Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Ja tam lubię harcowanie póki nas stąd nie wyrzucą ;:306
Narzekać na chłopów można a nawet trzeba, same powiedzcie ... potem jakoś lżej na sercu i duszy się robi ;:306
Mój talerz przyniesie do kuchni ale żeby do zmywarki się schylić to już nie łaska. Wzięłam się na sposób ... kilka razy zmywarki nie puściłam, naczyń czystych nie wyjęłam, brudne składałam w zlewie, jak nie było już miejsca to na blacie.
Ależ ja nie mogłam wytrzymać ;:192 szlag mnie trafiał, a smród brudnych naczyń śnił mi się po nocach ;:219
Po dwóch dniach usłyszałam, że nic nie robię i od dziś on się zajmuje naczyniami Obrazek
Tak samo zrobiłam ze śmieciami. Czasem nawet worek postawię pod drzwiami ale już za ciężki żeby wynieść Obrazek
I jeszcze z praniem tak robię. Bo słyszę, ze on musi sam sobie prać tzn. SAM SOBIE do kosza na brudy ciuchy wrzucać.
Faktycznie ciężka robota ;:202 Łatwiej rzucić na podłogę i układać kopiec kreta w każdym pokoju :evil:
Tak więc zaczęłam prać tylko to co w koszu, resztę uznaję za czyste skoro leży w pokoju ;:306
Też się eM nauczył bo pewnego pięknego poranka skończyły się w szafie skarpetki, koszule i bielizna , tadammmmm ;:209

Mogłabym tak wymieniać ale powiem Wam, że mój chłop to złoty jest w porównaniu z mężem mojej znajomej.
Facet w zasadzie nie robi nic. No coś robi, gra w gry :shock: A ona ostatnio tak się ucieszyła bo sobie pilarke kupiła, piłkę, i panele i tapety i sama sobie remont w domu robi. On tam jej ewentualnie coś przytrzyma ale ... potem ma focha bo odciągnęła go od jego zajęć.
Ja jej chyba z rok nie widziałam bo ona ciągle remontuje, a ułożyć panele, zeskrobać ściany, pomalować, farbę przywlec ze sklepu ... wszystko ona SAMA ;:185
A na koniec jeszcze słyszy "a kto ci kazał, mnie pasuje tak jak jest" ;:202
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Teraz dopiero dotarłam widzę że sobie ponarzekałyście , fajnie tak czasami komuś się wyżalić . Mój M właśnie chrapie mi za uchem zmęczony po pracy. Ja wróciłam z pracy, poszłam na zebranie, posprzątałam, uprałam , uprałam dzieci, nakarmiłam i położyłam spać.. teraz odpoczywam - ale w oczy to zaraz zapałki chyba wsadzę. Nie jest tak źle z tą działką - dużo też robi, choć to mój wymysł działka, ale czasami jak pisałyście - szlak trafia jak jeżdżę taczką z ziemią żeby teren podnieść a mój M w tym czasie kabelki w ścianach układa i gniazda zakłada- jak myślicie kto jest bardziej zmęczony? kilka razy już wybuchłam że mam dosyć wsi, po co mi to było ;:223 sprzedamy i będę tyłkiem na kanapie siedzieć i od takiego siedzenia weekendowego koszty mi spadną a zad urośnie ;:306 pa
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Mam nadzieję że z tą sprzedażą żartowałaś :) :?: :?:

Dorotko gdzie się podziewasz??, wracaj , bo bociany pewnie już dawno wróciły???
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, mam nadzieję, że taczka z ziemią Cię nie przygniotła ;:213 I co to za beznadziejne pomysły z tą "sprzedażą" ;:202 ;:302 Wracaj szybciutko i opowiadaj o wiośnie i bocianach :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu , Marysiu nie wróciły, mój latawica zawsze ostatni na gnieździe, szwenda się gdzieś.
Basiu Taczka- to kto wie może niedługo mnie przygniecie ,w ten weekend jak tak spacerowałam z nią - bo to już nieodłączny towarzysz spacerów po działce ;:306 to przy kolejnych rundkach czułam się coraz bliższa gleby , jakbym nogi były krótsze, a ręce coraz dłuższe, nos bardziej wyczuwał zapach ziemi ;:14
Tak serio to coraz piękniej, krokusy rozkwitły, żonkilom jeszcze kilka promyków potrzeba do rozkwitnięcia, omieg w pąkach, pierwiosnki od Joli ;:7 to już w kwiatach wsadziłam , po prostu pięknie nic tylko' odpoczywać' a zapomniałam w moim wydaniu zasuwać w polu- też fajnie ;:306 a u Was widzę też odpoczywacie piękną słoneczną wiosną :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dorotko, gdzieś mi się zgubiłaś wśród innych ogrodów ;:145
Zacięta rozmowa widzę ;:112
Mój talerz przyniesie do kuchni ale żeby do zmywarki się schylić to już nie łaska. Wzięłam się na sposób ... kilka razy zmywarki nie puściłam, naczyń czystych nie wyjęłam, brudne składałam w zlewie, jak nie było już miejsca to na blacie.
Ja tak nie robię, bo zazwyczaj jak M lub moje dzieci wkładają do zmywarki naczynia, to potem mam drugie pranie. Kubki np.ułożone do góry, więc woda się zbiera albo włożone 4 naczynia, no bo więcej się nie zmieściło ;:124. Wolę sama, mnie się zawsze dużo zmieści. Za to pranie ogarnia M z dziewczynami ;:224
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dobrze w praniu Ci pomagają , z tą zmywarką - to liczą się dobre chęci, chodzi o to żeby się nauczyli że nie zostawia się tam gdzie się siedzi, stoi, nie mówię tylko o naczyniach - nie ograniam już tego , dziewczynki mało pomocne. ;:145
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, kochana...już tak mają :D Moi dwaj panowie i jedna damulka bałaganiara - szaleństwo po prostu. Pogodziłam się...Szkoda życia na nerwy, na sprzątanie.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko :wit ja mam trójkę facetów domu i też czasami nie potrafię nad nimi zapanować. Najgorzej denerwuje mnie bałagan u synów ale oprócz okien nie tykam nic w ich pokojach.
Słoneczka życzę i czekam na zdjęcia Twojej wiosny :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja u swoich dzieci też nic nie ruszałam, ale na szczęście miały pokój na górze, więc nikt oprócz ich znajomych nie widzial tego rumowiska. Najlepiej nie zaglądać i się nie denerwować, bo tylko się nagadasz, a i tak nic z tego nie będzie ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witajcie nieliczni odwiedzający, którzy u mnie pozostali, trochę zaniedbałam swój wątek :oops: niestety brak czasu a i pokazywać nie ma jeszcze co.
Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą, bocian wrócił do domu :tan , a nawet dwa - w sobotę oglądaliśmy walkę o gniazdo, trudno powiedzieć który wygrał czy ten z zeszłego roku czy nowy, w każdym razie był to dla mnie straszny widok, - numer na zarządzanie kryzysowe już miałam przygotowany ;:306 .
Do Was wszystkich regularnie zaglądam i patrzę na wiosenne wyczyny i rozwój roślin. Niestety u mnie wszystko jest później więc i stadium rozwoju roślin - jakby tu napisać - są lekko opóźnione.

krokusy u mnie już przekwitły , rosną w trawie, są przez to mniejsze ale ładnie się rozrastają, zobaczcie jakie kępki -a rosną drugi sezon

Obrazek

fiołki rozweselają dziwne zakątki - bardzo atrakcyjnie wyglądają

Obrazek

Zonkile kwitną mam wyższe i niższe - pewnie różne odmiany ,
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko widzę, że wiosna u Ciebie również się rozgościła,,,czekam na więcej zdjęć ;:65
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Dorotko :wit Fajnie że bociany wróciły to i wiosna do Ciebie zawitała już na całego.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Dorotko- bociany są, krokusy są- czegóż chcieć więcej- sezon otwarty ;:oj
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jednak ktoś zagląda - bardzo mnie to cieszy. :D
Trochę się zaczęło dziać to jeszcze kilka fotek, więcej na razie nie mam co pokazać, może po deszczyku coś ruszy.
URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]

barwinek , teraz znalazł tam miejsce też powojnik Jan Paweł II zobaczymy czy da radę. :?:

Obrazek

i jeszcze trochę żółtego

URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek[/URL]
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”