Mój ogród na fotografii cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. IV

Post »

bwoj54 pisze: takie coś wyszło
;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Anastazjo!...mój był najzwyklejszy kosz wiklinowy./ stary, wiekowy/ Mąż chciał spalić w kotłowni ...w ostatniej chwili uratowałam go.Moje wytwory są nowe...nie zimowały jeszcze , ale na zimę na pewno będę chowała.
Od sąsiadki dostałam też taki stary zdezelowany kwietnik na ścianę...jutro pokażę jak go przerobiłam .
Ach ...jeszcze stoi w ogrodzie taka kolumna ...była przygotowana do wywiezienia ...poobijana , popękana ...tak samo ją "przystroiłam" ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek
-

Andrzeju/ any/...
naprawdę mój "ptok" podoba się... ;:306
Pozdrawiam serdecznie! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Bogusiu zdolniacha z Ciebie :) fajny ten bociek ;:138
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dwa razy sadziłem magnolie,ponieważ Moja LP bardzo je lubi zwłaszcza ich zapach.Kupiłem od razu porządny nawóz. Niestety magnolie się nie przyjęły, a nawóz został. Na naszym terenie magnolii niewiele, a jeżeli są to niewielkie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Bogusiu czytam ,że twoje dalie już rosną :D moje też .Posadziłam w środę sporo tego wyszło z cannami koło 70 sztuk .Wczoraj mieczyki ,warzywa ,inne kwiatuszki a dziś korzonki mówią dość może przejdzie.Bogusiu cudnie masz .Ja pewnie z 10 lat muszę popracować ,by mieć taki ogród ale wszystko cieszy a nic od razu nie przychodzi.samo. :D ;:196 Miłego wypoczynku.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich wspaniałych, wiernych gości...niemniej serdecznie będę witała tych, którzy zechcą po raz pierwszy do mnie wstąpić. ;:168

Karolinko35!...witam serdecznie ;:196
...te moje wytwory to efekt obecności na FO ;:108
Martwi mnie trochę....miał być słoneczny dzisiaj dzień....a jest pochmurnie. ;:222
Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Lodziu!...cieszę się,że odwiedziłaś mnie... i ,że podoba się mój 'naprawiony" bociek :;230
Miłego weekendu , z dużą dawką ;:3 ;:196
Jurku!/semper/ :wit
Ja miałam tak samo z magnoliami... ceniłam je za piękne, oryginalne kwiaty ...i za ich zapach...
Niestety długo nie mogły zaadoptować się w moim ogrodzie...W końcu w 2005 roku/ od tego czasu rośnie pierwsza/...powiedziałam sobie ,że zrobię wszystko , aby w końcu polubiły mnie i mój ogród.
Znalazłam stanowisko szczelnie osłonięte od wiatrów / ścianą potężnych świerków/ ....wykopałam dół ok 80x80 i głębokość ok 60 cm. Kwaśny torf wymieszałam z wybraną ziemią , dodając też trochę uniwersalnej ziemi kwiatowej. Do podlewania stosowałam azofoskę, a na zimę owijam ją agrowłókniną i od tej pory pięknie kwitnie.
Chcę utworzyć z nich szpaler ale z form krzaczastych...super prezentują się , gdyż kwiaty mają na różnych wysokościach, tworząc barwną ścianę.
I tak oto mojej magnolii spodobało się,że w drugim roku po posadzeniu mając 4 pędy długości okolo 0,7m ...zaszczyciła nas 3 pięknymi, dorodnymi kwiatami. Pozdrawiam serdecznie! ;:180
Beatko!/Beciu/
...oczywiście ....wszystko przychodzi z czasem. Twój ogród piękny , kolorowy z ogromną różnorodnością kwiatów .Ja w okresie pracy zawodowej,
swój wielki areał pokrywałam drzewami i krzewami iglastymi i liściastymi z niewielką ilością bylin. Ograniczone możliwości czasowe zmuszały mnie do tego , a chciałam aby ogród był zadbany. Teraz mam dojrzałe ramy ogrodu w postaci drzewostanu , a zamienianą wówczas każdą wolną przestrzeń na trawnik ...wydzieram teraz pod kwiatki.
Musimy kochana oszczędzać się. Mój kręgosłup też daje mi znać po zbytnim przeforsowaniu. Jak nie boli to zapominam o zachowaniu zdrowego rozsądku w jego eksploatacji ;:306
20 maja zaczynam rehabilitację / 5 różnych zabiegów z masażem klasycznym włącznie/...a tymczasem biegnę do swojego raju...
Miłego weekendu! ;:196
Kochani zostawiam Wam trochę wiosennych kwiatków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 2 maja 2013, o 10:03 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomidorki zasadzone wczoraj i pelargonie bluszczolistne

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Piękne ozdoby ogrodowe! Ciekawie to wygląda ;:138 ;:138 ;:138
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Bogusiu , piękne zdjęcia, a pomidorki jakie ładne :D
Magnolia cudnie kwitnie , kilka koło siebie to będzie widok ;:oj
Fajnie wyszły te ozdoby ogrodowe Twojej produkcji ;:138 , ciekawe czy przez lato nabiorą patyny, trochę zzielenieją :wink:

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

O cho azalie szykują się do kwitnienia to dopiero będzie widok ,pomidorki już wysadzone, nasze jeszcze na parapecie ,noce są takie zimne u nas że aż strach sadzić :(
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bogusiu bardzo dziękuję za odpowiedz ;:180 ;:180
Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie różne pomysły na własne oryginalne donice , tylko jakoś brak natchnienia i czasu.Mam na działce kilka niewykorzystanych dużych koszy po kwiatach i chyba w czasie urlopu zadziałam według Twojego przepisu.
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Pomidorki super profesjonalnie posadzone ;:138 Ogródek pięknieje z dnia na dzień u mnie też rewia tulipanów ,ale bardzo zimno i deszczowo się zrobiło i są w pączkach ,ale może dłużej będą ;:180 Widzę że już skrzyneczki sadzisz ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani witam cieplutko w kolejny zimny dzień.
Wszystkich Was odwiedzę po południu... obiecuję ;:196

Anulko!....witam serdecznie i pozdrawiam ;:168
Cieszę się,że pozytywne masz zdanie na temat mojego rękodzieła ;:306
Wczoraj "buszując" po zakamarkach garażowych wynalazłam wiekową :;230 ...lampę. Tak długo "trułam" mężowi ,że w końcu musiał ją zamontować w ogrodzie ....niebawem pokażę.../ wymaga odmalowania/ ;:168
Kasiu!/ kasia_rom/ ;:196
Widziałam u koleżanki szpaler magnolii kwitnących, jednej odmiany. Zrobiły na mnie niesamowite wrażenie ...super prezentowały się.
Oczywiście po przekwitnięciu są już mniej efektowne...ale warto nawet dla tego czasu kwitnienia.
Też jestem ciekawa czy te wytwory pokryją się patyną. Obawiam się,że unigrunt może uniemożliwiać ...ale to moje takie rozumowanie. Być może jestem w błędzie.
Pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku w te weekendowe dni. ;:168
Karolino35!...miło mi Ciebie gościć ;:168
...dziękuję za miłe słowa. Tulipany też ....kocham, a właściwie każdy kwiat mnie zachwyca. ;:108
U nie dzisiaj ziąb...dosłownie....wietrznie, pochmurnie,...zimno przenikliwe
Miłego wypoczynku! ;:168
Grażynko!/ gracha/ ;:196
Jeśli do gruntu chcesz sadzić pomidory, to faktycznie wstrzymaj się jeszcze. Noce zimne...my czuwamy nad temperaturami i w razie przymrozku przykryjemy w tunelu foliowym agrowłókniną.
Posyłam moc serdeczności dla Ciebie i męża. ;:168
Anastazjo!
Jeśli masz pomysły, materiał...to koniecznie musisz znaleźć jeszcze czas i natchnienie... :;230
Wiem jak to jest...ja tez długo zabierałam się do tych prac , a jak wpadłam w trans, to oklejałam co w ręce wpadło... ;:306
Życzę miłego weekendu i twórczego działania ;:196
Elu!/ ElleBelle/
..to mój em taki profesjonalista w sadzeniu pomidorów ;:306 ...z dokładnością do milimetra :;230
W skrzynki posadziłam pelargonie zwisające...wczoraj dokupiłam jeszcze u miejscowego ogrodnika oraz petunie.
Kochana!.. jako gratisy dostałam 40 bratków, pięknych , rozrośniętych w doniczkach....ale wszystkie żółte.
Nie śmiałam odmówić ...więc sadziłam ...w ogrodzie żółty kolor toleruję. U mnie też zimno, wietrznie ...tyle,że bez deszczu...na razie ;:108
Pozdrawiam cieplutko! ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu , hej ;:168
Nie zazdroszczę Ci chłodu , u mnie ostatnio dominował. Od wczorajszego południa znacznie lepiej. Parno , ale z przebłyskami słońca (wczoraj). Dzisiaj o świcie grzmoty obudziły mnie. ;:oj Dość spory deszczyk prysnął. Ciepło i parno . Od 2 godzin słonecznie , choć znowu zbierają się chmurki. Jaki to by nie był gatunek , ''ptok'' śliczny i najważniejsze że samodzielny. ;:215
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Nie bardzo udaje nam się z tą pogodą słoneczną bez opadów. Chociaż deszczyk majowy wskazany, lepiej rosną warzywka posiane. Jutro u mnie ma padać i będzie dość chłodno. Nie wybieram się na działkę. Za to od soboty znowu ma być pięknie.
Bogusiu, pewnie i ja bym się przyzwyczaiła do tych mleczy przy takiej powierzchni jak twoja działeczka. Ale na tych moich skrawkach trawy tyle mlecza to nie zdzierżyłam. ;:306 Bąbli na wychodziło na palcach . Kuruję je i dalej do roboty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”