Różyczki u Ewki
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różyczki u Ewki
Ewuniu, nie obiecuję, bo nie wiem czy się uda, ale jeśli tak, to dla Ciebie też zarezerwuję 

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewka miło było podróżować przez Twój różany wątek.
Doradź mniej zorientowanej koleżance jakie róże są ładne i bezproblemowe. U mnie gleba w części piaszczysta, w części kamień wapienny.
Doradź mniej zorientowanej koleżance jakie róże są ładne i bezproblemowe. U mnie gleba w części piaszczysta, w części kamień wapienny.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewa ależ wielka rabata się szykuje
jestem pod prawdziwym wrażeniem..... i to wszystko na róże
ale będzie widok gdy wszystkie zakwitną 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja jeszcze tęsknym okiem spoglądam w stronę JPII ,ale jest tylko u Starkla i nie wiem czy opłaca się jedna różę zamówić a moze zaraz 2 szt .Zapach ma obłędny i kwitnie non stop .Kolor to czysta biel
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Małgosiu, postaram odpowiedzieć Ci wieczorem, zastanawiam się, które róże rzeczywiście warte są polecenia. Specjalnie wyszłam na ogród, żeby im się przyjrzeć, ale dziś w Poznaniu cały dzień siąpi deszcz, więc większość smutno opuściła główki i malo ciekawie wyglądają.
Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
I rabatka - W miejsce wyciętej jabłonki - zostały posadzone już: Novalis ,obok posadzę może Vanillę, Frezję i Olympic w jednym rzędzie, z tyłu naprzemiennie będą rosły: Mon Petti Chou ( ale muszę ją przesadzić - kto wie kiedy najlepiej to zrobić? ), Wedding Piano, Sonnenwelt, William and Catharina i dalej Westerland, który od roku już rośnie przy pergoli.
Druga, większa rabatka to:
1 rząd -Anisade, Sommersone,Cherry Lade
2 rząd - Augusta Luiza ( od lata już rośnie), Royal Copenhagen, La villa Cotta, Chopin ( rośnie przy pergoli z winogronem i nie wiem czy tam zostanie)
3 rząd - Golden Celebration ( od jakiegoś czasu już am trośnie), a z nowych - Nadia Renaissanse, Snow Mount i That Jazz ( dla dwóch ostatnich powstanie pergola).
Ponadto gdzieś muszę posadzić Francis Blaise, Monicę, którą wczoraj domówiłam i własnie 2 Vanille.
Najmniejsza nowa rabatka składa się z Jasminy ( pergola na wiosnę), Sunny Sky i Rhapsody Blue
Agnes - sama jestem ciekawa czy udało mi się dobrać różyczki wzrostowo i kolorowo. Zależało mi na różnobarwnej rabacie, ale nie pstrokatej. Jak mówiła moja babcia: Nic gorszego niż gryzące się kolory! Niezależnie od wszystkiego zdjęcia pokażę.
-- 14 paź 2014, o 17:33 --
Agnes - myślę, że będę częstym gościem u Ciebie na F. kulinarnym.
Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
I rabatka - W miejsce wyciętej jabłonki - zostały posadzone już: Novalis ,obok posadzę może Vanillę, Frezję i Olympic w jednym rzędzie, z tyłu naprzemiennie będą rosły: Mon Petti Chou ( ale muszę ją przesadzić - kto wie kiedy najlepiej to zrobić? ), Wedding Piano, Sonnenwelt, William and Catharina i dalej Westerland, który od roku już rośnie przy pergoli.
Druga, większa rabatka to:
1 rząd -Anisade, Sommersone,Cherry Lade
2 rząd - Augusta Luiza ( od lata już rośnie), Royal Copenhagen, La villa Cotta, Chopin ( rośnie przy pergoli z winogronem i nie wiem czy tam zostanie)
3 rząd - Golden Celebration ( od jakiegoś czasu już am trośnie), a z nowych - Nadia Renaissanse, Snow Mount i That Jazz ( dla dwóch ostatnich powstanie pergola).
Ponadto gdzieś muszę posadzić Francis Blaise, Monicę, którą wczoraj domówiłam i własnie 2 Vanille.
Najmniejsza nowa rabatka składa się z Jasminy ( pergola na wiosnę), Sunny Sky i Rhapsody Blue
Agnes - sama jestem ciekawa czy udało mi się dobrać różyczki wzrostowo i kolorowo. Zależało mi na różnobarwnej rabacie, ale nie pstrokatej. Jak mówiła moja babcia: Nic gorszego niż gryzące się kolory! Niezależnie od wszystkiego zdjęcia pokażę.
-- 14 paź 2014, o 17:33 --
Agnes - myślę, że będę częstym gościem u Ciebie na F. kulinarnym.

- JAKUCH
No to zaszalałaś porządnie Ewuniu .Przeglądałam niektóre róże ,które zamówiłaś i natrafiłam na opis naszej Ani [tary] co do Royal Copenhagen .Otóż ona nie znosi deszczu ,więc będzie mały problem ,chociaż ma dobrą strefę.Zresztą wiele róż nie znosi deszczu i musimy sie z tym pogodzić ale za to ma cudowny zapach .La Villa Cotta kolorystycznie podobna do Augusty .Nie powiem śliczne róże teraz tylko czekać na przyszłoroczny pokaz
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewcia Novalisa posadziłaś,mojego ulubieńca,niech zdrowo Ci rośnie
Rabatki super zaprojektowałaś

Rabatki super zaprojektowałaś

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
No to się będzie działo w przyszłym sezonie
Tyle nowych panienek zaprosiłaś do siebie
Ciekawa jestem efektu tych połączeń.

Ciekawa jestem efektu tych połączeń.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Ewunia ale się u Ciebie różanka szykuje
ale będzie zdjęć
Ciekawa jestem tej Twojej kolorowej rabaty. 

- ewka36jj
No i plan I rabatki musi ulec zmianie, na szczęście nie wszystko było wsadzone, więc mogę jeszcze zmienić koncepcję. Dziś M. przywiózł całkiem ładne sadzonki Amber Queen i Niny Wiebull, ponadto Westerlanda ( to będziemy mieli dwa
).
A Vanilla oraz Monica już posadzone.
Czekam na przesyłkę z Florybundy. Dostajecie już zamówione różyczki czy jeszcze trzeba czekać?

A Vanilla oraz Monica już posadzone.
Czekam na przesyłkę z Florybundy. Dostajecie już zamówione różyczki czy jeszcze trzeba czekać?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Na róże z F trzeba jeszcze trochę poczekać. Wysyłki zaczną po 20.10.
Liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia przyjdą i do mnie
Liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia przyjdą i do mnie

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuś ciekawi mnie Irena, u mnie jest drugi sezon, kwiaty rzeczywiście piękne, duże, kolor bordowy - no super - ale niestety marudzi, gubi liście, przecież nie wpuszczę jej na plażę nudystów hahahaha
druga piękność to Candelight jak piękna tak wredna dla mnie, też lubi zrzucić przecież takie cudowne liście i kwitnie czyżby taka egoistka? szykuję jej inne miejsce, na zw.patelni nie wiem czy dobrze robię?
Jan Paweł Ii u mnie padł - pewnie moja wina ale czekam może odbije, czysta biel i zapach przepiękna harmonia.
Plany, zamówienia widzę fajne, będę wpadać, pozdrawiam
druga piękność to Candelight jak piękna tak wredna dla mnie, też lubi zrzucić przecież takie cudowne liście i kwitnie czyżby taka egoistka? szykuję jej inne miejsce, na zw.patelni nie wiem czy dobrze robię?
Jan Paweł Ii u mnie padł - pewnie moja wina ale czekam może odbije, czysta biel i zapach przepiękna harmonia.
Plany, zamówienia widzę fajne, będę wpadać, pozdrawiam
- ewka36jj
Taro, wiosną przesadziłam Irenę w miejsce bardzo przewiewne, rośnie nad samą rzeką.Nigdzie ani jednego drzewka, więc patelnia pełna. Myślałam, że nic z niej nie będzie, bo rok wcześniej złapała jako pierwsza plamistość i zgubiła wszystkie liście. Teraz jest jedną z tych, która ciągle kwitnie kilkoma kwiatami równocześnie a większość liści jest jeszcze zielonych. Skłamałabym jednak, gdybym powiedziała, że plamistość ja ominęła. Co to to nie, ale w porównaniu do innych, jest ok.
Candelight szybciej złapała plamistość, ale rośnie wśród innych z tym samym problemem. Goła jednak nie jest, choć nie wiem jak wyglądałaby, gdybym jej wycięła wszystkie chore liscie, co niebawem uczynię. Rośnie w pełnym słońcu od ok.12,00. Myslę, że słońce jej nie przeszkadza. Ja mam z nią inny problem. Otóż po przepięknym pierwszym kwitnieniu, każde następne jest słabsze, co oczywiście zrozumiałe, ale ... przycinam ją zgodnie z zasadami, a wyrastające nowe pędy są niezwykle krótkie i jakby niewykształcone do końca. Brak na tych pędach liści, bo pędy są zbyt krótkie, ale, o dziwo, zakończone są kwiatami.
Candelight szybciej złapała plamistość, ale rośnie wśród innych z tym samym problemem. Goła jednak nie jest, choć nie wiem jak wyglądałaby, gdybym jej wycięła wszystkie chore liscie, co niebawem uczynię. Rośnie w pełnym słońcu od ok.12,00. Myslę, że słońce jej nie przeszkadza. Ja mam z nią inny problem. Otóż po przepięknym pierwszym kwitnieniu, każde następne jest słabsze, co oczywiście zrozumiałe, ale ... przycinam ją zgodnie z zasadami, a wyrastające nowe pędy są niezwykle krótkie i jakby niewykształcone do końca. Brak na tych pędach liści, bo pędy są zbyt krótkie, ale, o dziwo, zakończone są kwiatami.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
no to mamy te same problemy.
Ja u Candelight nie podcinam nisko, usuwam tzw,brzydkie łodyżki, jest niesamowicie ciepłolubna, uwielbia słoneczko. U mnie w ub.roku kwitła z małą przerwą do prawie mrozów, w tym roku oszczędza się i dopiero drugie kwitnienie pokazała dość ładne.
Zauważyłam też, że kiedy rosła sama była zdrowsza, nie lubi towarzystwa..
Ja u Candelight nie podcinam nisko, usuwam tzw,brzydkie łodyżki, jest niesamowicie ciepłolubna, uwielbia słoneczko. U mnie w ub.roku kwitła z małą przerwą do prawie mrozów, w tym roku oszczędza się i dopiero drugie kwitnienie pokazała dość ładne.
Zauważyłam też, że kiedy rosła sama była zdrowsza, nie lubi towarzystwa..
- JAKUCH
Anusiu czyli Candelight to egoistka jak nie lubi towarzystwa.Sezon powoli sie kończy więc teraz trzeba sie zastanowić co i jak ,żeby w przyszłym sezonie było lepiej