Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuziu i Pat, to Wy w najlepszym wieku jesteście... Korzystajcie z tego dziewczyny :heja :tan :heja :tan
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D To fajnie, że jeszcze nad jamą nie stoję ;) U mnie w pracy średnia wieku jakieś 29 lat (wyłączając kierownictwo) to i człowiek jakoś tak zgrzybiale się czuje czasem :wink: Pat Ty masz taki typ urody, że za parę latek to Ciebie z córkami będą mylić :) Dorotko Keetee ja mam czasami całkiem niezłego bzika :wink: Joasiu korzystamy, trochę na zasadzie Pana K. Górskiego czyli tak, jak przeciwnik (los, szef, współmałżonek, MB Pieniężna) pozwala :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

zuzanna2418 pisze::D To fajnie, że jeszcze nad jamą nie stoję ;)
No i jeszcze długo stać nie będziesz. Ja mam tylko 2 wiosny mniej od Ciebie i jestem zdania że za dużo mam tu do zrobienia żeby sie przejmować wiekiem. Wiek zresztą ma tą zaletę że idzie w parze z doświadczeniem ;:183

Figury to ja Ci zazdroszczę. Muszę się wziąść za siebie ;:171
Pozdrawiam. Beata.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Z zazdrości nic nie napiszę.O!
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Ja też !
Pozdrawiam , Joanna
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Na tym awatarku Zuzia wygląda jak gwiazda filmowa o światowej sławie! A z naszych sławnych pań, to podobna chyba najbardziej do Grażyny Szapołowskiej, oczywiście jakieś 10 years ago!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Jak to mówiła Irena Kwiatkowska w "Czterdziestolatku" ? Na wygląd trzeba zapracować ;:306 Dziewczynki, jesteście niemożliwe. Ja się zawsze zaliczałam do osób z tzw. urodą nienachalną, która zyskuje dopiero po bliższym poznaniu :)
Dobra, dosyć tych rozważań.
Z frontu domowego:
Wczoraj dokonała się rzecz wspaniała, ponieważ, poza instalacją oświetlenia, nasz pan Jarek, remontowiec (z wykształcenia archeolog, co nieco tłumaczy z jednej strony ślimacze tempo prac, z drugiej strony precyzję wykonania) podwiesił górę od kredensu kuchennego, dzięki czemu zyskaliśmy sporą przestrzeń blatu roboczego dolnej części do wykorzystania. Aż zła jestem, że mając te meble już ładnych kilka lat, nie wpadłam na to wcześniej. Wobec tego, uznaliśmy, że skoro zostały kafelki cegiełki- położymy je na ścianę w tej przestrzeni pomiędzy meblem górnym i dolnym. Sam blat jest co prawda sosnowy, jak reszta mebla, ale zamierzamy go używać jedynie w celu umieszczenia paru elementów (pojemnik na chleb, toster, ekspres), które teraz leżą w pudłach lub zastawiają niewielki stół kuchenny. Operacje kuchenne z użyciem płynów, narzędzi etc. będą wykonywane na blacie granitowym po przeciwpołożnej.
Układanie kafelków oznacza oczywiście nieco przedłużony w czasie bałagan, ale jakoś przetrwam w oczekiwaniu na efekt końcowy. Wczoraj również opróżniliśmy mały pokoik, który służył nam za schronienie przez pierwsze 2 miesiące po zdarzeniach. Jako ostatnie pomieszczenie zostanie pomalowany, bo ściany okopcone tu i ówdzie. Po wstawieniu do salonu mebli i pomniejszych gratów z tegoż małego pokoiku, zrobiło się tak, że pies postanowił spędzić noc na dworze a kot na strychu. My musieliśmy zostać... :)

Zamówiłam karnisze, bo ocalał tylko jeden. Ku utrapieniu W., który nie znosi firanek :D

Obejrzałam wnikliwie siewki różne w doniczkach, niestety żadna kobeą nie jest. Za to będę miała rozsadnik chwastów, wyhodowanych w luksusowych warunkach ;:306
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu zapachniało normalnością, bo to jak jest źle to wszyscy trzymają się w kupie a jak dobrze to każdy idzie w swoją stronę :lol:
No popatrz archeolog już tak ma zawsze coś odkopie :wink:
Ja też nie lubię firanek......i nie mam żadnej :wink:
No to znajdź mi drugiego takiego na FO co hoduje rozsadę chwastów ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

eeee...nie wyrzucaj tych chwastów, może to jakieś egzotyczne rośliny? :wink:

super, ze wracacie do normalności, a zatrudnienie archeologa nie jest głupim pomysłem - może by Wam jakiś garniec z dukatami przy okazji znalazł czy kompletnego prasłowianina? :)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, dobre wiadomości :). Najważniejsze, że do przodu.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuza nowa fotka, jak fajnie Cię widzieć uśmiechniętą ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Zuza ...też mam zawieszona górę od kredensu, uważam ,że to jest super rozwiązanie....z uwagi na to miejsce właśnie pod....bo u mnie mało mam blatów roboczych ;:108
Planuję jeszcze podłączyć tam światełko...jakiś reflektorek ledowy czy cóś w tym stylu... ;:108
Podobno we Wa-wie Wam słońce wychodzi....u mnie na razie zero...i zimno ,.... :roll:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu jakbyś zobaczyła nasz przyszły salon, to słowa o normalności nie przeszłyby Ci przez gardło ;:306 Kotu się nawet podoba, bo może sobie wskakiwać na różne elementy wyposażenia, chować się w tymczasowych schowkach pomiędzy meblem, skrzynką, poducha, wiadrem, pudłem etc...
A nasz Jareczek archeolog jest przesympatyczny, używa niezmiernie wyszukanych określeń, co w zderzeniu z tematyką remontowo budowlaną brzmi osobliwie. Dziś, zanim wyszłam do pracy, omawialiśmy sposób dopasowania płytek i w momencie, gdy rozważaliśmy jedną z opcji, Jareczek wyraził się, że "W istocie, jest to możliwe, jednakże wzrasta wówczas poziom chaotyczności" :D
Pat na razie, ma się rozumieć, hoduję te siewki z nadzieją, że coś fajnego z tego wyjdzie, może gigantyczna komosa albo prześlicznej urody gwiazdnica, w ostateczności dorodny klon jesionolistny :)
No właśnie, miałam ogromną nadzieję na jakieś znalezisko pod drewnianą podłogą kuchenną, jednak poza ususzonymi zwłokami dwóch szczurów, żadnych cenności nikt nie raczył pozostawić :?
Asiu oj tak, liczymy, że na razie Opatrzność da nam spokój...
Dario dzięki :) nieliczne są zdjęcia, na których uśmiecham się nieprzymuszona i nieupozowana. Chyba w zasadzie wszystkie pokazałam na FO ;:306
Dorotko powiem Ci, że z trudem się powstrzymuję, żeby już nie zacząć zagospodarowywać tej "ziemi odzyskanej" :D U mnie też krucho z powierzchnią roboczą, pomieszczenie małe i wąskie. Dziś chyba płytki już będą położone, jutro fuga i chyba będzie można się urządzać :) Szkoda, że o gniazdku elektrycznym nie pomyślałam...
U nas było piękne słońce rano, teraz już chmury nadciągnęły i koniec balu, panno Lalu :)

No to trochę słońca i lata:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Widzę, Zuzi, że i Ty masz swojego filozofa, Jareczka ;:306.
A swoją drogą chyba wszystkie Jarki są nierychliwe w robocie, za to precyzyjne (niezależnie od zdobytego wykształcenia).
Pulę klęsk już chyba wyczerpaliście z nawiązką, więc czas na odbicie sinusoidy w górę.
Twoje lato takie żółte, niedługo dostaniesz się do ekskluzywnego grona lubicieli żółtego.
Obserwuję bowiem na FO trend odwrotu od tego koloru ;:218. A on taki radosny...

Z remontowym pozdrowieniem - Jagoda.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Zuziu same słoneczka ;)
Fotka, znaczy Ty ;:333 ;:168 super.

Ty kończysz, a u mnie się zaczyna bałagan, aż strach się bać.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”