W stronę słońca 2
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W stronę słońca 2
Reniu, pamiętam kaczuszki i kurczaczki. Fajnie, że masz z nich taki pożytek w postaci jajek, a przeorany ogródek to skutek uboczny
. Też miałam nornice w poprzednim roku i bardzo dużo lilii mi zżarła. Sypałam do korytarzy trutkę i mam nadzieję, że pomogła. Po tej zimie już nie widzę tych potwornych korytarzy. Koleżanka papużka mega śliczna. Nie umiem hodować egzotycznych ptaszków, więc szczerze cię podziwiam.

- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Reniuś współczuję kretów .potrafią narobić bardzo dużo szkód .Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Reniu u mnie kret chodzi po tych samy korytarzach i jak mu rozsypię kopiec to natychmiast usypuje kolejny, jakby był wkurzony że mu zburzyłam korytarz...no to zostawiam te paskudne kopce i jakiś czas jest spokój 

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Was kochane
Po deszcz roślinki podrosły w oczach
Marysiu może drugi dzień "poprawiny" zorganizuje się w ogrodzie
teraz Nas czeka wybór zaproszeń (wierszyki,układ graficzny,dodatki) tyle tego wszystkiego jest wybór duży i znów - który? bo kilka przypadło do gustu ...
Aniu będę musiała chyba tak zrobić na jesieni posadzę korony! Teraz do wszystkich tuneli wkładam rozdrobniony czosnek - może zapach je przegoni
Aguś hmmm u Mnie niestety jakiś osobnik zagościł chociaż jak pamiętam to nie miałam kretów ani nornic a tu prosze! Tyle że jak na razie wszystkie rośliny żyją ( nie podjadł korzeni ) bo w tamtym roku znów cebulki tulipanów poszły na obiadek gryzoniowi ! Wrrr...
Paulinko kaktusik kwitnie cały czas,forsycja w ogrodzie powolutku zaczyna kwitnąć,jeszcze troszki więcej słoneczka i cała się pokryje pięknymi żółtymi kwiatami
Grażynko właśnie też będę musiała zakupić trutkę jeśli domowe sposoby nie pomogą . Właśnie jedna z kaczuch niesie jajeczka 15 naniosła może pózniej je wysiedzi to bym miała znów mały przychówek
haahaa...
Alu oj potrafią potrafią niestety
Marysiu no prosze jaki uparty kret! U Mnie znów nie ma kopców tylko są tunele i ziemia podsadzona do góry że tak to napisze. Sama nie wiem co to jest bardziej na nornicę Mi to wygląda ale,ale ...

Po deszcz roślinki podrosły w oczach

Marysiu może drugi dzień "poprawiny" zorganizuje się w ogrodzie

Aniu będę musiała chyba tak zrobić na jesieni posadzę korony! Teraz do wszystkich tuneli wkładam rozdrobniony czosnek - może zapach je przegoni

Aguś hmmm u Mnie niestety jakiś osobnik zagościł chociaż jak pamiętam to nie miałam kretów ani nornic a tu prosze! Tyle że jak na razie wszystkie rośliny żyją ( nie podjadł korzeni ) bo w tamtym roku znów cebulki tulipanów poszły na obiadek gryzoniowi ! Wrrr...
Paulinko kaktusik kwitnie cały czas,forsycja w ogrodzie powolutku zaczyna kwitnąć,jeszcze troszki więcej słoneczka i cała się pokryje pięknymi żółtymi kwiatami

Grażynko właśnie też będę musiała zakupić trutkę jeśli domowe sposoby nie pomogą . Właśnie jedna z kaczuch niesie jajeczka 15 naniosła może pózniej je wysiedzi to bym miała znów mały przychówek

Alu oj potrafią potrafią niestety

Marysiu no prosze jaki uparty kret! U Mnie znów nie ma kopców tylko są tunele i ziemia podsadzona do góry że tak to napisze. Sama nie wiem co to jest bardziej na nornicę Mi to wygląda ale,ale ...
- reniusia20
- 1000p
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Renatko
Wybór odpowiaeniej farmy nie jest wcale tak prosty jakby się wydawał. Ja zawsze jak idę do sklepu to stoję i się zastanawiam i porównuję.
Kwiatuszki pięknie sie rozwijają i jestem pełna zdiewienia ze to jeszcze marzec a wszystko tak pieknie rozkwita. U mnie forsycja już nabrała kolorku i chyba na nastepny weekend sie rozwinie.
Piękny wianek ja to do tego nawet nie mam zdolności ale lubie podziwiać cuda wykonane własnoręcznie.
Jajeczka swojskie bardzo zdrowe, a koguty się nie bija. Bo jak mieliśmy dwa koguty to po jednym podwórku nie mogli chodzić. I tak jeden poszedł na rosołek a drugi został.
Sposobu na nornice nie mam. Walczę z kretami ale co noż nowy kpieic postaje. Dzisiaj zakupiłam karbid i jakis płyn odstraszajacy. Niby już to próbowałam ale może to inne krety i się uda.
Kaktus cudny.
A zapomniałabym mam posadzoną koronę i wiesz krety ryją nie wiem jak to będzie z nornicami. Zapach specyficzny wyczuwam ale na krety nie działa.

Wybór odpowiaeniej farmy nie jest wcale tak prosty jakby się wydawał. Ja zawsze jak idę do sklepu to stoję i się zastanawiam i porównuję.
Kwiatuszki pięknie sie rozwijają i jestem pełna zdiewienia ze to jeszcze marzec a wszystko tak pieknie rozkwita. U mnie forsycja już nabrała kolorku i chyba na nastepny weekend sie rozwinie.
Piękny wianek ja to do tego nawet nie mam zdolności ale lubie podziwiać cuda wykonane własnoręcznie.
Jajeczka swojskie bardzo zdrowe, a koguty się nie bija. Bo jak mieliśmy dwa koguty to po jednym podwórku nie mogli chodzić. I tak jeden poszedł na rosołek a drugi został.
Sposobu na nornice nie mam. Walczę z kretami ale co noż nowy kpieic postaje. Dzisiaj zakupiłam karbid i jakis płyn odstraszajacy. Niby już to próbowałam ale może to inne krety i się uda.
Kaktus cudny.
A zapomniałabym mam posadzoną koronę i wiesz krety ryją nie wiem jak to będzie z nornicami. Zapach specyficzny wyczuwam ale na krety nie działa.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Reniu
kaktusik pięknie Ci kwitnie
Piękną i śliczną masz wiosnę w ogrodzie
Piękniutki ten wianuszek na przywitanie wiosny
Zapraszam Cię kochana do mojego ogrodu

Piękną i śliczną masz wiosnę w ogrodzie

Piękniutki ten wianuszek na przywitanie wiosny

Zapraszam Cię kochana do mojego ogrodu

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Śliczny wianek
Kaktus uroczy a ogród bomba 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Mamy wiosnę kolorową..oby tylko wytrzymała...i nie było niespodzianek...wszytko tak szybko kwitnie..pozdrawiam..

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj
, przyszłam do Ciebie z rewizytą. Zapisuję i idę oglądać Twoje włości 

- reniusia20
- 1000p
Witam Was kochane
Troszki nam się ochłodziło i deszczyk pokropił ale za to jak wszystko ładnie się zaczyna zielenić,co dzień więcej zieleni. Bazie (kotki) jak pięknie kwitną na drzewach w lesie
Wiosna już wszędzie zawitała.
Nawet zwierzęta poczuły wiosnę jedna z kaczek poczuła w sobie instynkt matki i zobaczymy co to z tego wyjdzie a raczej wysiedzi haahaa
17 jaj zgromadziła według moich obliczeń jakby wszystko pomyślnie poszło i kaczka między czasie się nie rozmyśliła to tak na "majówkę" małe kaczuszki powinny przywitać się z nowym światem
ale zobaczymy jak to będzie ...
Sylwuś o tak wybór odpowiedniego koloru farby jest ważny,niby ktoś może powiedzieć co tu dużo do zastanawiania jest ale,ale ... na początku nie byłam w 100% przekonana do tego seledynu taki inny jest mało spotykany. Jak już ktoś maluje to na zielony ciemny "miętowy" jak to w sklepie widziałam opis zielonej farby. Pomalowałam dalej i dalej aż skończyła mi się puszka
muszę się wybrać kupić następną,bo teraz malowanie ogrodzenia w ogródku Mnie czeka a potem ogrodzenia wokół domu i bramy także na jednej puszcze się nie skończy haahaa
no i czekam na słoneczko!
Koguty jak na razie się nie biją między sobą chociaż czasami staruszek przywoła go do porządku. Staruszek ma starsze kury a młody wszystkie młode taki sobie podział zrobiły.Tylko że młody nauczył się pokonywać płot a to po winogronie chodzi to potem z dachu garażu zeskakuje taki kaskader z niego no i przy okazji wszystkie towarzyszki młode idą za nim. Najgorsze jest to że wyprowadza je aż pod las a chodzi tu o lisa żeby nie zabrał kur
i muszę coś wymyślić żeby oduczyć go takiego "szlajania się" niektórzy wiążą koguta na sznurku przez kilka dni hmmm...podobnież w ten sposób przestanie daleko odchodzić od domu. Trzeba spróbować - kogut na smyczy!
haahaa
Paulinko zaraz kochana Cię odwiedzę! Kaktusik kwitnie i cieszy moje oczy w te pochmurne dni...
Natalko dziękuję
Reniu może żadnymi niespodziankami nas ten rok nie obdaruje,chodzi mi o te złe bo dobrymi to nie pogardzę
Madziu proszę się rozgościć i czuć jak u siebie

Troszki nam się ochłodziło i deszczyk pokropił ale za to jak wszystko ładnie się zaczyna zielenić,co dzień więcej zieleni. Bazie (kotki) jak pięknie kwitną na drzewach w lesie

Wiosna już wszędzie zawitała.
Nawet zwierzęta poczuły wiosnę jedna z kaczek poczuła w sobie instynkt matki i zobaczymy co to z tego wyjdzie a raczej wysiedzi haahaa

Sylwuś o tak wybór odpowiedniego koloru farby jest ważny,niby ktoś może powiedzieć co tu dużo do zastanawiania jest ale,ale ... na początku nie byłam w 100% przekonana do tego seledynu taki inny jest mało spotykany. Jak już ktoś maluje to na zielony ciemny "miętowy" jak to w sklepie widziałam opis zielonej farby. Pomalowałam dalej i dalej aż skończyła mi się puszka

Koguty jak na razie się nie biją między sobą chociaż czasami staruszek przywoła go do porządku. Staruszek ma starsze kury a młody wszystkie młode taki sobie podział zrobiły.Tylko że młody nauczył się pokonywać płot a to po winogronie chodzi to potem z dachu garażu zeskakuje taki kaskader z niego no i przy okazji wszystkie towarzyszki młode idą za nim. Najgorsze jest to że wyprowadza je aż pod las a chodzi tu o lisa żeby nie zabrał kur

Paulinko zaraz kochana Cię odwiedzę! Kaktusik kwitnie i cieszy moje oczy w te pochmurne dni...
Natalko dziękuję

Reniu może żadnymi niespodziankami nas ten rok nie obdaruje,chodzi mi o te złe bo dobrymi to nie pogardzę

Madziu proszę się rozgościć i czuć jak u siebie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Reniu hej
no i mamy wiosnę
piękne kwiatuszki pokazałaś i wianek przecudnej urody...podziwiam
Za kaczuszki trzymam kciuki

Za kaczuszki trzymam kciuki

- reniusia20
- 1000p
Aniu zobaczymy co to się wykluje 
-- 25 mar 2014, o 19:29 --
Chciałam kochane abyście mi doradziły co do fryzury ślubnej dodałam kilka zdjęć ale niestety zostały usunięte ... ehh cóż.
Może jutro uda mi się dodać chociaż jedno zdjęcie tej która najbardziej Mi przypadła do gustu ...

-- 25 mar 2014, o 19:29 --
Chciałam kochane abyście mi doradziły co do fryzury ślubnej dodałam kilka zdjęć ale niestety zostały usunięte ... ehh cóż.
Może jutro uda mi się dodać chociaż jedno zdjęcie tej która najbardziej Mi przypadła do gustu ...
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Reniu...
Wiosna już do nas zawitała, pięknie Ci zakwitły roślinki wiosenne...
Wianek też mi się podoba...
Sama nigdy nie mam czasu na zrobienie takich ozdób, a dobrze by wyglądały na drzwiach, czy w ogrodzie...

Wiosna już do nas zawitała, pięknie Ci zakwitły roślinki wiosenne...

Wianek też mi się podoba...

Sama nigdy nie mam czasu na zrobienie takich ozdób, a dobrze by wyglądały na drzwiach, czy w ogrodzie...

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
:witReniu
Nie dziwię ze kaktusik cieszy Twoje oczęta, bo ślicznie kwitnie różowiutkimi kwiatuszkami 

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"