Różyczki u Ewki

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczki u Ewki

Post »

Ewuniu, nie obiecuję, bo nie wiem czy się uda, ale jeśli tak, to dla Ciebie też zarezerwuję :)
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewka miło było podróżować przez Twój różany wątek.

Doradź mniej zorientowanej koleżance jakie róże są ładne i bezproblemowe. U mnie gleba w części piaszczysta, w części kamień wapienny.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewa ależ wielka rabata się szykuje ;:oj jestem pod prawdziwym wrażeniem..... i to wszystko na róże ;:oj ale będzie widok gdy wszystkie zakwitną :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja jeszcze tęsknym okiem spoglądam w stronę JPII ,ale jest tylko u Starkla i nie wiem czy opłaca się jedna różę zamówić a moze zaraz 2 szt .Zapach ma obłędny i kwitnie non stop .Kolor to czysta biel
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu, postaram odpowiedzieć Ci wieczorem, zastanawiam się, które róże rzeczywiście warte są polecenia. Specjalnie wyszłam na ogród, żeby im się przyjrzeć, ale dziś w Poznaniu cały dzień siąpi deszcz, więc większość smutno opuściła główki i malo ciekawie wyglądają.

Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
I rabatka - W miejsce wyciętej jabłonki - zostały posadzone już: Novalis ,obok posadzę może Vanillę, Frezję i Olympic w jednym rzędzie, z tyłu naprzemiennie będą rosły: Mon Petti Chou ( ale muszę ją przesadzić - kto wie kiedy najlepiej to zrobić? ), Wedding Piano, Sonnenwelt, William and Catharina i dalej Westerland, który od roku już rośnie przy pergoli.

Druga, większa rabatka to:
1 rząd -Anisade, Sommersone,Cherry Lade
2 rząd - Augusta Luiza ( od lata już rośnie), Royal Copenhagen, La villa Cotta, Chopin ( rośnie przy pergoli z winogronem i nie wiem czy tam zostanie)
3 rząd - Golden Celebration ( od jakiegoś czasu już am trośnie), a z nowych - Nadia Renaissanse, Snow Mount i That Jazz ( dla dwóch ostatnich powstanie pergola).

Ponadto gdzieś muszę posadzić Francis Blaise, Monicę, którą wczoraj domówiłam i własnie 2 Vanille.

Najmniejsza nowa rabatka składa się z Jasminy ( pergola na wiosnę), Sunny Sky i Rhapsody Blue

Agnes - sama jestem ciekawa czy udało mi się dobrać różyczki wzrostowo i kolorowo. Zależało mi na różnobarwnej rabacie, ale nie pstrokatej. Jak mówiła moja babcia: Nic gorszego niż gryzące się kolory! Niezależnie od wszystkiego zdjęcia pokażę.

-- 14 paź 2014, o 17:33 --

Agnes - myślę, że będę częstym gościem u Ciebie na F. kulinarnym. ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to zaszalałaś porządnie Ewuniu .Przeglądałam niektóre róże ,które zamówiłaś i natrafiłam na opis naszej Ani [tary] co do Royal Copenhagen .Otóż ona nie znosi deszczu ,więc będzie mały problem ,chociaż ma dobrą strefę.Zresztą wiele róż nie znosi deszczu i musimy sie z tym pogodzić ale za to ma cudowny zapach .La Villa Cotta kolorystycznie podobna do Augusty .Nie powiem śliczne róże teraz tylko czekać na przyszłoroczny pokaz
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewcia Novalisa posadziłaś,mojego ulubieńca,niech zdrowo Ci rośnie ;:333
Rabatki super zaprojektowałaś :uszy
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

No to się będzie działo w przyszłym sezonie ;:224 Tyle nowych panienek zaprosiłaś do siebie ;:108
Ciekawa jestem efektu tych połączeń.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Ewunia ale się u Ciebie różanka szykuje ;:215 ale będzie zdjęć :tan Ciekawa jestem tej Twojej kolorowej rabaty. ;:65
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i plan I rabatki musi ulec zmianie, na szczęście nie wszystko było wsadzone, więc mogę jeszcze zmienić koncepcję. Dziś M. przywiózł całkiem ładne sadzonki Amber Queen i Niny Wiebull, ponadto Westerlanda ( to będziemy mieli dwa :heja ).
A Vanilla oraz Monica już posadzone.
Czekam na przesyłkę z Florybundy. Dostajecie już zamówione różyczki czy jeszcze trzeba czekać?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Na róże z F trzeba jeszcze trochę poczekać. Wysyłki zaczną po 20.10.
Liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia przyjdą i do mnie :tan
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ewuś ciekawi mnie Irena, u mnie jest drugi sezon, kwiaty rzeczywiście piękne, duże, kolor bordowy - no super - ale niestety marudzi, gubi liście, przecież nie wpuszczę jej na plażę nudystów hahahaha
druga piękność to Candelight jak piękna tak wredna dla mnie, też lubi zrzucić przecież takie cudowne liście i kwitnie czyżby taka egoistka? szykuję jej inne miejsce, na zw.patelni nie wiem czy dobrze robię?

Jan Paweł Ii u mnie padł - pewnie moja wina ale czekam może odbije, czysta biel i zapach przepiękna harmonia.

Plany, zamówienia widzę fajne, będę wpadać, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro, wiosną przesadziłam Irenę w miejsce bardzo przewiewne, rośnie nad samą rzeką.Nigdzie ani jednego drzewka, więc patelnia pełna. Myślałam, że nic z niej nie będzie, bo rok wcześniej złapała jako pierwsza plamistość i zgubiła wszystkie liście. Teraz jest jedną z tych, która ciągle kwitnie kilkoma kwiatami równocześnie a większość liści jest jeszcze zielonych. Skłamałabym jednak, gdybym powiedziała, że plamistość ja ominęła. Co to to nie, ale w porównaniu do innych, jest ok.
Candelight szybciej złapała plamistość, ale rośnie wśród innych z tym samym problemem. Goła jednak nie jest, choć nie wiem jak wyglądałaby, gdybym jej wycięła wszystkie chore liscie, co niebawem uczynię. Rośnie w pełnym słońcu od ok.12,00. Myslę, że słońce jej nie przeszkadza. Ja mam z nią inny problem. Otóż po przepięknym pierwszym kwitnieniu, każde następne jest słabsze, co oczywiście zrozumiałe, ale ... przycinam ją zgodnie z zasadami, a wyrastające nowe pędy są niezwykle krótkie i jakby niewykształcone do końca. Brak na tych pędach liści, bo pędy są zbyt krótkie, ale, o dziwo, zakończone są kwiatami.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no to mamy te same problemy.
Ja u Candelight nie podcinam nisko, usuwam tzw,brzydkie łodyżki, jest niesamowicie ciepłolubna, uwielbia słoneczko. U mnie w ub.roku kwitła z małą przerwą do prawie mrozów, w tym roku oszczędza się i dopiero drugie kwitnienie pokazała dość ładne.
Zauważyłam też, że kiedy rosła sama była zdrowsza, nie lubi towarzystwa..
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anusiu czyli Candelight to egoistka jak nie lubi towarzystwa.Sezon powoli sie kończy więc teraz trzeba sie zastanowić co i jak ,żeby w przyszłym sezonie było lepiej
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”