Mój storczykowy kącik :) cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz.II

Post »

ANiu gratuluję hah! Skusiłaś się i bardzo dobrze. Widzę, że podobnie u nas to idzie, bo ja też czekam na paczuszkę od Arletki, mini i pierwsza Vanda ;:138 ;:138 tylko, że na 99% biała.
Mini Twoja boska, wiem bo mam i to też od Arletki. A Twoja Vanda... ;:oj jej odmiana to jedno z moich wieeeeeeelu marzeń ;:224 Cudowna jest! Oby Ci jak najszybciej pięknie zakwitła!
A nieudane zakupy zdarzają się chyba każdemu ;:173 z Twoją ręką niech się te storczyki cieszą, że do Ciebie trafiły :)
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

na pewno uporasz się z niechcianymi gośćmi, a Twoja Katlejka odżyje... Jednak, który sprzedawca oferuje takie okropne kwiaty? Wystawiłabym mu negatywa bez żadnego zastanowienia. W końcu towar oprócz tego, że jest tym co miałobyć - nie jest ani troche zgodny z opisem. Nie opisywał zapewne zwiędniętych kwiatów, paskudnego mchu i szkodników :evil: Ale miniaturka fantastycznie wybarwiona, przynajmniej na zdjęciach ;:333
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Ciku miło, ze jesteś ;:196 Masz rację zakupy u nas podobne, albo w tym samym czasie zamawiamy storczyki z OG albo u Arletki ;:306 Pomarańczowa Vanda/Ascocenda dłuuugo za mną chodziła ale nie miałam szczęścia :) co do nieudanych zakupów masz rację :) Żałuję jednak, bo zamiast Katlei mogłam wziąć ładną i zdrowa roślinę od Arletki na przykład, no ale na zakup skusiłam się kiedy na allegro akurat nie było nic ciekawego, więc myślę "niech będzie" a dzień później Arletka tyle nowości wystawiła ;:oj No ale już trudno.. mam nauczkę.

Pati tak zrobiłam. Za mini dałam pozytywny ale za katleję negatywa.. wiem, że pewnie ja teraz też dostanę, ale no kurcze.. Jedyny plus to że ma dużo korzeni i dużo przyrostów, choć większość już po kwitnieniu, ale zawsze to szansa na więcej nowych przyrostów w przyszłości :)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Ale dlaczego Ty miałabyś dostać negatywny? Pewnie będzie tak, że Ty jemu on Tobie... Ale przecież Ty chyba nie zwlekałaś z zapłatą itp? To przecież powinnaś dostać pozytywny. On nie powienien mieć Tobie nic do zarzucenia. Więc jakby Tobie wystawił negatyw, zgłosiłabym spór do Allegro.
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati już nie raz tak miałam, ze dostałam negatyw za negatyw, nieważne czy był uzasadniony czy nie ;:224

Czy Vandy mogą stać przy otwartym oknie? Zarówno w dzień jak i w noc?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Dufin pisze:Pati już nie raz tak miałam, ze dostałam negatyw za negatyw, nieważne czy był uzasadniony czy nie ;:224

Czy Vandy mogą stać przy otwartym oknie? Zarówno w dzień jak i w noc?
Vandy latem moga byc caly czas na dworze wiec stanie przy otwartym oknie im nie zaszkodzi, moje zanim dostaly oczko i swoj prywatny nawilzacz tez wisialy przy otwartym oknie :D Mowie tu o osobnikach doroslych, nie wiem jak to jest z maluszkami :wit
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję Alicjo ;:196 faktyc ;:196 nie widywałam tu na forum vandy zawieszone na zewnątrz, całkiem zapomniałam o tym ;:306 Moja jest dorosła, wiec chyba tym bardziej powinno być ok ;)

Swoją drogą czy ktoś miał wciornastki? Widziałam je w mojej katlejce, ale nigdy nie miałam z nimi do czynienia. Trzeba je zwalczać chemią czy jedynie przesuszyć podłoże jak w przypadku skoczogonków?

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało mi się uruchomić w końcu ten aparat ;:306 nie oszukujmy się, pamięcią sięga dalej niż mój telefon ;:306 ale pwoiedzmy, że zdjęcia robi trochę lepsze ;:204

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I moja brzydula.. każdy swoją ma, więc teraz mam i ja 8-)

Obrazek Obrazek

Obrazek

A kwiaty miały być takie

Obrazek

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

no sa takie tylko troche sponiewierane ;:173 ale u Ciebie z pewnoscia odzyje :) ale sprzedawca faktycznie polecial w kulki...co do wciornastkow to mi zsuszanie nie pomoglo ale kapiele w mospilanie juz tak ;:224
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Piękne mini ta druga boska !!!! A Cattleye chciałam kupić taką samą ale była okropnie przekwitnieta i orzebrana i nie chcieli mi przecenić. Pod koniec miesiąca pojadę na WGRO to mam nadzieje ze tam sobie coś kupię :lol:
sprzedam
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Piękna będzie znów ta cattleyka, nie martwię się oto :) Ta mini w paseczki śliczna, nie widziałam takiej.
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia hmm.. poobserwuję czy ta chemia, której użyłam coś dała i najwyżej dokupię ten mospilan :) Katleję wyniosłam na balkon bo kwiatki i tak wyglądają żałośnie a nie jestem pewna czy się robactwa pozbyłam. A te kwiaty to masakra, to nie jest kwestia podróży tylko one wyglądają jakby je sprzedawca spakował jakiś czas przed wysyłką ;:219

Pati, Aniu dziękuję Wam Kochane, podnosicie mnie na duchy :) Przez tą cała akcję zbrzydła mi w oczach, nie lubimy się, może przejdzie mi gdy zaszczyci mnie jakimś nowym świeżym kwiatuszkiem ;:131

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ales poszalala z zakupami hi hi.Mini cudne obie ;:167 .Cattleya ....sama widzialas ,ale powiem Ci ,ze ja kiedys bardziej sponiewierana dostalam ,jakis gratis do zamowienia to byl i u mnie wypuscila dwa przyrosty nowe ,ogolnie straszydlo ,ale wiem ze bedzie zyla skoro sie rozmnozyla ,wiec i Tobie odzyje i kiedys zakwitnie :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przyrosty to ona nawet jakieś ma ale tak solidnie ja kąpałam, ze pewnie właśnie gniją w tej chwili ;:224 ale myślę, że na tyle pseudobulw to jeszcze jakieś wypuści :)

Pozdrawiam Ania!
Darka89

Post »

Cudne mini ;:215

Uwielbiam paseczki ;:167

A sponiewierany kwiatuszek na pewno zaskoczy Cię pięknym kwitnieniem ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”