Bardzo ładne zdjęcia Lidziu! kropelki mają swój urok, ale jak jest ich umiarkowanie bo inaczej mogłoby być jak z tym zimowym białym
Miałam żółtego szafirka, ale po zimie nie widzę go - może go coś zjadło
Jedne rośliny masz wcześniej ode mnie , inne u Ciebie są a u mnie już uschły np. pierwiosnek lekarski
Marysiu Masko nie masz piwonii wczesnej majowej, no to końcem lata możesz się jej spodziewać. Właśnie chcę jedną zlikwidować.
Marysiu Masko bardzo dziękuję. Kropelek tym razem było trochę za dużo, bo w rowkach u mnie wczoraj woda stała, a na środku działki bajoro. Teraz czekać mi przyjdzie, aż to wyschnie. Chwasty rosną na potęgę, aż strach bierze. U mnie już tylko nieliczne pierwiosnki cieszą kwiatkami, bo większość deszcz zniszczył.
Wiolu pięknie witam i bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba.
W zeszłym roku odwiedziłam Marysię i jej cudowny ogród. Ja mam tylko małą działkę, która jest podtapiana przy każdej większej ulewie. Nie mam szans na osiągnięcie tego co Ona wyczarowała w swoim raju. Mimo tego bardzo dziękuję za porównanie mojej skromnej kolekcji roślin do ogrodu kolekcjonerskiego Marysi, to dla mnie prawdziwy zaszczyt
Lidziu, idealny ogród, perfekcyjne zdjęcia, śliczne roślinne rarytaski
Rośliny skąpane w kroplach deszczu są niesamowite
Ciągle poluję na tego babcinego jak go nazywam narcyza "poeticus 'Actaea'"
Daj znać czy to kocanka czy chwaścisko. Nie zaglądasz już do siedliska ...
Marzenko dziękuję Ci bardzo.
Według mnie to jest kocanka, mam nadzieję, że spodoba jej się u mnie i zostanie na dłużej.
Do Siedliska zaglądam od czasu do czasu, niestety na pisanie nie starcza już czasu.
Ewuniu ja też lubię oglądać rośliny po deszczu.
Kwitną już irysy pumilla
Miodunki pokazały swoje kolorowe kwiatki
Miłek wiosenny i cieszynianka zawiązują nasiona
Kwitnienie rozpoczynają barwinek purpurowy, kuklik szkarłatny, lak i rdest
A na balkonie zakwitły bulbine krzewiasta i inkarwilla
Lidziu irysek cudowny moje też zaczynają pierwsze buzie pokazywać i coraz więcej roślin zaczyna swój pokaz, czym karmisz bulbine, że tak dobrze wygląda
Lidziu szkoda że przerwało nam połączenie. otrzymałam paczkę z BENEXA ,hosty i liliowce piękne sadzonki . W drugiej przesyłce zamiast delospermy otrzymałam goryczki wiosenną i hińską cieszę się nimi , takich nie miałam. na delosperme poczekam , konto wyzerowane
Lidziu mnie tez jeszcze kilka dni brakuje do takich kwitnięć, ale zdążymy! Pogoda sprzyja jak na razie; słońce na przemian z deszczem, czekam jak obeschnie trzeba będzie skosić trawę i od razu będzie ładniej w ogrodzie, bo teraz rośnie na różnej wysokości. Pięknego dnia Ci życzę