam ze ta pomyłka całkiem całkiem ale długo polowałam na pomarańczka i ciagle go nie mam a miejsca na parapetach nie przybywa :( a Nego Penny jest tak jak powiedziałaś buraczkowy czerwony :) najbardziej zbliżony do tego środkowego zdjęcia.

Jeszcze czekam cały czas na rozwój tych 2 Yaphonow. Już bliżej niz dalej ;:65 noi katlejki puszczają pochewki ;:138 mam 1 nowość ;:131
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olciu, pokazałaś kwitnienie dwóch Miss ;:215
I choć drugi to co innego niż zamówiłaś, to ma w sobie coś.
Takie niespotykane połączenie pastelowych kolorów i jeszcze z pieprzem ;:138
Pierwszy wśród moich ulubionych. Warżka świetnie kontrastuje. Ciekawe, czy długo będzie kwitł ??
nena20
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 sty 2018, o 21:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta Penny a gdzie kupiona?

-- 17 lip 2018, o 13:53 --

P. Kuntrarti Rarashati też fajny tylko rzeczywiście nieco inny niż typowy:)
Awatar użytkownika
olcia84
200p
200p

Post »

Kupiona przez internet na jednym z profilów społecznościowych ;) Jak coś zapraszam na priv żeby nie robić reklamy ;:333
Storczyki na poddaszu
Pozdrawiam, Ola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”