Ze tez ja jeszcze nie mam tej Edenki,już parę razy do zakupu się przymierzałam i zawsze mnie inna róża podkusiła.Piękna rózanka i piękna cała kompozycja
Dlaczego liliową mamie oddajesz? Nie lubisz jej?
Basiu-hypnozo, Indigolette posadzona była w tym samym czasie co Edenka a nijak się do niej nie miała . Kwitła słabo, pojedynczymi kwiatami i słabo się krzewiła- ot 2 dwumetrowe badyle . Może miejsce jej nie odpowiadało, nie wiem . W tym roku pozbyłam się róż, które nie spełniły moich oczekiwań, więc i ona wyjechała .
Boż mam zawał !!! ale jestem szczęśliwy.l że są tacy ludzie eden boski u ciebie widzę że nie przemarza bo pnący a Graham Thomas co taki mały czyźby Graham Thomas mini
mati1999 pisze:Boż mam zawał !!! ale jestem szczęśliwy.l że są tacy ludzie
Mati, nie jestem pewna tylko, o czym teraz piszesz
Ostatnia zima była bardzo łaskawa dla róż, tak więc wszystkie pnące były w tym sezonie pnące . Graham Thomas to zeszłoroczny zakup. W tym sezonie osiągnął tak ok, 130 cm.
Kontynuując temat róż:
Aspirinka z Jazz
Leonardo da Vinci
Aprikola:
Degenhard:
Rosarium Uetersen - kolejny rok w rozmiarze rabatówki:
Mateusz, jeśli ją masz, to super . Widocznie jeszcze za młoda była i w najbliższym sezonie będzie szalała .
Beatko, cieszę się, że Ci się podoba . W takim razie jeszcze pare widoczków dla Ciebie:
Z prawej strony angielka - Anlwick Rose. Jako nieliczna z angielek bardzo sztywno trzyma pędy. Rośnie u mnie od zeszłego roku, więc jest stosunkowo młoda, a już prezentuje się doskonale. Jesienią zmieniła miejsce na bardziej wyeksponowane.
Witaj Edyto od Bejki przywędrowałam do Ciebie .
Twój ogród jest przecudny , sama go zaprojektowałaś i wykonłaś ?wspaniałe róże ,mnie zauroczyła Eden Rose kiedyś miałam podobną ale 4 lata temu wymarzła.