Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 2

Post »

Reniu, róże raczej zdrowe, oprócz Flammentanz. Na jednej z mojej piątki w przedszkolu różanym nawet wypatrzyłam 3 pączki (i to na tej, którą zjadały jakieś gąsienice). Popryskałam jedynie mydłem potasowym, chyba pomogło :heja
Ewuniu - piękne piękne, ale ja totalnie uzależniona od słońca :D Udanych łowów, wracaj szybko i pokazuj, co upolowałaś :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę trochę domowych. Fiołek, który ma w doniczce z dobrych 5-6 rozetek, nie przesadzałam go, bo jakoś do niego zabrakło serca - mimo ścisku zakwitł:

Obrazek

Różowy przodownik - ręka dla pokazania wielkości rozetki:

Obrazek

Fenomenalne jak dla mnie - kwiat wyrastający z kwiatka (może ktoś wie, jak takie zjawisko się nazywa?):

Obrazek

Biały skrętnik zaczyna, ciekawe, czy obsypie się tak samo kwieciem, jak w zeszłym roku:

Obrazek

Emerald Lace:

Obrazek

Obrazek

Poza nimi masa fiołków i skrętników ma pączki, już nie mogę się doczekać ich spektaklu :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciesze się, że twoje różyczki są w dobrej kondycji :D
Fiołeczki cudne!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostatni fiołek jest niesamowity.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne te fiołki masz w domciu. Nie którzy mówią że to kwiaty do których trzeba mieć serce. Ja ich nigdy nie miałam. Kwiatów oczywiście nie serca hehe. Ten różowy jest fantastyczny. W ogóle są bardzo rozwinięte.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Milenko,biedne te ogrody z taką ilością wody ,u mnie też rośliny stoją w wodzie jest to dla nich bardzo niebezpieczne ,a opady zapowiadają dalej,woda już nie ma gdzie wsiąkać ,może chociaż krety i nornice trochę wygoni :wit ;:108
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witaj Milenko ; ;:196 Wstyd przyznać :oops: ale miałam do nadrobienia chyba z 15 stron u Ciebie.
Podziwiam, że mimo deszczu i paskudnej pogody tyle działasz w ogrodzie ;:180
Zakupy super - tez mam w planach wyprawę do Kapiasa, możesz mi napisać na PW ile ten buk kosztował bo dokładnie takiego mam w projekcie i nawet miejsce czeka.
O listki fiołeczków to się chyba zacznę do Ciebie uśmiechać :wink: Przepiękne są!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko fajna sprawa mieć w pobliżu taki potok. Chociaż biorąc pod uwagę pogodę w ostatnim czasie może być średnio bezpiecznie. W moim ogródku każda dostawa świeżej wody spod _niebnego kranu zostaje wydalona przez ziemię i tworzy się niezłe grzęzawisko, a rowy melioracyjne pękają w szwach. Teraz zaświeciło słonko i oby tak zostało. Deszczu już wystarczy na długi czas :!:
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Milenko, cudne te Twoje fiołeczki ;:196 Jak Twoje samopoczuciei jaka pogoda?
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane ;:4 Miałam nadzieję, że dziś uda się coś zrobić w ogródku - nieskończona rabata czeka, dodatkowo na wsadzenie czeka w donicy hortensja wykopana od Mamy. Niestety - pogoda całkowicie b/z. Czyli poranna mgła, zimno i straszna wilgoć. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać oglądając krótkoterminowe prognozy - u mnie znowu podają na dziś 24 stopnie Obrazek Normalnie jakieś żarty!
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Milenko dokładnie to jakieś żarty, tyle czekania a tu dalej taka kicha :lol: Ale musimy dać radę i mieć nadzieję, że będzie cudne słoneczko ;:196 U mnie trawa do połowy łydek ;:oj
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, no właśnie - o trawniku nie wspomnę. Choć nie pada, to koszenie jedynie jakąś wersją kosiarki typu amfibia. Jak z takiej pogody można prognozować na dziś 22 stopnie??

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Milenko faktycznie w naszym regionie na dzisiaj zapowiadają tak wysokie temperatury..jakoś w to wątpię.
Krajobraz u Ciebie za oknem nie ciekawy...u mnie zachumorzone ale najważniejsze że nie pada :tan
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Milenko to zdjęcie jest magiczne i przepełnione tajemnicą ;:173 I mnie pogoda bardzo podobna... normalnie jak jesień w górach...
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - doszukując się dobrych wieści to faktycznie zmniejszenie opadów jest dużym plusem. Poziom strumyków dzięki temu mocno opadł.
Grażynko - mi nawet taka aura odpowiada - pod warunkiem, że jest umieszczona w czasie między październikiem a lutym ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”