Agatko bardzo lubię żurawki, rozsadzam je po całym ogródku, uważam, że wszędzie pasują

Ta żółta, to jak Marysia podpowiada to Solar Power , bardzo lubię tę odmianę, u mnie nieźle sobie radzi ... jesienią cudnie się przebarwia.... Cieszę się, że podoba Ci się
Dziękuję że zaglądasz
Kasiu dziękuję, nawet nie wiesz jak miło mi jest czytać takie słowa
Wiadomo, że dom najważniejszy..... przyjdzie czas i na ogródek

A jak już zaczniesz urządzać, to zobaczysz, że pójdzie to
piorunem ....
Ewuniu mamy identyczne zdanie o żurawkach, to wspaniałe roślinki
Marysiu dziękuję
Tak się zastanawiam co napisać odnośnie ciemierników..... jest z nimi u mnie bardzo różnie. Mam kilka krzaczków, które każdego roku ładnie i obficie kwitną, a kilka takich, które nie kwitły jeszcze nigdy. W ogóle nie przyrastają u mnie zbyt ładnie. Moje kępki mają już 4 lata i uważam, że mogłyby być znacznie większe..... Powinnam chyba bardziej o nie zadbać i je odżywić....
Agusiu nie zawsze nawał obowiązków pozwala na przebywanie w sieci.... ale fajnie, że zawsze udaje się nam wygospodarować jakieś chwile na tę przyjemność
Ciesze się bardzo, że lubisz u mnie spacerować i serdecznie zapraszam
Tobie też pięknego tygodnia, buziaki
Dorotko bardzo się cieszę, że podoba Ci się wiosna w moim ogródku

Teraz skalniak ma swoje
5 minut właśnie teraz jest najpiękniejszy..... później już jest bardziej stonowany, kolorki wprowadzają jedynie żurawki....
Tobie również miłego tygodnia
Reniu bardzo się cieszę, że jesteś

... i czekam na Twój wątek..... ciekawa jestem co u Ciebie w ogródku słychać..... Widzę, że i Ty korujesz.....ja też jeszcze muszę dokupić z 10 worków, bo zabrakło.... Mam taka jedną rabatę , na której nigdy nie było kory, i tam przydałaby się grubsza warstwa..... pozostałe to tylko po trochę dosypałam, bo tam już jest grubo..... od lat tylko uzupełniam.....Ale ślicznie wygląda taka świeżutka kora ...
Miłego dnia
Madziu u mnie też zimno...... nawet nie wychodzę do ogródka, bo za bardzo marznę...
Mam i ja nadzieję, ze niebezpieczeństwo przymrozków wreszcie minie...... niechby już było ciepło i bezpiecznie dla roślinek..... podobno jeszcze tylko dziś noc chłodna, a od jutra ma być coraz cieplej....
Lideczko u mnie wczoraj też było biało.... ale na szczęście roślinki przetrwały bez uszczerbku..... jedynie koleuski w donicy na tarasie troszkę oberwały.... ale one odbiją...
Dziś na szczęście mrozu nie było.... wydaje mi się nawet, że kropił deszcz....
Reniu ciesze się, ze żurawki podobają Ci się ..... one teraz rosną jak na drożdżach
Justynko tulipanki już w większości przekwitają, ale iryski teraz szaleją

codziennie zakwitają nowe.... bardzo lubię te niskie odmiany i chcę posadzić ich więcej
Uleńko dziękuję
Faktycznie przed nami mnóstwo wspaniałych kwitnień, tak, że tulipanki tylko ustępują im pola
Mamy piękny czas...... wszystko tak bujnie rośnie..... jak dobrze, że minęły te szare zimne miesiące..... teraz możemy delektować się kolorami i słońcem