Halo halo, trzeci dzień chorowania i już chcę z powrotem do pracy
Haniu - kwiatki zaliczyły prysznic a piesek profilaktycznie się schował pod fotel na widok prysznica
Tesiu - ano zahojowało

jeszcze mam kilka hojowych maluszków ale czekam na korzonki żeby było co pokazać
Paulii - po tylu ciepłych słowach to zaraz powinnam być zdrowa

ale już czuję się lepiej i kaszel mam mniej uciążliwy
Marzenko - to przesadzę fiołeczki w opisane doniczki bo mam pamięć dobrą ale krótką i się umówimy na kawę
Kasiu - no wiesz jak ja kocham ciapatki

mi ta pierwsza hoja też bardzo się podoba bo ładnie rośnie w kupie i fajnie wygląda jak od dołu jest tyle liści
Anetko - nareszcie do mnie zajrzałaś

a już miałam się poskarżyć

acutę jak zobaczyłam to zaraz musiałam ją mieć bo nie dosyć że wariegata to jeszcze ma małe listki i ślicznie wygląda - mam nadzieję że przetrzyma pierwszą u mnie zimę

też nie lubię takich długich wąsów na hojach i codziennie zaglądam czy już listki się wykluwają

dla mnie listki powinny być co 2 cm

eskimoska mam od niedawna i najpierw stał na szafce na lewo od okna zachodniego i teraz przeniosłam go do wiszącej doniczki po prawej stronie okna zachodniego i mam nadzieję że mu się tam spodoba bo mi się marzy takie zwisające cudeńko

róż mam dokładnie 11 sztuk z czego 10 sztuk kupiłam u Ewy Gloriadei na forum a jedną w sklepie i tylko ta okazała się być inna niż na opakowaniu ale ma szczęście bo jest bardzo ładna

oj to teraz czekamy na fotki z Twojego ogródka
Urszulo - dziękuję ci bardzo za niezwykle ciepły i miły wpis, naprawę sprawiłaś mi nim ogromną przyjemność

ja pelargonie i fuksje pokochałam w zeszłym roku i już na zawsze będę je miała na balkonie bo są cudne i jest tyle odmian że każdy znajdzie coś dla ciebie. Fuksje lubię wszystkie a z pelargonii szczególnie lubię zwisające, stellary, angielki i te o kolorowych liściach. Jakbyś chciała jakieś sadzonki to służę na wiosnę - oczywiście jak uda mi się przezimować mateczniki ale jestem dobrej myśli. Staram się podpisywać odmiany jak znam bo to łatwiej dla oglądających, szczególnie jak coś im wpadnie w oko. Bardzo mi miło że Terenia ma takie dobre serduszko, tylko szkoda że nie ma własnego wątku bo chętnie bym obejrzała jej fuksje bo strasznie zaciekawiło mnie te 200 sztuk no i podziękowałabym za propozycję bo chętnie z niej skorzystam - jakoś dam radę upchnąć kolejne doniczki na balkonie, przecież jest gumowy

pozdrawiam cieplutko i jutro przy porannej kawie zajrzę do Ciebie z rewizytą