Petunia z nasion cz.3
Re: Petunia z nasion cz.3
Ładne kolory kwiatów.
Ależ masz fajną konstrukcję doniczkową! Mogę ściągnąć rozwiązanie?
Ależ masz fajną konstrukcję doniczkową! Mogę ściągnąć rozwiązanie?
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No pewnie ściągaj ile chcesz
Kratki zakupione w Realu po 24 zł ,a doniczki , właściwie pojemniki kuchenne z Ikei po około 2 zł za jeden na dziale kuchennym- nie są to typowe donice. Rozwiązanie idealne ,bo tanie a na dodatek oszczędnośc miejsca (obwieszone kwiatami obydwie strony kratek.) Były jeszcze super kolorki pomarańczowe i czerwone !!!Polecam. Na razie u mnie nie są pojemniczki ułożone kolorystycznie , bo chciałam w szachownicę , ale i tak ściągam je na noc więc ułożę prawidłowo dopiero jak się ociepli i nie będę musiała za każdym razem ich zdejmować. Pozdrawiam ciepło Ania

Kratki zakupione w Realu po 24 zł ,a doniczki , właściwie pojemniki kuchenne z Ikei po około 2 zł za jeden na dziale kuchennym- nie są to typowe donice. Rozwiązanie idealne ,bo tanie a na dodatek oszczędnośc miejsca (obwieszone kwiatami obydwie strony kratek.) Były jeszcze super kolorki pomarańczowe i czerwone !!!Polecam. Na razie u mnie nie są pojemniczki ułożone kolorystycznie , bo chciałam w szachownicę , ale i tak ściągam je na noc więc ułożę prawidłowo dopiero jak się ociepli i nie będę musiała za każdym razem ich zdejmować. Pozdrawiam ciepło Ania
Przez ten chłód moje petunie na razie nie ukazują nowych pączków.
Jedyny plus to to,że bardzo się krzewią.Oczywiście na noc są zabrane do domu.
Jedyny plus to to,że bardzo się krzewią.Oczywiście na noc są zabrane do domu.
Ja wróciłam po dwóch dniach nieobecności a tu miła niespodzianka rozkwitło wiele pąków. 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- black88lady
- 50p
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
Śliczne kwiatki macie
U mnie na razie tylko jeden zakwitł. Bo niestety pod moją nieobecność nie były traktowane za dobrze:(
Pierwszy kwiatek petunii kaskadowej

Pierwszy kwiatek petunii kaskadowej

Pozdrawiam Sylwia
- roscommonka
- 100p
- Od: 15 maja 2013, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie! Ja w tym roku po raz pierwszy mam okazję cieszyć się całkiem ładną rozsadą petunii, wychodowaną dzięki wskazówkom z forum. Dziękuję za to, że jesteście i dzielicie się z innymi swoimi spostrzeżeniami.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
black88lady Niesamowity kolor tej petunii taka ładna czerwień 

- MartaK
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2013, o 20:18
Witajcie, mam małe pytanie
Oberwałam wierzchołki moim sadzonkom petunii i niektóre ładnie się zagęściły ale większość wypuściła po 2 rozgałęzienia, które się wyciągnęły teraz. Planuję w skrzynkę 100cm wsadzić 4 rośliny. Ile sadzonka petunii powinna mieć rozgałęzień, aby w niedalekiej przyszłości mieć ładne kaskady albo choćby coś na ich kształt? Czy jeszcze raz obrywać wierzchołki tym, które mają 2 rozgałęzienia? Mam nadzieję, że pytanie nie należy do dziwnych, ale naprawdę nie wiem czy obrywać dalej czy nie 

Pozdrawiam, MK
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Ja posiałam petunię zwisającą.
Nie uszczykiwałam wierzchołków
a i tak się same rozgałęziają.
Wypuszczają nowe pędy
pomiędzy listkami.
Nie uszczykiwałam wierzchołków
a i tak się same rozgałęziają.
Wypuszczają nowe pędy
pomiędzy listkami.
- black88lady
- 50p
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
Kolorek ładny właśnie taki chciałam mieć. Niestety łososiowych się nie doczekałam tylko dwie sztuki wzeszły i jakoś wyszło że oddałam je mojej mamieMarcin01988 pisze:black88lady Niesamowity kolor tej petunii taka ładna czerwień

Pozdrawiam Sylwia
U mnie jeszcze wszystkie nie rozkwitły ale kilka czerwonych też mam są bardzo ładne taka strażacka czerwień.

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- MartaK
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2013, o 20:18
Dzięki! Nię będę uszczykiwać w takim razie, przynajmniej szybciej zakwitną 

Pozdrawiam, MK
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Aniu okazała kolekcja. 

Dziękuje Mariolu. Sporo już oddałam i sporo pozostało mi jeszcze do posadzenia jak widać w paletkach czekają na lepszą pogodę ale są tam też przygotowane w kartonie które też oddam.