Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Beatko, pięknie wystartowały różyczki, a liliowce jakie dorodne ;:oj Hiacynt będzie pięknie się prezentował, jak rozkwitnie ;:108 Piszesz o liściach, że widać na zdjęciach - ja ciągle je wybieram i mam wrażenie, że one wracają :lol: W mojej okolicy często i mocno wieje (ludzie, którzy przeprowadzili się tu znad morza twierdzą, że do tej pory nie wiedzieli, co to porządny wiatr :shock: ), więc suche liście niestety będą pewnie u mnie cały sezon.
Pięknej pogody Ci życzę ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje liliowce to rekordzistki :) ;:63
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Liliowce te najzwykleksze bezodmianowe to terminatory,mój tata ostatnio zdeptał mi jednego,a on po paru dniach puszcza nowe pędy ;:108
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Beatko :wit
Właśnie pójdę za twoją radą i kupię sobie kilka albo chociaż na początek jedną góra dwie kanny zobaczę jak się u Mnie będą czuć :)
Lilie ładnie Ci już wyglądają spod ziemi.Moje posadziłam do donic i widzę że jedna już taki kiełek wypuściła że go widać a reszta coś też powoli rusza :D może nie będzie tak żle jak przypuszczałam z tymi liliami i że przed jesienią zdążą zakwitnąć haaahaa ;:306
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Przyszłam z rewizytą :wit
działkę masz w klimatycznym miejscu blisko las podobnie jak u mnie :wink: dojeżdżasz weekendowo tak jak i my zobacz ile wspólnego mamy.. :D też posadziłam dużo iglaków ale na róże się raczej nie skuszę.. :wink:
przy okazji odwiedziłam Pieniny oraz Jastrzębią Górę 8-) widoki super ;:173
ogródeczek zadbany z mnóstwem kwiatów ;:63
a na tej fotce to ty jesteś?
http://images44.fotosik.pl/647/802bb0529138d083.jpg
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Beatko jak miło oglądać roślinki, które tak szybko rosną w górę. Czy zawilce masz jakieś odmianowe, czy są przyniesione z lasu. Zawsze zastanawiam się czy takie przyniesione dałyby u mnie radę.
Liliowiec i mnie zainteresował jakiś giganteus z niego.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Milenko wszystko wychodzi z ziemi i sie rozwija, już nie powoli tylko w przyspieszonym tępie.
U mnie tez stare liście ciągle powracają ,wybieram je przy każdym pieleniu, a na trawniku przez długi czas wpadają pod kosiarkę :roll: no cóż takie wady i zalety bliskości lasu
;:204 Swoją drogą ja nie znoszę wiatru a jeszcze jak taki duży to bym chyba nie wytrzymała , choć jakbym musiała to bym się pewnie przyzwyczaiła :D
Celinko te liliowce po prostu wiedzą,ze jak na dębach rozwiną sie liście nie będą miały juz tyle słoneczka co teraz wiec nadganiają ile mogą ;:224
Annes 77 te liliowce to właśnie takie najzwyklejsze pomarańczowe, bardzo często spotykane .
Swojego czasu mieliśmy ich bardzo dużo i aby nie wyrzucać przy porządkowaniu rabat mąż posadził je za domkiem w półcieniu.Tam sobie rosną , nawet kwitną ale niekwestionowaną ozdobą są ich liście, posadzone w rzędzie zakrywają podmurówkę i wyglądają bardzo ciekawie ;:108
Reniu jeszcze trochę i wszystko będzie kwitnąć, lilie zapewne rozwiną się w lipcu, a do jesieni to jeszcze całe wieki :tan .
Dario miło,ze wpadłaś ,lubię zaglądać do ogrodów podobnie usytuowanych do mojego, bo w nich podobne problemy i radości.A na zdjęciu to moja miniaturka ;:168
Dorotko u mnie las trochę wchodzi na działkę, stąd te zawilce , to są takie typowo leśne (nie pamiętam jak się nazywają).W tej chwili prawie cały las jest nimi usłany i wygląda to zjawiskowo ;:215 . One bardzo szybko zadarniają i dość głęboko się korzenią ,więc jeśli masz gdzieś większy kawałek, albo będziesz je ograniczać to warto je mieć dla tych wiosennych kwiatków :D

lilie wychodzą jedna po drugiej
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hosty, ta odmiana zawsze jest bardzo wczesna inne jeszcze siedzą pod ziemią
Obrazek

a to fiołki na słonecznej polance koło działki, u mnie rosną pojedynczo , a w takiej kępce robią wrażenie
Obrazek

i jeszcze zawilce z liliowcami
Obrazek

a na koniec stare liście ,które odeszły z dymem...
Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Beatko ostatnie zdjęcie cudowne ,taki zasnute dymem .Romantycznie .Moje leluje też już wychodzą ,co niezmiernie mnie cieszy .Teraz ,to już wszystko wychodzi na wyścigi ,nie wiadomo na co patrzeć . ;:138
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Beatko moim lilią do twoich to dalekoooo :;230 Pięknie Ci wychodą słoneczko im dogrzewa ;:3 to pną się w górę! Hosty też robią wrażenie...Gdy tak spojrzałam właśnie na zdjęcie twoich host to od razu Mi się pomyślało że moja hosta albo jakaś spóżniona albo zdechła ;:306 alw widocznie należy do tych dłużej śpiących hahaa...
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

A propo dymu. Zaczeło sie wypalanie traw, niestety . Dzisiaj w mojej miejscowości ktoś bardzo " madry " postanowił pozbyć sie starych traw i podpalił łąkę. było kupe dymu i słychac było jak sie pali. Oczywiście nie obyło się bez straży, która męczyła się ugasić pożar. Mówię kategorycznie STOP WYPALANIU TRAW
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Popieram Cię jak najbardziej! ;:333
Widzę, że wiosenka robi swoje w ogrodzie ;:167
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Dopisuję się do moich poprzedniczek i też mówię "Stop wypalaniu traw."Wiosna coraz bardziej pokazuje na swoje kolorki, wszystko z dnia na dzień wychodzi a przy tym jest ciepło ;:3 i piękne. Uwielbiam takie dni. Beatko uściski.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

U nas też wiecznie wypalają łąki stojące ugorem. Bezmyślnie, bo ogień łatwo dochodzi do powstałych nieopodal domów, gdzie ludzie gromadzą drewno na opał. Gdyby się to podpaliło, to oj.... Powinni za to poważne kary nałożyć.... Dołączam się do apelu: stop wypalaniu traw. ;:333
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny ja mam takiego sąsiada czytaj szwagier który na wiosnę nie wychodzi z domu bez paczki zapałek w kieszeni dodam tylko iż ten jegomość nie pali papierosów :evil:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Taki sobie myśli: podpalę, będzie spokój. A tym czasem może być nieszczęście ;:14
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”