Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

;:3
Też nie wiedziałam, że smagliczkę trzeba ciąć, dzięki Tobie już wiem. Obielę też trzeba ciąć? Mam też coś białego, jutro się przyjrzę.
Mirko mam do Ciebie kilka spraw.
Po pierwsze, w moim wątku jest pokazana sieczkarnia i to co ona tnie.
Po drugie - z moich odnalezionych zapisków wynika, że miałaś chęć na żyworódkę. Czy tak? Będę ją miała w Sulejowie. Pamiętaj.
Po trzecie - zapomniałam. ;:306
Po czwarte - piękne masz roślinki. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

He,he (jak to mówi Misia :wink: )Helenko,chcę żyworódkę ;:108 Sieczkarnie obejrzę(a właściwie efekty jej pracy,jak się domyślam)
Za pochwałę roślinek,dziękuję ;:180 Nie odpowiedziałam ci na pytanie wcześniejsze o powierzchnię mojego ogrodu.Tak na oko mam ze 100m.kw do obrobienia.Obiela to piękny krzew i nie tniemy go,chyba,że cięcia kosmetyczne :roll:
Ewciu,już Grażynka odpowiedziała na twoje pytanie.Cięcie powoduje,że krzaczek jest zgrabny,rozkrzewiony i zdarza się,że ponowi lekkie kwitnienie.Brak cięcia to,tak jak w przypadku lawendy,zamieranie krzaczka ;:174
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Proszę o identyfikację ;:180
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytam o te metry, bo muszę zmniejszyć swój. 4 tys.m2 minus pow. domu i małego budynku gospodarczego, a ja się dziwię dlaczego z niczym nie mogę zdążyć. :cry: I jeszcze warzywnik. O czym ja myślałam jak wydzielaliśmy teren pod ogród. ;:223
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja ci zazdroszczę takiego areału,pracy dużo ,ale ileż można pomieścić roślin ;:oj I wszystkie można wyeksponować,nie to co u mnie,jedna dusi drugą :roll:
Ponawiam prośbę o identyfikację roślinki z ostatniego zdjęcia z wczoraj.Dostałam zaschniętą cebulkę,przekonana byłam,że to krokus a tu taka niespodzianka ;:oj Nie wiem,czy wykopać na zimę, czy nie ;:131 A tymczasem kilka fotek z ogrodu...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie kwitnie Ci laurowisnia. ;:215
Moja jedna całkiem zmarzła po poprzedniej zimie nie doszła do siebie i padła.
A druga zbiera się do rośnięcia, ale kwiaty mogę sobie obejrzeć tylko na fotkach.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja swoją(za twoją radą zresztą)solidnie okryłam ;:215 I gdyby nie ten nagły powrót zimy ,nie straciłaby listeczka!Ale rzeczywiście nie jest żle,tam gdzie ją poparzyło już puszcza nowe listki.Czeka ją jednak przesadzanie jesienią,bo na rurze zaczął" tańczyć" dławisz i dla niej może już tam zabraknąć miejsca :roll:
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miriam, nie pomyliłaś się czasem :?:
100m :?: Mi to wygląda na 1000 m :roll:.
Obiela jest istotnie przepiękna.Interesuje mnie, jak długo kwitnie i czy faktycznie rośnie w taki nieforemny krzak...

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś przycięłam, ale czy to była na pewno smagliczka? ;:219
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

JagiS pisze:Miriam, nie pomyliłaś się czasem :?:
100m :?: Mi to wygląda na 1000 m :roll:.
Obiela jest istotnie przepiękna.Interesuje mnie, jak długo kwitnie i czy faktycznie rośnie w taki nieforemny krzak...

;:196 Jagoda
też jestem ciekawa ona chyba tylko wiosenna panienka nie?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirusia kaj ty jesteś ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ucieszyłam się bardzo ;:oj Bo lubię uważnie czytających :D Wracam od męża oglądającego telewizję,powiedział,że obrabiam ok.600 m2.Ja nie wiem,dlaczego tak policzyłam :oops: Wolałam j.polski,ale matematykę też pojmowałam ;:224
Obielę polecam gorąco ;:215 Są dwa gatunki,jeden dorasta 3-4m a drugi 1-1,5,nie wiem który mam,chyba ten pierwszy(okaże się za rok,dwa). Po za wzrostem niewiele się różnią.Nie znosi jedynie wapnia,bezproblemowa,kwitnie w maju a póżniej ma czarne ,ozdobne owocniki.Kwitnie długo,bo nie wszystkie kwiaty się otwierają na raz.Krzak zapowiada się na rozłożysty,przewodniki pionowe ale boczne gałęzie zwisają na boki.
Helenko,na pewno smagliczka,z czym ty byś ją pomyliła ;:7
Pada i pada ;:131 Deszcz potrzebny,ale nie koniecznie jego nadmiar ;:185 Kiedy pszczółki mają zapylać :( ?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kwitnie obficie,ale czy doczekam się peruczek?

-- 24 maja 2013, o 23:08 --

Romciu,nawet nie wiesz,jak jestem zabiegana :( Wpadnę tu,to nie wiem w którą stronę lecieć ;:224 A jeszcze internet ma humory :evil: Ale już wiem,że nie spotkamy się w Sulejowie ;:145
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Co jest na pierwszej fotce ..........takie różowiutkie :?:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Myślałam, że jak perukowiec kwitnie to zawsze ma peruczki? a zdarza się,że nie ma? Dzisiaj na targu widziałam kremowego perukowca tak by mi pasował do purpurowego... tylko 15 zł ;:224
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Mirko jak ogródek jest mały to łatwy do ogarnięcia. Fakt , że duży daje całkiem inne możliwości.
U Ciebie wszystko pięknie rośnie a całość sprawia wrażenie zadbanego i starannie wypielęgnowanego ogródeczka ;:63 ;:63
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i takie wrażenie niech wam towarzyszy ;:7 Beatko,nie nadążam z pieleniem a tu teraz idealna pora na pikowanie siewek.
Romciu to firletka smółka,bardzo dekoracyjna o tej porze roku,sama się rozsiewa.
Ewuniu też tak myślałam ;:131 Ale tak nie jest widocznie.Kwitł w tamtym roku, ale nie miał peruczek.Miał natomiast jakąś grzybową chorobę.Teraz wygląda bardzo zdrowo,kwiaty rozwijają się,nadzieja wstępuje...A ten kremowy też miałby peruczki?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie wiedziałam,że kroton kwitnie ;:185
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”