Tosia1 pisze: Sadzę co roku acidantery i tygrysówki i już mi nie kwitną Teraz nawet ich nie wykopałam! Niech zmarzną A może wykopać? Co? Może zakwitną.
Tosiu wykopuj, wykopuj. Szkoda takich pięknych roślin. Może w następnym roku zakwitną?
Jeśli jednak na pewno chcesz z nich zrezygnować, to... ja je mogę z wielką chęcią przygarnąć.
Andrzeju każdy czas dobry póki ziemia nie zmarznięta .W ubiegłym roku o tym czasie przyszły dopiero róże z Serbii i też super rosły i kwitły w tym sezonie więc SPOKO. Moim uwaliłam kopiec tylko czubki łodyżek im widać i nakazałam spać Ciekawam kiedy świstak się pokaże, bo jak Tosia odlicza to chyba jest z nim w dobrej komitywie .Na pewno coś jej szepnął na uszko
94
Ledwo żyję, boli mnie kręgosłup.
Moje róże wsadziłam do donicy. Poczekam na plusiki, to posadzę je na ogródku. Dziś nie mogłam wbić szpadla w ziemię.
Zmarzlina straszna!!! Ale już niedługo mają być plusiki, więc dam radę.
Dziś był u mnie Święty Mikołaj z Torunia!!! Pierniki wyśmienite!!! Dziękuję Mikołaju!!!! Jadziu, fajnie było się spotkać i porozmawiać. A było o czym!! Michałku, jednak je wykopałam i zobaczę jak się sprawią w przyszłym roku. Andrzeju, optymizm, to teraz dobrze widziane uczucie!! Inaczej pagib!!!
U mnie cały dzionek był lekki mrozik to bym się bała że korzonki mogą zmarznąć. W doniczce też przeżyją. A co to za cudności tak zimową porą sobie zafundowałyście
Tosiu i bardzo dobrze, że wykopałaś, czasem jak się postraszy rośliny eksmisją to zaraz lepiej rosną.
Z mojego krótkiego doświadczenia wiem, że w okresie wegetacji acidantery lubią sporo wody, ale i przepuszczalnej gleby. Dla takiego pięknego zapachu kwiatów warto im poświęcić więcej uwagi.
Majeczko, zafundowałam sobie Nevadę i Jacuelin du Pre Siedzą obie w wielkiej donicy i stoją na klatce schodowej. Ewunia przysłała nam super sadzonki Gosiaczku, niestety siedzą w donicy. Mają być plusowe temperatury, to je posadzę, albo i nie Przecież w dobrej ziemi siedzą, mają mokro i nie tak zimno. Bożena, dla mnie to była fest niespodzianka!!! Michale, ale jak w przyszłym roku nie będą kwitły, to przyjedziesz po nie i je wszystkie zabierzesz
Tosiu piękne wspomnienia z wiosny i lata tylko jakoś zdjęcia /chyba z różami /jakieś u mnie niewyraźne, zamazane
Odliczanie idzie do przodu już coraz bliżej wiosny