Ogród Przemka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Przemka

Post »

Przemekt23 pisze: Geniu Twoich wysianych liliowców jestem bardzo ciekaw. Masz piękne odmiany to i dzieciaki po nich będą ciekawe kolorystycznie ;:333 . Droga koło mnie jest najwięcej odwiedzana w sezonie letnim bo wiadomo blisko jeziora i Ośrodek wypoczynkowy. Jesienią i zimą nie ma prawie wcale ruchu ale to i wilgotno to i kurzu już nie ma.
Przemku to nie z moich liliowców nasiona , ja nie mam cierpliwosci i nie lubię przekwitniętych kwiatów więc co dzień usuwam.
Nasiona kupiłam a część dostałam .

Jaki Ośrodek wypoczynkowy jest koło Ciebie , ja urodziłam się w pobliżu Bachotka i Zbiczna
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeśli dostałaś kilka od kogoś i trochę kupiłaś to na pewno coś tam wyjdzie. Jeśli nie będą ci się podobały to umówimy się że zostawisz pod płotem a ja w nocy je skubnę że niby złodzieje byli i wzięli :;230 . W następnym sezonie lub na jesieni tego roku muszę jakieś liliowce sobie z prezentować . Tyle ładnych odmian a ja ma dwie stare kępy tych tradycyjnych o pomarańczowych kwiatach no bardziej bursztynowych. Pomału i do celu. :heja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku specjalnie wybrałam taką działkę na budowę domu, ;:215 ale sąsiedzi bliżej, 150-200m. Też planuję już mało jednorocznych, bo dużo pracy z nimi. Ty masz taką ilość dalii i bylin, że kwiatów dużo. :)
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ja też sobie postanawiałam, zeby sadzić tylko byliny, ale jednoroczne są też takie ładne... :D
Mam już cały parapet kuchenny zastawiony pudełeczkami. Wschodzi już budleja, paulownia, hibiscusy bagienne, złocienie różowe i klitoria - chociaż ta ostatnia jakoś podejrzanie groszek przypomina...
Do begonii się nie dotykam - każdą zmarnuję.
Z kretami walczyliśmy cały ubiegły sezon wszelkimi sposobami i zdaje się, ze się wreszcie udało - powbijałam wszędzie całą gromadę wiatraczków. No i nie było dziecka, które by mi się przed działką nie zatrzymało :D
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p
Od: 17 lut 2011, o 20:42

Post »

Przemekt23 pisze:
Paweł begonie zwisające dziś posadziłem. Dwie mniejsze bulwy wyrzuciłem bo były coś nie pewne . Przypomnij mi jesienią a najlepiej wczesną wiosną 2016 to cos ci odetnę. Oczywiście jak się przechowają. Miałbym ich jeszcze więcej ale część begonii wyrwałem przed pierwszymi przymrozkami a druga część została za domem gdzie było więcej cienia i lepiej jeszcze z końcem września kwitły .Niestety w zeszłym sezonie przyszedł przymrozek -7 i zamarzły całe doniczki więc już nawet ich nie ratowałem. To co zdołałem wcześniej schować to w zupełności mi starczy. Jednak trzeba nie raz zamknąć oczy ciąć nie patrzeć czy coś jeszcze ładnie kwitnie tylko schować do przechowalni. Żeby potem nie żałować. W ty sezonie koniec września i ścinam. Pozdrawiam wszystkich.
Przemku z Begonii Pendula można pobrać sadzonki i ukorzenić ...jeśli będzie nadmiar przyrostów w maju-czerwcu śmiało będzie można pobrać odnóżki :wink:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł cos o tym słyszałem ale nie praktykowałem. Spoko jak co dam znać w czerwcu. To ci utnę co nie co. Trzymaj się ;:333
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Przemusiu piwonie i lilie jestem oszołomiona. WOW!!! ;:oj
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłem kilka zdjęć z przed kilku lat kiedy miałem sporo mieczyków w kolekcji. Oczywiście na zdjęciu nie zabrakło mojego wówczas siedmioletniego siostrzeńca. Dziś ma on 13 lat. Czas leci nieubłagalnie. ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Ilość mieczyków mega i śliczne kolorki do tego.Ja mam też sporo ,ale na pewno nie tyle i mało tego to już wychodzą liście a to dopiero luty.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W 2012r. odwiedził mnie wczesnym rankiem całkiem przypadkiem i bez zapowiedzi sympatyczny Pan z Obserwatorium Toruńskiego. Poprosił mnie czy może zrobić kilka ujęć moim konikom i ogrodu. Ach te lipcowe lato i zapach dojrzewającej pszenicy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Przemku jak Ty znajdujesz na to wszystko czas? Jeszcze koniki hodujesz?? :roll:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu z czasem różnie ale jak się chce to się da wszystko pogodzić. Źrebica na zdjęciu jest sprzedana znajduję się w tej chwili u zaprzyjaźnionego gospodarza. Na dzień dzisiejszy jest już dorosłą klaczą. Ja mam jedną matkę wszystkich źrebiąt i ona ma u mnie dożywocie. Konie są bardzo inteligentne ;:167
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Siedzę przed ekranem i nie mogę oczu oderwać od Twojego ogrodu ;:oj

Przepiękne mieczyki, urocze dalie, cudowne słoneczniki ;:180

Udało Ci się stworzyć raj na ziemi ;:215 i mogę sobie tylko wyobrazić ile pracy w niego włożyłeś ;:224

Super koniki ;:333 takie wypielęgnowane, szczęśliwe. Widzę, że sprawdzasz się nie tylko jako ogrodnik ale też jako gospodarz ;:63

Przemku niecierpliwie czekam na wiosnę u Ciebie ;:65 ;:65 ;:65

Będzie na pewno pięknie, a Ty musisz wygospodarować codziennie choćby chwilkę na pokazanie nam Swojego ogrodu ;:108

;:196
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Przemku, piękną piwonię obiecałeś Ani ale wiesz że to moja dobra koleżanka to taką większą kępkę jej sprezentuj bo się będzie musiała ze mną podzielić hihi ;:196 A Twój przepis na kwitnące piwonie mogę poznać? Ja w tamtym roku tak się cieszyłam na pąki i wyobraź sobie ani jeden nie zakwitł, wyglądały jak zaschnięte :( Dziewczyny mi pisały że to przez choroby grzybowe i faktem jest że ja niczym nie pryskałam. Całą listę specyfików już spisałam co czym na wiosnę pryskać. Masakra jak te choróbska atakują dawniej babcie w ogrodach nie pryskały chemią i piwonie jak marzenie miały pamiętam z dzieciństwa a teraz jak nie opryskasz to nawet trawę szlak trafia.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Popodziwiałam mieczykową rabatę, przecudna i jeszcze śliczny chłopak się załapał. ;:138 Zdjęcia kwiatów cieszą, jak z niecierpliwością czekamy na wiosnę. Konie śliczne, zawsze się ich bałam w realu, ale niezmiennie mnie fascynowały.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”