Ogródek AGNESS
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agnieszko, Aniuśliczne bratki , jeszcze nie kupowałam , ale może w sobotę kupię kilka .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje bratki pod śniegiem, ale doceniam Twoje Aguś
oczywiście są przepiękne.
oczywiście są przepiękne.
Pozdrawiam, Agata.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cudne bratki,mają ślicznie uśmiechnięte buźki,bardzo je lubię

Bratki cudne , ja też mam zamiar kupić w sobotę. Mam nadzieję , że większosć śniegu zniknie do soboty. Aguś miłego dnia i dużo

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudnie! Wczoraj tez zamówiłam bratki na weekend i podobnie jak Ty nie mogłam podjąć decyzji co do koloru, zamówiłam wszystkie
Jestem tak wyposzczona kolorystycznie w ogrodzie, że zanim nie zakwitną inne kwiaty, będę napawała oczy jaskrawościami z donic
Jak posadzisz kompozycje to czekam na zdjęcia

Jak posadzisz kompozycje to czekam na zdjęcia

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu u mnie wczoraj też było pochmurnie i brzydko, ale dziś znów piękne słoneczko. Byłoby cieplutko, gdyby nie zimny wiatr.... ale podobno jutro ma być jeszcze piękniej
Grażynko ...no właśnie ja też
Zawsze jak się naoglądam takich eleganckich jednobarwnych kompozycji to i mnie ogarnia ochota, żeby i u siebie takie zrobić.....ale jednak wygrywają kolory i zawsze kończy się na wszystkich kolorach tęczy .....
Mój ogród jednak musi być,, sielski-anielski,, czyli kolorowy , wesoły i bardzo energetyczny , w takich klimatach czuję się najlepiej i mimo, ze czasami chcę czegoś innego stonowanego i eleganckiego, to i tak zawsze wygrywa potrzeba dynamizmu
Jagódko witaj kochana
Twoje brateczki niby malutkie, ale jak tylko dostaną troszkę słoneczka, to zaraz zakwitną ....
Moje już wysadzone w donice, stoją sobie na tarasie i w donicach dookoła domu, podobno już nie będzie przymrozków, ale nawet jeśli, to nie martwię się o nie, bo to małe siłaczki ...
Dziękuję za pozdrowienia i Ciebie również gorąco pozdrawiam
Marylu to tak samo i ja
też w wyobraźni widzę jednobarwne eleganckie kompozycje, a zawsze kończy się na tęczy barw..... no jednak tak najbardziej kocham ...
Witaj Sebku, dziękuję za zaproszenie, na pewno zajrzę
Tajeczko witaj kochana
Tak dawno już Ciebie nie widziałam ( czytałam)...
U mnie po wczorajszym deszczu bardzo dużo śniegu stopniało..... pojawiły się miejsca z całkowicie wolne od niego..... dziś słońce pięknie przygrzewa, więc myślę, ze szybciutko pozbędzie się pozostałości.... najgorsze są miejsca gdzie był śnieg odrzucany z podjazdu, czy tarasu.... tam zwały aż po uda..... i to na rabacie kwiatowej.... ale to nic.... pomalutku słoneczko zrobi swoje ...
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Ewuniu moje brateczki już na dworze..... od razu tak cudnie wiosennie się zrobiło......aż radośniej
Aniu kosz wiklinowy z bratkami wygląda wprost bajecznie
Moje brateczki też już wysadzone i stoją na dworze, ale to dopiero połowa, reszta mam nadzieję dotrze jutro ...
Ewuniu ja właśnie tak przekornie nieco.... w związku z tym, że u mnie mnóstwo śniegu to postanowiłam jak najszybciej posadzić bratki.... i muszę Ci powiedzieć, że naprawdę fajnie to wygląda
Bożenko, mam nadzieję, ze i coś na balkoniku zostawiłaś, zeby cieszyło oczka
Geniu zawsze wiosną zachwycam się bratkami w Twoim ogródku
Agatko cieszę się, że podobają Ci się ,słoneczko przygrzeje, to i Twoje szybciutko wydostaną się i zakwitną
Aniu ja też bardzo lubię brateczki, nie może zabraknąć ich wiosną w moich donicach. Raz zdarzyło się, ze miałam ochotę na odmianę i stwierdziłam, ze posadzę stokroteczki... tak właśnie zrobiłam.... ale po kilku dniach i tak nie wytrzymałam i dokupiłam kilka bratków
Julianno dziękuję ,Tobie też piękne dobrego dnia
Czy Ty masz swój wątek ogródkowy ???
Magduś , a bo jak tu wybrać jakiś jeden kolor, kiedy one wszystkie takie piękne
Moje zakupione brateczki już posadzone , rosną sobie w donicach na tarasie i dookoła domku.... ale to dopiero połowiczne sadzenie..... jutro powinny dojść moje ukochane z drobniutkimi kwiatuszkami i będę kończyła nasadzenie. Jak będą gotowe, to od razu pokażę
DZIŚ WIDZIAŁAM PIERWSZEGO MOTYLA....... WIOSNA KOCHANE

Grażynko ...no właśnie ja też

Zawsze jak się naoglądam takich eleganckich jednobarwnych kompozycji to i mnie ogarnia ochota, żeby i u siebie takie zrobić.....ale jednak wygrywają kolory i zawsze kończy się na wszystkich kolorach tęczy .....
Mój ogród jednak musi być,, sielski-anielski,, czyli kolorowy , wesoły i bardzo energetyczny , w takich klimatach czuję się najlepiej i mimo, ze czasami chcę czegoś innego stonowanego i eleganckiego, to i tak zawsze wygrywa potrzeba dynamizmu

Jagódko witaj kochana

Twoje brateczki niby malutkie, ale jak tylko dostaną troszkę słoneczka, to zaraz zakwitną ....
Moje już wysadzone w donice, stoją sobie na tarasie i w donicach dookoła domu, podobno już nie będzie przymrozków, ale nawet jeśli, to nie martwię się o nie, bo to małe siłaczki ...
Dziękuję za pozdrowienia i Ciebie również gorąco pozdrawiam

Marylu to tak samo i ja

Witaj Sebku, dziękuję za zaproszenie, na pewno zajrzę

Tajeczko witaj kochana

U mnie po wczorajszym deszczu bardzo dużo śniegu stopniało..... pojawiły się miejsca z całkowicie wolne od niego..... dziś słońce pięknie przygrzewa, więc myślę, ze szybciutko pozbędzie się pozostałości.... najgorsze są miejsca gdzie był śnieg odrzucany z podjazdu, czy tarasu.... tam zwały aż po uda..... i to na rabacie kwiatowej.... ale to nic.... pomalutku słoneczko zrobi swoje ...
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam

Ewuniu moje brateczki już na dworze..... od razu tak cudnie wiosennie się zrobiło......aż radośniej

Aniu kosz wiklinowy z bratkami wygląda wprost bajecznie

Ewuniu ja właśnie tak przekornie nieco.... w związku z tym, że u mnie mnóstwo śniegu to postanowiłam jak najszybciej posadzić bratki.... i muszę Ci powiedzieć, że naprawdę fajnie to wygląda

Bożenko, mam nadzieję, ze i coś na balkoniku zostawiłaś, zeby cieszyło oczka

Geniu zawsze wiosną zachwycam się bratkami w Twoim ogródku

Agatko cieszę się, że podobają Ci się ,słoneczko przygrzeje, to i Twoje szybciutko wydostaną się i zakwitną

Aniu ja też bardzo lubię brateczki, nie może zabraknąć ich wiosną w moich donicach. Raz zdarzyło się, ze miałam ochotę na odmianę i stwierdziłam, ze posadzę stokroteczki... tak właśnie zrobiłam.... ale po kilku dniach i tak nie wytrzymałam i dokupiłam kilka bratków

Julianno dziękuję ,Tobie też piękne dobrego dnia

Czy Ty masz swój wątek ogródkowy ???
Magduś , a bo jak tu wybrać jakiś jeden kolor, kiedy one wszystkie takie piękne

Moje zakupione brateczki już posadzone , rosną sobie w donicach na tarasie i dookoła domku.... ale to dopiero połowiczne sadzenie..... jutro powinny dojść moje ukochane z drobniutkimi kwiatuszkami i będę kończyła nasadzenie. Jak będą gotowe, to od razu pokażę

DZIŚ WIDZIAŁAM PIERWSZEGO MOTYLA....... WIOSNA KOCHANE

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Motylek? Nieeee, na moim śniegu wyglądałby niezwykle egzotycznie 

- AGNESS
Aniu, Jolu cudny żółciutki jak słoneczko motylek
Już mamy prawdziwą wiosnę 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosna, wiosna.....Aga nie ma to jak brak śniegu i ciepełko.
Bratuchy masz, motyle latać zaraz będą i słonko przyświeci.
Dzień długi to i humor nam się poprawia i radość rośnie w sercach.
Kiedy zaczynasz pierwsze prace na ogródku ?
Bratuchy masz, motyle latać zaraz będą i słonko przyświeci.
Dzień długi to i humor nam się poprawia i radość rośnie w sercach.
Kiedy zaczynasz pierwsze prace na ogródku ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
Grażynko jak tylko stopnieje śnieg.... mam nadzieję, że przy ładnej pogodzie 2 dni i będzie po śniegu
Już aż paluszki mnie swędzą, żeby coś porobić...a roboty będzie mnóstwo, tak bardzo się zima przedłużyła, że teraz wszystko będzie do roboty na raz ....ale damy radę 

- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie jeszcze do wczoraj swędziały paluszki.
Dziś zaś, gdy moje góry lodowe wreszcie do końca zniknęły, to swędzenie zastąpiło przerażenie.
Do lipca się chyba nie odrobię.
Ale... cóż to będzie za słodki kręgosłupa i zastanych mięśni ból.
Wiosna!
Prawdziwa wiosna!
Dziś zaś, gdy moje góry lodowe wreszcie do końca zniknęły, to swędzenie zastąpiło przerażenie.
Do lipca się chyba nie odrobię.

Ale... cóż to będzie za słodki kręgosłupa i zastanych mięśni ból.

Wiosna!
Prawdziwa wiosna!

- AGNESS
Dorotko no właśnie roboty będzie huk..... i to wszystko na raz.....ale damy radę.... ja już zaczęłam pracować hantelkami nad muskulaturą rąk, żeby łatwo operować grabiami, szpadlami i innymi ogrodowymi narzędziami
Bo po tej zimie to muskuły opadły z górnej na dolną stronę ramion 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś
bratków jeszcze nie kupiłam, może w następny poniedziałek na targu z kwiatami...
Twoje są urocze...

Twoje są urocze...

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Kochana piękne brateczki
ależ, będzie kolorowo, ja też już posadziłam w skrzynkach, ale fiołki rogate, tylko czekać, aż będzie eksplozja kwiatków, a motylka zazdroszczę, ja u siebie jeszcze nie spotkałam, za to pszczółki pracują już